Tuesday, August 26, 2008

Charmbracelet...

Feeling Mariah Carey jap... huhuhu

Model Charmbracelet 2008...

cD nak citer pasal charmbracelet lak tuk entri nie, matilah entri aksesori ke? Bila berbicara pasal aksesori, sure ramai terfikir akan rantai, gelang, subang n sebagainya bagi melengkapkan penampilan kan? X dinafikan sesetengah aksesori mampu melengkap malah menambah seri pada penampilan seseorang, x kurang juga yang menyarat dan menyemakkan pandangan... huhuhu kena bijak memilih dan menyesuaikan dengan keadaan ler.. Kamoo sumer tentu ada aksesori yang menjadi kegemaran dan sentiasa dipakai kemana juga kan? Begitu juga ngan cD. Charmbracelet nie adalah kesayangan cD, kemana cD pergi dia sentiasa setia dipergelangan kiri cD. Gelang nie pernah jadi sebahagian dari identiti cD dulu, coz orang mengenali cD hanya dengan melihat gelang nie jer... cD pernah disapa oleh Bro Remy di One Utama satu ketika dulu, time tu kami x pernah jumpe pun.. Bro Remy kenal n cam cD melalui gelang nie ler...

Gelang nie cD beli kat Kuching, Sarawak... apa yang special gelang nie bukan cD sorang yang ada, tapi Lan (akusiktauk) pun ada gak... cD beli satu untuk cD n satu untuk Lan sebagai kenang-kenangan. cD beli pun coz terpengaruh ngan Lan laaa, dia suke sangat aksesori cam nie..

lihat pergelangan kiri Lan....

masih setia dipergelangan kiri Lan...

Lately nie cD da jarang menyarungkannya di pergelangan cD... Bukan apa, cD sayang sangat kat gelang nie coz macam-macam kenangan abadi bersamanya. Pernah cD berikan gelang nie pada "Kamoo" time dia g kursus kat selatan.. Sedikit sebanyak kenangan tu memberi kesan pada cD. Lagipun x formal ler nak g keje pakai gelang nie kan, ape lak kata Dato' Seri nanti kan.... walauponnnnn... Skang nie ianya tersimpan rapi dalam jagaan cD dan cD akan kembali memakainya time berpoye-poye nanti... bole? huhuhu

Nie sebahagian kenangan cD bersama Charmbracelet dari Sarawak nie.. Kemana cD pergi, dia setia dipergelangan...

nie kat Melaka, satu ketika dulu...

Melengkapkan cD yang serba kekurangan...

di Majlis Perkahwinan Linda...

cD lebih comey dengan adanya dia dipergelangan kiri...


Pose seksi tetap....


Makan & Minum bersama...


Suatu ketika bersama ucuk...


menemani di kala tensi...

g treasure hunt pun dia ikut...


treasure hunt lagi...

Walauapa juga keadaan, cD akan tetap bersamanya selagi ianya setia dipergelangan cD.. Hargailah sesuatu seadanya, bukan kerana nilai or kehebatannya...

-cD-

10 comments:

akusiktauk said...

waduh..
muke lan kt airport tu mcm mamai je.
edit r pic tu.
hu3.
btw,tenkiu r cdy masih simpan ag gelang 2.
lan pn x sngka gelang ni feymes coz ble lan pky ramai sgt org tanya kt mne beli n nk mnta 1.
tp sowi r,limited edition r.
hu3.

Hidney said...

reel pun nak satu... huhuhu

-cD- said...

Gelang nie harta kesayangan cD laaa Lan, kena la simpan n jaga bebaik.. Memang limited pun time kita beli pun ade 2 jer kan...

-cD- said...

Ucuk pun nak gak kew?? Ermmm nanti kita beli yang len ehhh..

akusiktauk said...

he3.
:))

Anonymous said...

Amboi stylo milo tul adik sorang ni...hehe

~kin~

-cD- said...

Bergaya seadanya kak kin..

abg eq... said...

byk betol pic cari makan entry kali ni kann..heheh

-cD- said...

abis abg jer cari sesuap nasi? cD pun kena gak... huhuhu

abg eq... said...

wahh..tiru abg eq...cD cari seperiuk nasi kan???