Monday, June 16, 2008

Ucuk, Mc'D dan IKEA...

Ahad Petang/Malam
15 Jun 2008, 6.30 pm – 10.30 pm
KL Sentral/IKEA

Pagi tadi cD terima sms daripada ucuk yang berbunyi “Ari nie Reel ke KL, flight kul 4.30 petang” Ermmm mimpi ke cD?? Rasanya tidak, jam dah menunjukkan pukul 9.07 am… Ayoooo terbabas ari nie. Kebiasaannya walaupun weekend cD jarang bangun lewat, paling lewat pun kul 7.30 am. Semuanya gara-gara berjaga semalam la nie, sebok mengarang satu madah. Entah mengapa semalam idea mencurah-curah, lantas cD coretkan madah tersebut menjadi satu puisi indah buat Kamoo. (nanti cD post entri nie khas buat Kamoo).

Mulanya tak plan pun nak jumpa coz Khairil yang akan jemput Reel, tapi petang tadi tengah syok buat taik mata… masuk satu sms yang berbunyi lebih kurang begini ”Khairil x dapat jemput, huhuhu…” Apa maknanya huhuhuhu tu?? Hehehe… Maknanya cD la yang kena amek Reel. Tanpa buang masa cD terus sms SaCha, ajak temankan cD sama-sama jemput Reel. Sha bagi green light so dapatlah wat surprise tuk ucuk… Lama gak dowang nie x jumpa since besday cD last year. Hampir sejam gak la cD ngan SaCha menapak kat sentral tu menunggu ketibaan Yang Mulia Tengku Schazreel, kekeke. Nyata Reel kaget bila terpandang Sha disebelah cD, surprise…… (adegan seterusnya terpaksa dirahsiakan.... Huhuhu)

Lapar katanya…. Ermmm ucuk memang x gemar makan dalam flight, dia sanggup berlapar dari menjamah makanan dalam flight tu. Ngidam nak makan Mc’D plak katanya… so cD ngan Sha pun turuti permintaan ucuk, kang kempunan susah plak. Time makan nie lah saat yang paling best sekali, coz sambil makan boleh gosip-gosip. Topic paling hangat pastinya Abg eQ dan skandal-skandalnya…. huhuhu ampun abg. Banyak gak la isu yang dibangkitkan, sumernya hangat-hangat. Bukan selalu dapat pelung cam nie so kami manfaatkan sepenuhnya waktu yang ada.

Memandangkan pewot da kenyang, destinasi seterusnya adalah IKEA. X sah x ke IKEA kan? Apalah best sangat IKEA tu.. Jawapannya hanya kami yang tahu. Ermmm sempat snap-snap kat depan toilet lagi… Penat tawaf IKEA kami pun berangkat pulang, tapi sebelom tu sempat lagi snap-snap untuk terakhir kali… macam 10 taun x jumpe kamera…

Thanks Ucuk ngan SaCha untuk satu hari yang menyeronokkan. Walaupun cuma beberapa jam, cD happy sangat dapat luangkan masa bersama-sama Kamoo… Thanks gak kat ucuk coz kasi hadiah yang selalu cD minta tu… huhuhhu apa hadiahnya?? Sha je yang tahu… Muahhh kat pp.

SaCha n cD...

Ucuk, SaCha n cD...

Ucuk n cD...

Abang eQ jangan jelez... huhuhu



Ucuk n cD lagi...



Kami yang comey....



Model IKEA??



Model IKEA lagi??

-cDapee-

6 comments:

abg eq said...

wahh..posing sakan. hilang seri tanpa abg eq kan? hehe

nak wat mcmane...petang semalam dapat call kena balik kampung...urusan kematian saudara...

No OnE said...

wow!!banyaknyerrrr gambor!thanks sama cD juga Reel meluangkan masa bersama.tidak ntah bilalah dapat nak lepak2 lagi..eishh...tembamnyer sha!!!wuahh..tak mau..

-cDapee- said...

Tu la pasal, tapi nak wat cene kan.. ermmm Takziah untuk family arwah mak ngah abg.. Al-Fatihah, semoga rohnya dirahmati ALLAH SWT.. Amin

-cDapee- said...

Ermm cD yang patut mekacih kat Sha coz temankan cD... Kalau tak mati la kena ngorat kat sentral tu sementara tunggu Reel sampai.. Muah kat pp, cayang Kamoo sumer..

Hidney said...

best best best entry ni. thanks gak sebab sudi temankan reel semalam. special featuring oleh sacha tu memang best. tak sangka dapat jumpa balik sejak sacha tukar imej ni. hehehe

thanks cd. thanks sha. nanti kita boleh mengumpat lagi

-cDapee- said...

huhuhu abg eQ majuk tu.. g ler pujuk dia....