Tuesday, September 2, 2008

Karaoke Sampai Lebam...

Ahad
31 Ogos 2008
Redbox Plus, Pavilion Kuala Lumpur.

Kaedahnya cD n the geng telah berkaraoke sempena menyambut Hari Kemerdekaan dan datangnya Ramadan Al-Mubarak last week. Berpoye sakan disaat-saat terakhir katanya, ye laaaa bila lagi nak berpoye-poye kan? Ramadhan harus dipenuhi dengan ibadat sunat, x der maknanya nak huha huha time puasa... buat rugi pahala jer.

Sesi masuk studio kali nie, kami sempat merakamkan beberapa buah lagu raya terbaru... huhuhu nantikan kemunculannya x lama lagi. Diva bertemu Diva katanya, haruslah semua x nak mengalah, jika entri terdahulu kita telah menyaksikan kehebatan dan kegemilangan pitch tertinggi Ziana hingga ke 5 oktav Mariah Carey... kali nie lebih hebat apabila kak ani membuat comeback berduet dengan cT (khai n cD) dari "Hati Kama" dan "Dondang Dengdang". X cukup dengan tu kami berpadu untuk duet berhantu "Cinta", feeling Jac n Misha kejap...

Diva Fasha pun x nak kalah, lantas merampas mike untuk persembahan "Doktor Cinta"... hebat sungguh sehingga terkeluar gerudi Inol katanya...

Kak Eny seperti biasa, lontaran vokal lantangnya diabadikan untuk lagu "Dingin", "Madah Berhelah", "Berpisah Jua" dan beberapa hits lagi dari Akak Ziana... Crown petang tu memang milik Kak Eny, kami semua sujud... huhuhuh. Kak Iza yang malu-malu kucing juga menyumbangkan vokalnya untuk berpadu bersama cD n Fasha bagi duet "One Sweet Day", sweet sangat.. mekacih kakak....

Fuad lak ngan confident membawakan "Sonata Musim Salju", jiwang gak mamat nie... tapi tertiba beralih ke nasyid, "Pergi x Kembali" katanya...

Menunggu giliran...


Aksi sang Diva... berangan sangat...

Antara persembahan terhebat dari penilaian cD adalah seperti berikot:-

Kak Eny ---->> "Berpisah Jua" (power gile)
Khai ---->> "Kenangan Terindah" (ye laaa kenangan ko petang tu kan? ooppsss)
Fuad ---->> "Pegri x Kembali" (cD insaf dengan lagu nie...)
Fasha ---->> "Doktor Cinta" (gerudi x hengat... walaupun lagu pop)
cD ---->> "1000 Tahun" (feeling gile)
Kak Iza ---->> "One Sweet Day" (sweet sangat...)

Model-model Raoul 2008...






cD sangat-sangat puas hati coz dapat berpoye-poye sakan sebelom datangnya Ramadhan... (seb bek x kena panah petir) huhuhuhuh..

-cD-

3 comments:

Hidney said...

tak ajak pon... huhu

-cD- said...

Alaaaa nanti ler ucuk.. kita duet lagu gemilang n pesan air coler... huhuhuh

Anonymous said...

hehehh malatoppsss bila duets getuzzzz