Friday, August 29, 2008

Ghost House...

Khamis malam
28 Ogos 2008, 11.30 pm
TGV KLCC, Kuala Lumpur
Ghost House

Semalam cD berkesempatan menonton lagi, kali nie ngan Abang eQ n Zizi. Kitorang ber-3 nonton cite hantu yang berjudul Ghost House, teramat la seram citer nie kaedahnya... Hanjeng... oppss tercarut plak. Citer nie betul-betul diluar jangkaan cD, sehingga cD keliru samada movie nie citer hantu or citer porno? Aksi ghairah melebihi hantu-hantu yang sepatutnya bermaharajalela.. huhuhuh kritik nampak..

20 minit pertama cD da terasa kebosanan... seb bek aksi ghairah tu memanaskan keadaan, oopppsss.. Lama kelamaan jalan citernya semakin jelas.. Fokus utama citer nie bukanlah hantu semata, tapi emosi seseorang yang terganggu sehingga mencipta imaginasi yang melampaui batasan. cD puji sound or bunyi-bunyian dalam citer nie, bisa menyentap n merenggut jantung... siot jer mamat kat depan tu melatah..

gandingan 2 pelakon yang hebat di ranjang... oopssss

Ada satu babak tu ngeri sangat... babak dimana pisau cukur digunakan untuk mengelar leher mangsa... sape-sape yang suka gunting rambut kat kedai india sure fobia lepas nie... yer la dowang kan suke menggunakan pisau cukur, takott.... Apa yang mampu cD katakan movie nie penuh dengan kejutan, tidak satupun terjangkau oleh fikiran kita seperti mana citer-citer seram yang lain... Jangan mimpi ler nak tengok hantu-hantu bermaharajalela, dowang hanya membuat kemunculan sekejap-sekejap jer.. huhuhu Kejutan paling dasyat dapat dilihat diakhir citer nie... Surprise sangat.. (tu yang abg eQ gelak sampai nanges2 tu...) nak tau ape kejutannya saksikan sendiri.

Walaupun sedikit kecewa coz x dapat nak jerit-jerit cam selalu nengok citer antu... tapi cD tetap berpuashati dengan semua surprise2 yang x terfikir langsung tu.. Seperti susuk, kemahiran memerah otak perlu diambil kira... Korang yang x reti guna otak tu baik x yah tengok...

-cD-

5 comments:

RizaL said...

hek eleh.. bukan mmg cD nak tgk part2 yg menterujakan itu ker hehehe.... tu la... kdg2 citer hantu thailand ni, ada yg best.. ada yg hanjeng huhu.... zal belum tgk lagi citer Susuk tu.. nanti2 lah :P huhu

-cD- said...

Zal bukan x tau.. cD kan menghargai setiap hasil seni yang dihasilkan dlm apu juga bentuk... huhuhu kalau idak masakan Amir Mohammad, pengarah susuk tu komen blog cD.. huhuhu

RizaL said...

wow... :)

DaK haNIe said...

tetap xpueh hati ngan pilem nih.. tipah tertipoooooo...

-cD- said...

huhuh padan muke tipah...