Saturday, August 30, 2008

51 Tahun Kemerdekaan Malaysia...

Merdeka.
Merdeka..
Merdeka...

Tepat jam 12 am malam nie, genaplah Malaysia tercinta menyambut Hari Kemerdekaan, Kebebasan yang ke-51. Apakah erti Merdeka pada Kamoo semua? Merdeka bukan hanya bebas dari cengkaman penjajah semata, masih banyak lagi bentuk penjajahan yang berlaku pada diri kita samada kita sedar atau tidak. Neo Kolonialisme misalnya, satu bentuk penjajahan cara baru yang kita sendiri tidak sedari telah melanda ramai dewasa ini. Pandai cD berhujah kan?? huhuhu tajuk assignment last sem katanya... huhuhu.

Sempena Hari ulangtahun Kemerdekaan nie, cD ingin mengambil kesempatan untuk menyeru semua pembaca blog cD nie terutamanya dan seluruh rakyat Malaysia amnya, bersama-sama menghayati erti kemerdekaan yang sebenar. Kita harus bersyukur diatas kebebasan yang kita nikmati sekarang nie, semuanya adalah hasil titik peluh dan usaha pemimpin terdahulu yang bersusah payah membebasakan Tanah Melayu dari cengkaman penjajah... Bukan mudah usaha untuk merealisasikan impian tersebut, sejarah sendiri telah mencoretkannya.. Rajin-rajinlah membuka n belek buku-buku sejarah Malaysia, semuanya tercoret disana.

Bagi mereka-mereka yang suka berpoye-poye diluar sana, berpoye la seadanya.... Berpoye sambil menghayati erti kemerdekaan katanya... Contoh terbaik.. cam cD, huhuhu ada masa kita berpoye, ada ketika kita berhibur dan ada waktunya kita menghayati erti pengorbanan dan jerih payah pemimpin terdahulu sehingga terciptanya satu masyarakat plural di seluruh Semenanjung dan juga Sabah Sarawak..

Bersamalah kita menyambut Kemerdekaan yang ke-51 dengan tema Perpaduan Teras Kejayaan.

Merdeka, Merdeka, Merdeka!!!!!!!!!!

-cD-

Friday, August 29, 2008

Ghost House...

Khamis malam
28 Ogos 2008, 11.30 pm
TGV KLCC, Kuala Lumpur
Ghost House

Semalam cD berkesempatan menonton lagi, kali nie ngan Abang eQ n Zizi. Kitorang ber-3 nonton cite hantu yang berjudul Ghost House, teramat la seram citer nie kaedahnya... Hanjeng... oppss tercarut plak. Citer nie betul-betul diluar jangkaan cD, sehingga cD keliru samada movie nie citer hantu or citer porno? Aksi ghairah melebihi hantu-hantu yang sepatutnya bermaharajalela.. huhuhuh kritik nampak..

20 minit pertama cD da terasa kebosanan... seb bek aksi ghairah tu memanaskan keadaan, oopppsss.. Lama kelamaan jalan citernya semakin jelas.. Fokus utama citer nie bukanlah hantu semata, tapi emosi seseorang yang terganggu sehingga mencipta imaginasi yang melampaui batasan. cD puji sound or bunyi-bunyian dalam citer nie, bisa menyentap n merenggut jantung... siot jer mamat kat depan tu melatah..

gandingan 2 pelakon yang hebat di ranjang... oopssss

Ada satu babak tu ngeri sangat... babak dimana pisau cukur digunakan untuk mengelar leher mangsa... sape-sape yang suka gunting rambut kat kedai india sure fobia lepas nie... yer la dowang kan suke menggunakan pisau cukur, takott.... Apa yang mampu cD katakan movie nie penuh dengan kejutan, tidak satupun terjangkau oleh fikiran kita seperti mana citer-citer seram yang lain... Jangan mimpi ler nak tengok hantu-hantu bermaharajalela, dowang hanya membuat kemunculan sekejap-sekejap jer.. huhuhu Kejutan paling dasyat dapat dilihat diakhir citer nie... Surprise sangat.. (tu yang abg eQ gelak sampai nanges2 tu...) nak tau ape kejutannya saksikan sendiri.

Walaupun sedikit kecewa coz x dapat nak jerit-jerit cam selalu nengok citer antu... tapi cD tetap berpuashati dengan semua surprise2 yang x terfikir langsung tu.. Seperti susuk, kemahiran memerah otak perlu diambil kira... Korang yang x reti guna otak tu baik x yah tengok...

-cD-

Wednesday, August 27, 2008

cD Majuk n Sentap...

Wahhhh tajuk x hengat, x der hujan x de ribut tetiba nak majuk n sentap bagai... Ko ngape cD? Meroyan ke? Wakakakahh.. Alaaaa cD bukan pe, selalu sangat ke cD majuk? selalu sangat ke cD sentap x tentu pasal? X pernah kan.. Ari nie (sebenarnya last week lagi) tetiba nak majuk dan sentap lite-lite ngan 3 orang penting dalam idop cD nie.. Sape mereka tu?... Jeng jeng jeng, mereka adelah Ucuk, Akak Sha n Abang eQ

Ermm apa salah n dosa dowang nie sampai cD majuk n sentap lite-lite ehhh? Waaaaa dowang sumer g holiday tinggalkan cD sowang-sowang. Patut ler demam cD tamoo kebah, sentap berpanjangan katanya.. huhuhu.

Last week Ucuk g Bali, sonoknye... Akak Sha lak ke Redang katanya, Abang eQ x yah canang ler.. sumer orang da tau kan kemana dia g.. Langkawi kan... cD lak?? Waaaaa kena study n geget jari jer last week, nanges lagi. cD rasa alasan cD cukup kukuh untuk majuk n sentap lite-lite kan? Sape sokong cD jgn lupe vote skang, talian akan ditutup pada tengah malam nie.. huhuhu

Nie bukti dowang g holiday n tinggalkan cD... Kamoo sume jadi saksi ehhh, cD akan tuntut keadilan bagi diri cD.. dowang sumer kena cari sponser untuk cD g poye-poye kat Paris, huhuhu jom sumer..

sonoknye ucuk g Bali...

Akak Sha mencari ketenangan di Redang...

Abang eQ berpoye-poye di Langkawi...

Waaaaaaaaa sambung nanges lagi, sape-sape yang sudi pujuk arrr cD.. cD majuk x lama, huhuhu

-cD-

Smart Card Problem...

Arghhh tensionnyer... Tetiba ari nie Kad Pintar Kerajaan Elektronik cD kena blok.. Ape kejadahnya sumer nie? Cene nak wat keje nie? Susahnya bila dunia dah semakin maju, tanpa had dan sempadan lagi katanya, tapi bile smart card kena blok harus ke HQ juga gamaknya.. Malasnya nak memanjat tingkat 31 Menara TM tu, hanjeng tol laaa, ooppsss kan da tercarut.

Bile time cam nie rindu lak pada cara kerja manual. Biar la susah dan banyak prosedur tapi puas hati. Bayangkan nak bank in cek pun kena online.. mmg ler semakin mudah, tapi bila dah kena blok nie semuanya tergendala. Jap g cD gak kena maki, payment x masuk katanya...

Kad Pintar yang x sebijak mana...

menghanjengkan cD di hari Rabu...

Ermmmm alang-alang ke Menara TM tu, nak poye-poye skali la di The Gardens.. lalalalala..

-cD-

Tuesday, August 26, 2008

Charmbracelet...

Feeling Mariah Carey jap... huhuhu

Model Charmbracelet 2008...

cD nak citer pasal charmbracelet lak tuk entri nie, matilah entri aksesori ke? Bila berbicara pasal aksesori, sure ramai terfikir akan rantai, gelang, subang n sebagainya bagi melengkapkan penampilan kan? X dinafikan sesetengah aksesori mampu melengkap malah menambah seri pada penampilan seseorang, x kurang juga yang menyarat dan menyemakkan pandangan... huhuhu kena bijak memilih dan menyesuaikan dengan keadaan ler.. Kamoo sumer tentu ada aksesori yang menjadi kegemaran dan sentiasa dipakai kemana juga kan? Begitu juga ngan cD. Charmbracelet nie adalah kesayangan cD, kemana cD pergi dia sentiasa setia dipergelangan kiri cD. Gelang nie pernah jadi sebahagian dari identiti cD dulu, coz orang mengenali cD hanya dengan melihat gelang nie jer... cD pernah disapa oleh Bro Remy di One Utama satu ketika dulu, time tu kami x pernah jumpe pun.. Bro Remy kenal n cam cD melalui gelang nie ler...

Gelang nie cD beli kat Kuching, Sarawak... apa yang special gelang nie bukan cD sorang yang ada, tapi Lan (akusiktauk) pun ada gak... cD beli satu untuk cD n satu untuk Lan sebagai kenang-kenangan. cD beli pun coz terpengaruh ngan Lan laaa, dia suke sangat aksesori cam nie..

lihat pergelangan kiri Lan....

masih setia dipergelangan kiri Lan...

Lately nie cD da jarang menyarungkannya di pergelangan cD... Bukan apa, cD sayang sangat kat gelang nie coz macam-macam kenangan abadi bersamanya. Pernah cD berikan gelang nie pada "Kamoo" time dia g kursus kat selatan.. Sedikit sebanyak kenangan tu memberi kesan pada cD. Lagipun x formal ler nak g keje pakai gelang nie kan, ape lak kata Dato' Seri nanti kan.... walauponnnnn... Skang nie ianya tersimpan rapi dalam jagaan cD dan cD akan kembali memakainya time berpoye-poye nanti... bole? huhuhu

Nie sebahagian kenangan cD bersama Charmbracelet dari Sarawak nie.. Kemana cD pergi, dia setia dipergelangan...

nie kat Melaka, satu ketika dulu...

Melengkapkan cD yang serba kekurangan...

di Majlis Perkahwinan Linda...

cD lebih comey dengan adanya dia dipergelangan kiri...


Pose seksi tetap....


Makan & Minum bersama...


Suatu ketika bersama ucuk...


menemani di kala tensi...

g treasure hunt pun dia ikut...


treasure hunt lagi...

Walauapa juga keadaan, cD akan tetap bersamanya selagi ianya setia dipergelangan cD.. Hargailah sesuatu seadanya, bukan kerana nilai or kehebatannya...

-cD-

Monday, August 25, 2008

Jogginglah Sebelum Kamoo Dijoggingkan...

Ahad pagi
24 Ogos 2008, 7.00 am
Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur

Matilah tajuk entri mengarah... "Jogginglah Sebelum Kamoo Dijoggingkan" katanya....

Semalam, kami bertiga teruskan aktiviti berjogging seperti kebiasaannya setelah berehat selama 1 minggu... Pengumuman, setiap hari minggu cD akan mencemar duli ke Taman Tasik Perdana untuk berjogging... huhuhu kalau sape-sape perasan budak bulat yang comot tapi comey tu, sah la cD... huhuhu

cD kena start disiplinkan diri berkuatkuasa next month, matilah badan dah semakin menggebu katanya.. Lemak-lemak berlebihan telah muncul kembali.. TIDAKKKKK cD da GEMOKKK... Mana idaknya, gym dah 3 bulan cD x jejak, last week Eddy from Celebrity Fitness call, sebok bertanya ngape lama x datang... Alasan paling logik yang mampu cD berikan adalah "bz"

Antara pic yang sempat disnap-snap semalam. Ini adalah sebahagian pic yang telah ditapis dan diluluskan oleh Lembaga Kecomelan Negara... huhuhu, Harus diingatkan, cD memang dah GEMOK walaupun pic itu cuba di edit... Waaaaa nanges..



Pose maut Fash...

Pose manje Khai...

Pose Gemokkkkk... Waaaaaaa..

Lepas nie cD kena start diet n masuk gym semula, diet gile-gile + next week dah start puasa sure cD akan maintain comel balik.. wakakakahhh..

-cD-

The Strangers...

Ahad
24 Ogos 2008, 2.40 pm
GSC One Utama, Petaling Jaya
The Strangers

Lama cD x publish entri nonton movie kan? Ye la bz ngan study ari tu, so aktiviti berpoye-poye ngan nonton telah terhenti seketika. Seminggu x nonton hidup cD terasa kosong bebenar, so lepas je abis exam ari tu cD teruskan aktiviti menonton nie..

Semalam... cD, Khai n Fash telah ke One Utama untuk menonton citer The Stranger... cD yang beriya-iya sangat nak tengok citer nie coz ade Liv Tyler & Scott Speedman... Suke sangat dowang nie, bila dowang jadi kapel dalam movie lagi best...

Motif sangat strangers dalam citer nie membunuh untuk suke-suke dan sebab utama kerana adanya orang di rumah.... Gile ke apa? Kejam sungguh. Tapi cD terhibur ngan lakonan Liv dan Scott, best sangat. Tersentap-sentap juga la jantung cD dibuatnya bila aksi-aksi cemas munculnya The Strangers nie.. Gile terkejut...

Hero citer nie, Scott Speedman

cian kat Liv....

Antara movie lain yang cD dah nonton n x sempat nak publish adalah seperti berikut... Matilah entri malas katanya...

1. Mirrors
2. Wall-e
3. Death Race

-cD-

I'm Back!!!...

Chak..........

Yeyyyyy, cD kembali bersiaran setelah berehat untuk seketika... Wendoooonye kat Kamoo sumer, muah muah sket kat pp tu. Wendooo kat cD x? huhuhu.

Tak banyak kejadian yang menarik berlaku sepanjang cD x bersiaran... Study je manjang sampai demam-demam katanya. Sehingga tercoretnya entri nie cD still demam lagi, tatau bile nak kebahnya.. Tapi Alhamdulillah cD masih kuat dan mampu berpoye-poye seadanya, idak ler terlantar di kamar beradu or hospital skalipun...

so cD akan kembali mewarnai hidup Kamoo sumer dengan coretan-coretan yang pastinya lebih hangat daripada biasa.. (matilah curi slogan hotfm skali lagi). Nantikan kemunculan entri-entri berikutnya.. Muahhhh

-cD-

Thursday, August 14, 2008

Wish Me Luck...

Assalamualaikum...

Perhatian kepada semua kekawan... cD akan bercuti dari berblog selama beberapa hari mulai hari nie, 14 Ogos 2008. Bercuti disini bukan bermaksud cD nak berpoye-poye sakan seperti yang sering cD lakukan, tapi cD bercuti untuk study katanye... huhuhu. Matilah dah nak exam baru nak study. Nantikan kemunculan cD beberapa hari lagi, kalau cD muncul laaa.. kalau idak kita jumpe jer next month ngan citer-citer yang pastinya lebih hangat daripada biasa.. Matilah curi slogan hotfm...

so wish me luck ehhh, muahh muahh kat pp Kamoo sumer...

-cD-

Monday, August 11, 2008

Fotografi Perfume Terbaru cD...

Sesi Fotografi Perfume Terbaru cD
08/08/08
KLCC, Kuala Lumpur

Matilah tajuk entri berangan...

cD sebagai duta, merangkap model n pemilik perfume nie dengan berbesar hati melancarkan produk terbaru dari koleksi musim dingin 2008... Matilah berangan. cD bersama 2 lagi model tempelan iaitu eQbal dan SaCha telah berusaha memberikan pose terbaik untuk sesi fotografi perfume tersebut.. cD sengaja menampilkan 2 wajah baru untuk koleksi kali nie, maklumlah nak tolon kekawan... Dowang pun nak menuju puncak gak kan?? huhuhu

Enjoy....



Model Macho...


Wajah baru Koleksi cD Dingin 2008..


Wajah baru Koleksi Dingin 2008..


pose manje...


Letihlah sesi nie.....


-cD-

Susuk Lagi...

Sabtu Petang
09 Ogos 2008, 4.40 pm
GCS Mid Valley Megamall / The Gardens
Susuk dan Berpoye-poye

Ko mampu tengok susuk 2 kali dalam masa 2 hari?? huhuhu. Alkisahnya sehari lepas nonton susuk ari tu, esoknya cD nonton lagi. Maklumlah keluarga cD kan besar, untuk menjaga hati dan tidak mahu mengecilkan hati member-member yang kuat sentap katanye... Kali nie cD nonton ngan Khai, Fash n Kak Annie (patutnya ejaan Eny, tapi cD suka Annie) huhuhuh.

x perlu la cD nak story lagi kan cene jalan citernya... Walaupun tengok kali ke-2 cD masih mampu menghayati lagi citer nie, tanpa sedikit rasa bosan pun... Kita skip la citer susuk nie ehhh, cD nak hidangkan kamoo sumer ngan aktiviti berpoye-poye kami selepas menonton susuk. huhuhu Thanks Kak Annie coz sebahagian besar aktiviti petang tu disponser oleh beliau, mekacih bebanyak ehhh.. Moh kita saksikan sendiri....

Antara aktiviti berpoye-poye pada petang tersebut adalah seperti berikut:-

1. Melantak dan minum2 lepas tengok Susuk
2. Snap-snap mana yg patut
3. Shopping (harus..)
4. Pencarian MNTM (Walaupooonnnnn)
5. Gosip n ngumpat..



Melantak...



Suke sangat pic nie...


Kami (Fash, Kak Annie, Khai n cD..)

Kami yang comel...

Pencarian MNTM 2008

Saingan yang terlalu hebat...

Wajah-wajah yang tidak berjaya, tetap memberikan pose maut..

Pemenang MNTM 2008, matilah kena maki... huhuhu

Sekian saje aktiviti berpoye-poye untuk kali ini.. Pada peserta MNTM yang tidak berjaya harap tidak berputus asa... x reti-reti g cari bomoh n pakai susuk.. huhuhu

p/s: cD x pakai susuk ehhh, semulajadi comey (matilah lagi...)

-cD-