Monday, July 7, 2008

Happynya cD...

Hari nie cD happy sangat-sangat, da lama cD x alami detik-detik sebegini. Bagaikan cD yang dulu telah muncul kambali.. Alhamdulillah, syukur pada Allah SWT kerana mengembalikan kecerian n kebahagian buat cD.

Sekali cinta melangkah
Selamanya bertitik NOKTAH
Sekali cinta berubah
cD YAKIN ketentuan Allah...

Kita tertawa tika gembira, kita menangis tika terluka.. Apa jua jalan ceritanya, bagaimana kesudahan ceriteranya, kita yang mencoraknya. Yakinlah pada qada dan qadarnya kerana segalanya sudah tercoret, sebagai hambanya kita hanya mampu menuruti dan cuba memperbaiki kelemahan diri. InsyaAllah segalanya pasti berubah...

Berbalik pada cite cD tadi... Apa yang menyebabkan cD Happy sangat-sangat ari nie? Nak tahu kenapa? uhuhu Pertamanya, cD terima adiah besday paling special tahun nie... Dari ari sabtu lagi cD tunggu adiah nie tapi x sampai-sampai. Akhirnya ari nie baru cD terima... Mekacih pada Hanie, terharu sangat... 1st time pic cD diabadikan menjadi potret yang cantik...

Chantik x??

Mekacih Hanie, muahhh kat pp...

Keduanya, ari nie besday akak cD, so tadi cD wat surprise tuk dier... Tak ade la wat grand-grand pun just beli kek n makan-makan jer.. Memang x plan apa pun, balik tadi g beli kek n teros alik umah... SURPRISE!!!!!!!! Terkejut la dia, rasa happy sangat bila kita dapat membuatkan orang lain gembira kan? Selama nie cD cuba menjaga hati dan menggembirakan orang lain, tapi family n adik beradik cD sendiri terabai. Skang masanya cD tebus semula kesilapan cD, ganjarannya.... cD happy sangat-sangat...

Ketiganya, hari nie juga hati cD rasa lapang dan tenang... Buat pertama kalinya cD merasa lepas bebas. Segala belenggu dan kesedihan yang menghimpit telah hilang entah kemana. Bersyukur sangat-sangat dengan kurniaan ini.

Tiada lagi duka
Tiada lagi titis air mata
cD telah dilahirkan semula...
Segar dan bernafas adanya...

Rasanya 3 sebab utama nie da cukup menggambarkan betapa Happynya hari cD... cD berharap kegembiraan ini tidak berakhir di sini. Biarlah ini menjadi permulaan bagi ceritera yang mahu mencoretkan kisahnya. Kisah untuk masa hadapan, cD juga coretannya...

-cD-

2 comments:

DaK haNIe said...

sker dgr cD dh hepi2 semula..menjadi cd yg dulu tp dengan harapan yg baru..cerita yg berbeza..nakmo jd "drama king" lagik..okess..hehehehe..
..."wlpun hanie mgkn xdpt jd sahabat...tp sekurang2nya..hanie ingin menjadi teman pd cD..sb..hanie xnk skadar menjadi seorg kawan"...

-cDapee- said...

Alhamdulillah..
Segala yang berlaku ada hikmahnya. Jangan risau, Hanie bukan sebarangan teman bagi cD...
kita juga bukanlah teman tapi mesra...
Apa yang kita miliki lebih dari segalanya...

-cD-