Monday, July 28, 2008

Dragon Wars...

Assalamualaikum...

Mood berblog masih suam-suam kuku lagi gamaknye, dah 4 hari cD x update blog... Walau ape jua mood ari nie, cD gagahkan diri untuk mengupdate.. Kita mulakan dengan weekend cD ehhh... Memandangkan sepanjang minggu lepas cD bz lite2, tibanya weekend untuk cD berpoye-poye lak... huhuhu

Sabtu Pagi
26 Julai 2008, 11.30 am
TGV One Utama
Dragon Wars

Sure korang pasan cD dah lama x cite pasal movie kan? Ermmm banyak movie best yang cD x update dalam nie, tapi sumernya cD dah nonton... cuma x sempat nak citekan jer.. huhuhu kekwat. Antara movie yang cD x sempat nak update dalam blog:-

Doomsday
Hellboy 2
Journey to the Center of the Earth
The Dark Knight

so sabtu last week cD teruskan hobi menonton dengan citer Dragon Wars, jom baca sinopsis citer nie.

Legenda Korea menyatakan bahawa pada setiap lima ratus tahun, dunia syurgawi akan menghadiahkan Imoogi untuk setiap kebajikan dan membenarkannya menjadi seekor naga sakti. Imoogi tersebut harus mencari satu loket yang digelar Yuh Yi Joo sebelum ianya ditemui Buraki, si ular syaitan. Makhluk-makhluk berbentuk naga mulai muncul di L.A, memasuki setiap bangunan dan menakutkan penduduk Bandar demi mencari seorang gadis bernama Sarah, yang dipercayai merupakan kelahiran semula Narin, pemegang Yuh Yi Joo pilihan. Pemberita TV Ethan menemui secebis puing yang mengaitkan dirinya kepada legenda tersebut. Ethan menyedari takdirnya untuk menjadi seorang wira, Haram, yang dilahirkan semula untuk melindungi Sarah dari naga yang jahat seraya menyelamatkan bandar tersebut dari kemusnahan.



Boleh tahan gak citer nie, lakonan mantap heronya Jason Behr.. Suke lakonan Jason sejak citer Roswell lagi. Movie nie menghidangkan kisah lagenda Korea... so bile dikatakan tentang lagenda tentulah sesuatu yang x diketahui kesahihan dan kebenarannya.. Secara logik kita boleh menerima bila ianya dikatakan lagenda, tapi bila lagenda tu bertukar dan hidup secara realiti dapatkan kita menerima keadaan nie?? huhuhu. Time Buraki menyerang kota LA rasa kelakar sangat, tapi still menghiburkan... ada satu part tu time Buraki memanjat bangunan pencakar langit rasa macam tengok cite King Kong plak...

Apa2 pun cD terhibur tengok citer nie.. cD menonton bukan untuk mengkritik, tapi untuk kepuasan sendiri.. Kalau tidak x kan la setiap minggu cD menonton kan... sonok tau ade hobi cam cD nie..

-cD-

No comments: