Tuesday, June 24, 2008

Dengarlah Kekasih...

Lamanya cD x update blog nie kan? Hampir seminggu gak la blog nie bersawang katanye… Ermmm last week cD betul-betul bz… dengan examnya lagi, kekadang terasa letih, rimas pun ye gak… macam-macam nak kena setelkan dalam satu ruang waktu yang sesak, tapi Alhamdulillah semuanya dah selamat.

Skang nie jam 2.48 am… mata masih terasa ringan dan sukar dilelapkan… Sesekali cD teringat pada bayangan “Kamoo”… dan rindu pun mula bertandang, maka relailah satu persatu kelopak-kelopak hati yang sayu… Kamoo, cD rindu.

Tadi cD selongkar inbox gmail… cD baca setiap email yang pernah Kamoo titipkan… satu persatu… tetiba terasa sayu, semakin rindu dan bertambah pilu bila menyedari hakikatnya semua telah berlalu. Bagaikan baru semalam kita berjanji untuk sehidup semati, setia bersama berdua selamanya… Ya Allah, hapuskanlah rindu ini, lelah rasanya berada dalam ruang kerinduan yang sesak ini. Biarlah cD hidup dalam kenangan, apa yang berlaku teramat pahit untuk ditelan tapi disebalik kepahitan tersebut terselit kemanisan yang sukar cD lupakan… Bukan sehari dua, bukan juga sebulan dua… banyak yang telah kita harungi bersama, susah senang cD gagahi juga. cD x mampu nak zahirkan rindu ini…

Masih tertanya-tanya… Apakah makna disebalik email terakhir Kamoo?? Mengapa ianya ditujukan pada cD, sedangkan Kamoo yang meminta supaya semuanya berakhir disini. Haruskah cD yang menerima hukuman sebegini? Apakah cD yang bersalah? Terlalu banyak persoalan yang Kamoo tinggalkan… Walau apa juga jawapannya, semua telah berakhir…

Dengarlah Kekasih

Telah sekian lama aku menanti
Sebuah kepastian dari seorang kekasih
Sudah sekian lama hubungan ini
Sampai bilakah kita kan terus begini?

Telah bermusim aku dalam keresahan
Apakah impian ku jadi kenyataan
Kekasih biarlah cinta ini berakhir
Pada mahligai yang diimpikan
Dengarlah kekasih hasratku ini
Kebahagiaan ada disini

-cDapee-

2 comments:

gUrGuRlZ said...

dik,
kerinduan sebenarnya mengajar kita erti keistemewaan,
perpisahan mengajar kita erti penghargaan,
kita kena belajar dari setiap perhubungan yang pernah tercipta..
kita pasti kita bahagia jika hubungan yang dirindui menjadi milik kita..
tapi...ketentuan-Nya menuntut kita kuat utk meneruskan kehidupan..
yang penting....
hidup kena terus senyum kannn...

DaK haNIe said...

tatkala rindu makin mencengkam
tatkala resah membelit jiwa
tatkala sedih merantai kalbu
pandanglah diluar sana
masih ada sinar mentari
yang masih setia menyinari..
walau pun kadang terlindung
di balik awan...

~ ^_^ ~
- dakhaniedotkamdotkim-