Thursday, September 4, 2008

Smart Card lagi...

Wahhhh entri smart card lagi...

apakah nilai kad pintar nie? cam x der nilai jer...

Iman dan kesabaran cD tercabar ari nie, sedikit sebanyak pahala puasa cD tercalar juga dibuatnya... Hishhhh sentap gile. Lepas selesai problem kena blok ari tu dia wat hal lagi... Kali nie cD x leh wat perakuan 1 lak, had kuasa melulus cD dihalang... what?? Ko ngape... (rasa cam nak patah-patahkan jer kad pintar yang x berapa bijak nie.) Kalau cD wat cam tu 4 sure la cD yang x bijak kan, dah tentu-tentu kad tu x bernyawa n berotak.. cD yang berakal nie la harus berfikiran waras...

Sebagai Asst Accountant cD diberi kuasa untuk membuat Perakuan 1, iaitu kuasa untuk melulus pembayaran. Tapi tatau dimana salah n silapnya sehingga cD x leh nak memperakukan perakuan 1 tersebut... sentap laaa, tetiba jer x leh, payment banyak yang nak diluluskan... Ngapelah lately nie kesabaran cD sering teruji, hal-hal peribadi cD x kesah sangat, tapi bila sentuh bab keje cD x leh... nie tanggungjawab dan amanah yang diberikan pada cD. Ianya harus dipikul dan dilaksanakan sebaiknya...

Sabar cD....

-cD-

4 comments:

Benedict Bernard said...

wah asst accountant gaji mesti juta juta lemon. Jangan lupa belanja kalau jumpa erk..

-cD- said...

ermm payment je juta juta, gaji ribu-ribu jer... huhuhu kekwat..

RizaL said...

sabar cD :) buangkan yg keruh ingatkan yg terbaik amikla yg jernih, mmg berbagai dugaan di bulan ramadan ni....

Bila kita dalam dugaan, Allah ingat kat kita, bila kita tak dapat apa yang kita nak, Allah ada rancangan yang lebih baik untuk kita...

Kita mesti reda ek cD :)
2 hari ni zal kena serang dek sakit perut n sakit kepala... time2 ni la dia ganggu kita kan, but zal cuba nak rilek2 :) dugaan kan huhu

-cD- said...

Ayoooo nasihat yang harus didengar nie.. yer la yer la... mekacih ingatkan cD.. cD sentap kejap jer.. huhuh