Tuesday, September 23, 2008

Medan Ikan Bakar Kg. Baru Beshhhh...

Ahad
21 September 2008
(21 Ramadhan 1429)
Medan Ikan Bakar
Kg. Baru, Kuala Lumpur.

Assalamualaikum, salam ramadhan ke-23 buat semua.. pejam celik, pejam celik dah masuk hari ke-23 kita mengerjakan ibadah puasa. InsyaAllah lagi 7 hari kita akan menyambut Syawal pula.. Yahoooo, sonoknya ari raye.. Ok, ok kita simpan dulu mood raye tu ehh, meh cD nak perkenalkan satu tempat makan yang best sangat (bagi cD ler, org len cD tatau). Macam yang cD katakan pada entri lepas, setelah penat berjalan kaki 1 kl untuk shopping raya.. akhirnya kami jumpa satu lokasi yang menarik untuk santapan berbuka puasa. Bayangkan kami berjalan dari Masjid India hingga ke Kg Baru mengikuti Rombongan Cik Kiah ittew dan akhirnya sampai ke Medan Ikan Bakar Kg. Baru nie..

Apa yang menarik sangat tentang Medan Ikan Bakar Kg. Baru nie?? Ermmm memang menarik sangat-sangat, meh cD nak story sket... kira tolong promote ler tapi cD x minta royalty mahupun komisen, huhuhu... tempat best mesti la promote kan... Antara yang menarik adalah:-

* Ramadhan Buffet RM20 hengget sajor...
* Ikan Bakar + 30 jenis lauk pauk yang menyelerakan...
* Makan sambil dihiburkan dengan alunan angklong...

Menarik kan? Gila la RM20 jer dapat makan ikan bakar (keli, pari, kembong... macam-macam lagi arrr) plus 30 jenis lauk pauk lain yang sungguh menyelerakan... Berbaloi sangat-sangat.


Nie antara menu yang kami ambil, penuh meja.. tatau nak letak mana dah... banyak gak lauk yang kami x ambil coz tatau nak pilih, terlalu banyak..

ikan bakar (keli dan pari)

sambal paru, baby kailan goreng dan ayam berempah...

sambal ikan bilis petai, daging sambal dan ayam paprik..

siput sedut masak lemak pun ada...

kerabu perot ngan sayur campur...


pencuci molot, ade tembikai + belimbing dan agar-agar milo + oren..


sebahagian meja kami... makan yuk...

Ermmm cD memang puas hati sangat-sangat makan kat sini, dah ler murah gila... sedap pulak tu. Boleh dikatakan semua menu dia sedap sangat-sangat. Antara yang serasi ngan lidah cD adalah kerabu perot dia, sedap siot... sambal ikan bilis petai jangan cakap ler, emmm cD makan bilis jer (sori tatau makan petai) huhuh kekwat kan.. Ikan bakar dia pun sedap sangat... Owhhh lupe ade tom yam gak, perghhhh leleh air liur..

So tunggu per lagi, penat cD promote nie.. Ramadhan pun cuma tinggal 7 hari jer lagi. Kalau tatau lokasi Medan Ikan Bakar nie kat mana, jangan risau... senang jer.. Lokasi dia betul-betul dihadapan Bank Pembangunan dan Universiti Kuala Lumpur tu...

Satu lagi yang menjadi daya tarikan tempat nie, setiap hari Jumaat, Sabtu dan Ahad kamoo semua akan didendangkan dengan alunan muzik melayu asli... siap ade pemain angklong lagi tu... power siot, kira setaraf Toi ler bro yang main angklong tu.. Syok gile makan sambil dengar muzik angklong nie...


Hebat skill bro nie main angklong...

p/s: kamoo cuma ade 7 hari saja lagik... cepat...

-cD-

10 comments:

amirul usheruff dzulkarnain said...

enak bangat...terpaksa pergi weekend nih..

-cD- said...

terpaksa katanya... huhuh pegi jangan x pegi. Buffet tu sempena ramadha jer.. ermm g weekend dapat dengar alunan angklong lagik..

enchek camera said...

wah
makan!!
nape xambek byk lagi??


sblom tu
salam
ziarah

Hidney said...

wah... 7 hari jer? lepas bulan puasa keda tu tutup kah?

-cD- said...

ermm agak2 ler en. camera... nak amek banyak lagi boleh tapi kang kalau meletop pewot cene? huhuh

-cD- said...

yer ler ucuk... buffet dia bulan pose jer.. lepas tu x der dah.. huhuhu

enchek camera said...

tu la
kan meletup
kan susah plak
abes terburai
AHHHAHA

Hidney said...

hmmmm... antara brunei dan kl...
hmmmm... antara ambuyat dan buffet ikan bakar...
susahnyewwwww

-cD- said...

antara pengorbanan dan nafsu... ooppssss..

@xiM said...

memang best restoran ni kan..!!