Tuesday, August 5, 2008

Durian Kampung Sungai Dara...

Sabtu & Ahad
02 Ogos 2008/ 03 Ogos 2008
Kampung Sungai Dara, Tanjong Malim

Last week cD balik kampung, yeeeyyyy!!! bestnye.. Maklum ler dak KL cam cD mane pernah merasa suasana kampung kan.. Balik nie pun bukan kampung cD, tapi kampung Fash. Thanks Fash coz sanggup angkut cD n Khai balik kampung, huhuhu.

Rasanya ramai warga kota metropolitan yang pulang ke kampung skang nie kan? Kenapa agaknya ehhh.. Ermm musim buah laaa, ape lagi yang menarik selain musim buah-buahan kan.. Time nie la nak merasa makan durian, manggis, rambutan, langsat n segala macam buah lagi. cD secara peribadi x ler lahap sangat nak makan sumer tu coz kat kl pun da puas makan... Abah ade kebun sendiri katanye... Apa yang menarik adelah suasana kampung itu sendiri, bukan senang cD nak dapat peluang cam nie... sedeh kan x ade kampung, huhuhu. so bile Fash hajak balik kampung dia, cD x fikir panjang dah.. ok aje.

Best sangat suasana kat Kampung Sungai Dara nie, maklumlah masih Dara katanya... huhuhhu Opah n Atok Fash pun mesra orangnye, sonok sangat-sangat. Sekurang-kurangnya cD dapat tumpang kasih Opah n Atok yang cD dah x miliki lagi... Kat sana sempatlah kami menerokai dusun durian seluas 2.5 ekar katanya.. x ke luas tu, merasa laaa puas mengutip durian gugur.. huhuh sonok gile..

Maaflah kualiti gambar agak kabur..
kamera phone katanye.

cD n Durian Kampung Sungai Dara...


Beshnye!!!!!!!!!

Musim buah next year nak datang lagi, huhuhu Atok n Opah pun dah pelawa awal-awal... Sonoknye..

p/s: Dalam banyak-banyak buah cD tingin nak makan buah pulasan... dah lama x jumpe buah pulasan..

-cD-

4 comments:

DaK haNIe said...

bestnye blk kg....
(xsabar nk blk hjg bulan nih.. :P )

Anonymous said...

pingsanzzzz makan dorian kiteeeeyy

Hidney said...

reel takat petik buah durian dari meja penjual di pasar malam jeww. sedih kan? tu pun kena tipu. apek tu kata isi durian tu best. semangat ni nak balik umah dan bukak durian tu. tapi kusangkakan panas sampai ke tengahari. rupanya hujan pada pukul 8 pagi. isi burok! black list terus apek tu...

-cD- said...

Alalalaal sedehnye ucuk... cian nanti kurierkan durian ke bintulu ehhh.. huhuhu