Tuesday, September 16, 2008

High Heels???...

Ada ape dengan High Heels? Ermmm bagi cD high heels nie banyak keistimewaannya, selain dari cantik dan pelbagai pilihan.. high heels juga boleh digunakan sebagai senjata untuk mempertahankan diri... huhuhu (ketuk jer pale orang yang kacau kita untuk selamatkan diri) Fazura dah buktikannya kan.. oopsss, kes tu akan masuk mahkamah semula kan??

Tindakan memakai high heels membolehkan seseorang wanita nampak bergaya (wanita ok, tapi kalau nyah pakai pun chantek gak kan?? oopssss...) tetapi tahukah anda ia juga menjejaskan peluang si pemakai untuk menimang anak. Haaaa hamek ko, (nyah-nyah semua selamat ler coz kowang x mampu nak beranak kan? ooopsss lagik). Matilah aku kena sumpah lepas nie, ampun mak hayam....

Pakar kesihatan dan kecergasan, Dax Moy berkata, gaya berdiri yang tidak seimbang setiap kali memakai kasut bertumit setinggi 12.7 sentimeter memberi kesan kepada organ dalaman dan kesuburan wanita. "Jika wanita menghargai kesihatan mereka, elakkan dari memakai kasut bertumit tinggi dengan apa juga cara kerana ia tidak berbaloi dengan risiko. Apabila memakai high heels kedudukan pinggul cuba ditolak ke depan oleh pemakai membolehkan isi perut bergerak ke depan, keadaan ini menyebabkan ramai wanita menyangka ia adalah "perut buncit". Oleh itu, mereka cuba memampatkan organ dalaman dalam keadaan yang dikenali sebagai visceroptosis. Visceroptosis ialah situasi yang pernah dideritai wanita memakai korset atau barut dan kini ia tidak lagi menyakitkan pinggang sebaliknya menjadikan kaki sebagai mangsa. Ia tidak berhenti di situ sahaja leher, belakang, sakit bahu, sakit kepala malah keguguran rambut ialah hasil tidak mempedulikan cara tubuh anda dicipta untuk bekerja," katanya. Moy menambah lagi, "Paling penting ialah masalah besar yang berpunca dari pemakaian kasut bertumit tinggi berkaitan dengan kesuburan, kitaran haid dan fungsi bahagian atas tubuh.

so wanita-wanita diluar sana, adakah anda berani menanggung risiko tersebut untuk nampak cantik dan bergaya? Why not......... huhuhu nak chantek katanya kan, harus lah tanggung risiko.

Ermmm cuba teka sapekah pemilik kaki berbulu ittew?? Chantek lak bila kaki berbulu ittew menggayakan high heels bertatah berlian milik Kak Eny ittew.. oopssssss.. (sape teka ngan betol dapat doit raye sehengget)

chanteknye kaki yang berbulu ittew...

p/s: high heels tu cuma 2.5 inci sajork...

-cD-

30 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

cD..

kekkeke..kaki saper kah itueeeeeee

hahaha.a....manyak bulu arr...

kui kui kui

-cD- said...

tatau ler kaki sapekah ittew.. Yanie teka laaa, untung2 dapat doit raye sehengget..

DaK haNIe said...

hakhakhka...
pemakaian heels koo beroperasi dr 8.15 - 1 ptg sj..
kendian..slipar jepon bermaharajelal.. =P

-cD- said...

huhuhu bagus-bagus.. Hanie dapat elakkan risiko tersebut.. kekeek..

suesamsudin said...

hahahahha...
cD dah teringin sgt ke?
30/6/09 su hadiahkan ye...huu huu...

you are now in my zone said...

hahaha...entry bermanfaat. pastinyer ilustrasi x bleh blah last skals tuh :p

-cD- said...

Ayoooo su... bukan cD ok... (matilah g cukur bulu kaki skang)

-cD- said...

ilustrasi katanya.. model tu hidup dan bernyawa ler nuar.. kekeke

Hidney said...

kaki ucuk...aaaaaa tak ngaku. baik ngaku cepat!!!

-cD- said...

Tidak.. Tidak... (tutup muka dan berlari-lari anak dengan memakai heels tersebut..) matilah kantoi..

MAKSU@AKIM said...

kompom kaki cd kan..lalalalala


*akim nmpak dah kurus ke?**

-cD- said...

adakah anda pasti?? huhuhu.. ermm kurus sket laaa, sket jer..

akusiktauk said...

aaaaa..
dasat nyer punyer kaki tu.
dh agak kaki sape tu.
:p
tp blh thn r heel tu.

amirul usheruff dzulkarnain said...

aiyoh..pengsan kejap..sila wax kaki anda. sebelum memakai high..terima kasih.".err..yang pakai high heels tu pompuan kuturunan byk bulu ke??"(sambil pose gigit pencil tgh berfikir)

kin said...

Wow sexy nyer!!!
Sampai nak nangges rasa...

Kak kin pun tak berani pakai high heels ... gayat ler cD ... huhuhu


LOL ;P

RizaL said...

pehal tiba2 citer sal high heels ni hehehe.... ee kaki cD muat plak kat kasut wanita ek :P huhu lain kali nak cuba kasut tinggi tu pun, apa2 cukur la dulu bulu kaki tu hehehe

-cD- said...

Lan rasa kaki sape? jgn agak2 jer ehhh.. huhuhu mmg meletop heels tu.

-cD- said...

Acap, si pemakai tu bukan keturunan banyak bulu... dalam family bulu dia jer terlebih... larikkkkkkkk

-cD- said...

kak kin lom tengok dia wat cat walk lagi tu, sure nanges lagik... huhuhu

-cD- said...

ishhh wat pe nak cukur, bulu tu kan seksi... oopssss..

Hidney said...

pasal heel jer dah 20 comments. malatopsss... kalau ucuk buat entry pasal ucuk pakai baju kebaya ketat tak tau lah. maunya tutup terus blogspot kot sebab kebanjiran input trafik hahaha. nak cuba?

-cD- said...

Ermmm kebaya ketat?? cam idea best jer, tunggu ler berat badan nie turun sket.. oopppsss

semalam abg eQ cadangkan cD wat entri pakai gaun... matilah....

Nurmala said...

pakai heel ni buat jalan perempuan nampak menarik..huhu~~

-cD- said...

ermm bukan pompuan jer, awek kaki berbulu tu pakai lagi meletop.. huhuhu

amirul usheruff dzulkarnain said...

huh..high heels, kebaya pendek, kain batik terbelah smpi peha..mmg persis safura dlm ronggeng rokiah..jgn lupa pakai corset..(matilah memberi galakan katanya)

budleee said...

hik2, sapa punyer kasut si kaki berbulu tuh kebas :D

hmm nampak sangat dax moy tu, kalau perempuan, tak chantek, tak de laki and takde anak. pakai pun ala2 jantan and mcm tak peduli ape org ckp.. opssss

kalau laki, nampak sangat nerd yg tak laku, takde gf. opps lagi

hik2, pagi2 dah buat dosa kans :D

-cD- said...

wahhh acap memberi galakan katanya.. mekacih.. pembakar semangat nie.. harus men"DIVA" lagik..

-cD- said...

kasut berterabur dalam kete katanya.. harus lah di"try" di kaki yang berbulu ittew... huhuhu

Anonymous said...

matila lepas ni jejalan kat TAR pakai hells katanya..hayohhh barlian getuzzz

-cD- said...

ishhh namoo nanti berlian tercicir.. larik...