Monday, May 12, 2008

Movie Lagi...

Last week sakan cD nonton movie. Bulan nie aje macam-macam movie hebat yang akan kuar antaranya The Chronicles Of Narnia Prince Caspian, Indiana Jones dan banyak lagi laaa.. Sumernya best-best, rugi kalau terlepas menonton nie.. Last week cD sempat tonton 2 movie yang best sangat, What Happens In Vegas dan Speed Racer.

What Happens In Vegas adalah citer komidi romantik lakonan Cameron Diaz dan Ashton. Suka sangat cite nie, coz tiap kali cameron bawa watak komidi, lawak dia spontan. Bukan lawak bodoh yang dibuat-buat. Mereka bertemu di Vegas apabila cameron membawa hati yang parah setelah break off di hari besday tunang dia. Part nie sedih gile, bayangkan dia nak wat surprise kat tunang dia, tapi last-last dia yang terkejut berok. Ashton lak kena pecat oleh bapaknya sendiri coz x beri komitmen secukupnya.. kekeke. Macam-macam yang berlaku sepanjang mereka di Vegas.. so g la nonton kalau nak tahu ngape dowang kahwin dalam keadaan mabuk dan berebut USD 3 juta.

Speed Racer pun x kurang hebatnya, memang terhibur sangat. cD x pandai la nak wat review nie, sebab tu cD selalu cakap x suke wat review... just nak kongsi citer-citer hebat yang sedang panas di panggung-pangung sajor... so g nonton cepat-cepat ehhh memang best.

Kalau Kamoo sumer penah tengok citer kartun Speed Racer nie sure Kamoo tahu jalan citer Movie nie... biase la filem yang diadaptasi dari citer kartun

-cDapee-

7 comments:

Anonymous said...

movie yang vegas tue tengok ngan sape yek?...musti happeningkan?...erm....cite speed racer...tengok alone?...ish1000x....rela tuhs....bile nak tengok cite pocong?...ade berani?...

-cDapee- said...

Ermm tengok ngan Diva2 kepong ler... best kan? Brani sangat-sangat, so kakak cene?

Anonymous said...

jap2....kepong ade divazzzz?....sape tuhs.....kakak bukan tanaklah pegi tau.....tapi....tapi....tapi.....

DaK haNIe said...

tgk movie xajakkkkkkk....
majok 8 tahun ngan cd!!!
hehehheehe...
hanie pn tgk gak last week..
best..xrugi 8 hengget....

Anonymous said...

ayoooo sentap mekkkkk diva tak nengok lagiii nihhhh

No OnE said...

What Happen in Vegas tu memang best cD..SaCha tgk last Sat.ermm..somthing taught me there.whereby kadang2 somthing happen to us without we realize it!ekeke..so buka2kanlah hati, mata and jgn tutup hati utk sorang "kamoo" itu sajer k...huhuh...<<---mcm ckp pada diri sendiri ajer...

-cDapee- said...

Entah la Sha... cD tunggu Sha jer arrrr.. Bole?