Monday, September 8, 2008

Berbuka Bersama cD...

Ahad petang
07 September 2008
(7 Ramadhan 1429)
Waroeng Penyet
The Curve, Mutiara Damansara Petaling Jaya, Selangor

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan ke-8 buat semua umat islam terutamanya pembaca blog cD nie... Muahhh sket kat pp, ooppss batal pose lak kang. Semalam cD berkesempatan berbuka puasa bersama Abang n Akak kesayangan cD nie, saper lagi kalau bukan Abang eQ dan Akak SaCha. Asyik-asyik Abang eQ n Akak Sha, x ada orang lain ke?... gitulah kata-kata yang cD dengar dari mulut-mulut puaka yang makan hati tengok kitorang sering kuar poye-poye bersama... Ko ngape? Ada aku nyusahkan idop ko ke? huhuhuh kan da tercarut pagi-pagi nie, tercalar 2 inci pahala puasa cD dibuatnya...

cD, sebagai duta ayam penyet Malaysia.. huhuhu

sedapnyew....

selepas berbuka... abg eQ yang sental semua nie.. huhuhu

Kalau korang sumer nak tau cD bukan baru semalam kenal Abang eQ, tahun nie adalah Ramadhan ke-3 kitorang.. bukan la cD nak bangga or riak, mak abah cD pun dan kenal sangat ngan Abang eQ nie... time raya jer 3/4 kali dia datang bertandang.. cD sakit pun dia datang umah melawat... so yang ko nak bising-bising ngape? Sakit ati sangat coz kitorang selalu kuar sesama? Apa masalahnya ehhh? Nie mesti sentap coz Abang eQ tanak kuar ngan ko kan?? huhuhuhu..

Trio makan hati...

cD restu jer... ucuk jangan sentap...

Malas arr nak tambah dosa n kurangkan pahala, mohhh kita sambung citer berbuka puasa semalam. Bila cD + Abang eQ + Akak Sha = Happening gilew.. Kitorang memang cam nie, kalau jumpe jer mesti pecah pewot.. macam-macam benda nak di storykan... Mungkin nie juga salah satu sebab ngape ade yang sakit ati tengok kemesraan kitorang... Kalau Ucuk ada sure lagi best... we all semua rindu kat Ucuk...

Suasana berbuka semalam tambah meriah n riuh dengan adanya Ain dan Mona.. Pale dowang sama ngan pale otak cD gak, so x yah citer panjang laaa, sure mental punye... huhuhu sonok kuar ngan Ain ngan Mona nie, nanti kita Jahanamkan lagi The Walk tu ehhh.. (kempunan x dapat nak karaoke, abang eQ la nie....)

cD amat-amat puas hati + sonok gile semalam, Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Lepas nie banyak lagi yang akan jadi mangsa berbuka puasa bersama cD... matilah... next Sue, Kak Kin, Dak Hanie n Rizal Brunei lak... (dah x sempat nak tarik diri, rasakan... huhuhu) sape-sape yang sudi nak berbuka sama adalah dialu-alukan, cD x makan orang pun, kekekek..

Pada geng mental cD, (Khai, Fasha, Kak Izz, Kak Eny) kita bila lagi?? cD cadangkan port biasa kita 3/4 taun tu... dah sebati arrr ngan tempat tu.

Aksi-aksi yang sempat diabadikan semalam...

suka pic nie....


Sempat layan bowling sementara tunggu abang eQ sampai...

pose sebelum berbuka...

Skandal baru cD.....

kita dipisahkan oleh tiang... huhuhu

sweetnyer...

feeling kat Dubai...

Kumbang yang dikelilingi bunga-bunga cinta...

Abg eQ jelez x dapat pose cam nie....

cD n Abang eQ...

Mona, cD, Ain n Akak Sha...

pose santai selepas berbuka...

keluarga besar cD....

-cD-

14 comments:

RizaL said...

what a lovely bunch of people :)

kin said...

Nama saya, Maya Delilah...ish sape kak kin tu yek??

LOL ;P

-cD- said...

Kak Kin tu seorang kakak yang penyayang... dia suka manjakan adik2nya, terutama yg bernama cD...

Kalau kak Maya Delilah nak banje cD buka pose pun ok jer... huhuhu

eQ said...

mulut puaka tu sebenarnya tak tau nak tackle abg eQ la cD...kannnn...ahak!

eQ said...

cD publish pic2 kontroversi la...jat0h saham abg eq mcma ni..takde lagi bunga2 nak singgah blog abg nanti...

pasal dok selalu bertandang rumah cD tu sebab abg eq suka tengok air sungai depan rumahje...bukan nak jumpa cD pon! hehe

eQ said...

cian ucuk kat bintulu tu...makan hati dia tgk pic ni...

eQ said...

bila ek sha leh posing2 letak tangan atas bahu abg eq ??? hahahahah

-cD- said...

Wahhh komen skali 3?? hebat...

Abis tu cD ke yang kena ajarkan cara-cara nak "tackle" abang?

"kontroversi" biasanya membantu menaikan saham, bukan menjatohkan ler... cD tolon promote lagi tu.. huhuhu

tu la pasal... ampun ucuk, cD yang soh dowang bergambar rapat2... ooppsss

-cD- said...

cecececehhh nak letak tangan atas bahu? tunggu pas ijab qabul... huhuhuh

Hidney said...

ahh... sentap!!! tak dapat join!!! paling sentap tengok pic no 5 tuh. tak puas ati ni... tunggu blog terbaru dari reel. mesti ucuk lagi sentap. muahahahahaha!!!!

-cD- said...

ampun... huhuh pic no 5 tu yg abg eQ paling suke.. sampai 8 kali kena snap, oopsss..

wahhhh apakah kejutan tu? neves dibuatnyer.. harap2 x sentap ler...

eQ said...

fitnah tu!! sebenarnya snap 15x reel...cD saja kurangkan...

itu baru intro je tuh...kalau posing ala artis dasyat lagii...

control sopan lagi tu...

faisol said...

terima kasih sharing info/ilmunya...
saya membuat tulisan tentang "Mengapa Pahala Tidak Berbentuk Harta Saja, Ya?"
silakan berkunjung ke:

http://achmadfaisol.blogspot.com/2008/08/mengapa-pahala-tidak-berbentuk-harta.html

semoga Allah menyatukan dan melembutkan hati semua umat Islam, amin...

salam,
achmad faisol
http://achmadfaisol.blogspot.com/

Hidney said...

15 kali? melampau ni abang eq... tak leh jadi ni... sentap sentap sentap. nak tulis entry emo la lepas ni. gitiewww