Tuesday, September 23, 2008

Rombongan Cik Kiah...

Ahad
21 September 2008
(21 Ramadhan 1429)
Sekitar Bandaraya Kuala Lumpur
(Ampang Park, Masjid India, Jamek, Semua House, Sogo, Pertama Komplek, Mj, Kg Baru)
Rombongan Cik Kiah (cat walk ok)

Nie ler entri yang menyebabkan kaki n pale lutut cD nak tercabut tu.. huhuhu Mahu idaknya, cD ikot serta Rombongan Cik Kiah gituuuu, jejalan satu Bandaraya Kuala Lumpur untuk shopping raya katanya. Selain cD, Khai, Kak Eny dan Fash turut serta dalam rombongan Cik Kiah nie... Kak Iza bz mencuci baju di rumah katanya. Kitorang memang plan tanak bawak kete, ko nak mati carik parking 3 jam?? huhuhu. Berbekalkan "Touch n Go" sorang satu, kami pun menaiki tren kehulu dan kehilir mengikot bontot Cik Kiah, ooppsss huhuhu.

Dari "Putra" beralih ke "Star", kemudian berjalan kaki 3-5 kilometer mencuci mata dan mencari barang-barang yang berkenan di hati.. Kemudian kembali ke Putra semula, itulah rutin kami... tu x termasuk lagi hujan lebat diselang ribut petir tu... seb bek x kena panah petir, huhuhu. Sakan nie window shopping kat Sogo, keadaan dah cam sardin, padat gilew... nak shopping cene, so kami hanya mampu window sajor... Window punya window x sedar dah pukul 4.30 pm, sebok la pulak mencari lokasi untuk santapan berbuka puasa. Puas mencari katanya, dari Mj ke Jalan Tun Razak, belakang Hotel Imperial tu dulu banyak kedai makan.. tapi nan adooooo.. nak x nak terpaksa la menapak ke Kg Baru.. Rasakan ko, nak sangat ikot Rombongan Cik Kiah kan... Hamek...

Akhirnya kami jumpe lokasi yang berkenan dihati dan sanubari. Best gile siot tempat nie, buffet dia RM20 jer... siap ikan bakar n 30 jenis lauk pauk... meriah, nanti cD wat entri khas untuk cite nie.. Tunggu.

Malas nak cite lagi, penat siot.. so saksikanlah pic-pic nie mengikut kronologinya... sebelom, semasa dan selepas Rombongan Cik Kiah ittew... Enjoy

Sebelom....
Gigih nie menunggu tren, sempat snap-snap..

Semasa....
Berehat sebentar coz penat berjalan 3-5 kilometer, Masjid Jamek, India, Semua House


Semasa lagi..
sesi shopping kat Sogo lak, azab coz cam sardin kat sini...


Selepas beberapa jam....
Walaupun penat tetap memberi pose termampu gituuu

Tamat sesi shopping dan menunggu waktu berbuka puasa..
Tengok lr muka memasing... huhuhuh rasakan..


p/s: Cik Kiah jahat, namooooo ikot rombongan dia lagik... waaaaaaaaaaaa

-cD-

6 comments:

Anonymous said...

hayohh matila catwalk pakai hells katanyer gegeh nie window soping harus tobat nasuha pasni bercatwalk bagai...larekkkk

-cD- said...

mmg tobat nasuha pun... lutut nie da krem bagai, harus tercabut kalau cat walk lagik...

uszmad upsi said...

haa kak annie.. duit raya utk sy ada tak? huhuhuhu... isnin @ selasa sy dtg melawat kutip duit raya kat mpkj.. hehehehe nak jumpa kawan2 lama di kejuruteraan..

so pemilik blog... hehehehe..
sesuka aku jer nak komen kat sini... pd semua geng ko,
aku ucapkan juga selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir batin..

-cD- said...

Wahhhh tetiba kena terjah oleh peminat kak Eny.. huhuhu

Ok, ok mekacih atas ucapan tu.. nanti i sampaikan kat kak eny ehh..

arep said...

CD thanks 4 stopping by.. lama ok u menyepi dari i since "windu sama kamooo" OK. sibuk membalak la tu skrg..

Selamat Hari Raya.. wajib balik ok

btw.. Cik Kiah Baju Biru meletopsss..

-cD- said...

ermmm sori ler arep... bukan menyepi pun.. tapi take time ler nak kikis semua tu...

ermm ko jangan nok.. baju biru tu Diva segala Diva, cik kiah pun sujud huhuhu larikkkk