Wednesday, October 29, 2008

Makan Steamboat Katanya...

Ahad Petang ke Malam
26 Oktober 2008
Restoran Flaming Steamboat Buffet
Sunway Pyramid, Petaling Jaya...


Ahad lepas kitorang g makan steamboat kat Sunway sempena meraikan besday Kak Eny... Patutnya kalau ikot plan asal, kitorang nak celeb kat Redbox Plus... sesi masuk studio rakaman sampai lebam katanya, tapi diatas sebab-sebab yang x dapat dielakkan plan tu terpaksa dibatalkan... sedey x dapat asah vokal katanya...
Idea makan-makan nie pun x kurang hebatnya.. Bab makan memang kepakaran kami so x yah nak ajar semuanya pandai-pandai belaka, matilah pelahap...

Lokasi makan-makan kali nie kat Sunway jer, Restoran Flaming Steamboat Buffet katanya... Bayar RM18, ko makan la sampai muntah... gitooooooo konsep. Memang kenyang gile, selagi x muntah ko jangan benti.. makan makan n makan lagi...

Best gile makan kat sini.. macam-macam ada.. puas makan steamboat, leh pekena aiskrem, buah-buahan pun ade... tu belom kira pencuci molotnye lagi... ade coklat n white coklat skali...

Keadaan dalam restoran... (kitorang makan kat luar, open air katanya...)

Antara makanan yang kami lahap petang tu...


4 dara pinggitan.. sumer nie kawan-kawan kak eny..



Bile pewot da kenyang... pe lagi sesi snap-snap la plak katanya, sakan nie bergambar x kira tempat, kat parking lot, tepi longkang semuanya kami redah...

Cakap banyak pun x guna kan, so tengok jer la pic-pic nie ehhh...

Hope kak eny happy sepanjang hari tu, hanya itu yang termampu kami berikan... next year kita buat lagi happening ehhh, muahhh muahhh kat pp.

p/s: kalau nak makan steamboat datang ler sini, bayar RM18 ko makan la sampai muntah... cD x tipoooooooooo.

Kak Eny bersama adiah besday... bebear besar tu cD yg kasi... wahhh nak gak g tau.. kekeke

-cD-

Tuesday, October 28, 2008

Open House Abang eQ...

Ahad Petang
26 Oktober 2008
Open House Abang eQ
Ukay Perdana, Kuala Lumpur.

senada, seirama... zizi, su, cD & Abang eQ...

Hari ahad lepas, Abang eQ buat open house... cD antara yang wajib hadir katanya.. matilah putus sahabat kalau x datang.. Hari ahad tu kuliah cD sampai kul 1.30 pm, open house Abang eQ bermula seawal jam 2 pm... terkejar-kejar lagi cD dibuatnya... Habis jer kuliah cD teros ke Kampung Batu Muda, kebetulan member cD kawen pada tarikh yang sama... matilah cD nak memenuhi setiap undangan tanpa ada yang berkecil hati... sempat bersalam-salaman ngan kedua mempelai dan memberikan hadian jer.. cD x makan pun kat umah kenduri nie coz nak balik umah bersiap untuk ke open house Abang eQ katanya... Maaf pada Iera coz singgah sekejap jer, hope Iera dan Tam berbahagia hingga ke anak cucu.. (Iera nie merupakan anak kepada Dato' Abu Hassan Din Al Hafiz) cD akan wat entri khas tuk majlis kawen nie... tunggu next enrti ehhh..

Petang tu cD datang bersama Su, (su lagi? matilah kontroversi berterusan katanya).. Ermmm bukan kami berdua jer ehhh, anak kami, ical ikut skali... oopssss... Konsep petang tu hijau katanya, matilah sama konsep ngan tuan rumah... dah jadik cam boria plak... Ramai tetamu yang dijemput sempena open house Abang eQ nie... Time cD sampai, ahli keluarga Abang eQ semuanya ada... sempatlah kenal-kenal ngan family abang eQ termasuk kembar abang eQ... iaitu abang aQ..

cD & Su...

sukanya... kebahagian milik kita, matilah...

Hati cD sangat-sangat tersentuh bila melihat Mr. Acap yang gigeh bertungkus lumus menyediakan dan melayan tetamu petang tu... x sangka sponser besar cD di di"BIBIK"kan oleh abang eQ... matilah kau, dibibikkan katanya..

Ermmm ramai gak tetamu dikalangan blogger yang datang, antaranya Wanie & Mamanya... cD sempat bersalaman jer... sori x datang open house Wanie... Yanie pun ada gak, sempat jeling-jeling manja jer... huhuhu.. sori ler cD bukan kekwat ehhh, masa sungguh mencemburui cD.. terkejar-kejar petang tu.. Remy pun ada, x sangka Remy pun kenal ngan Abang eQ ehhh... yang x bestnya cD x dapat jumpe ngan kekawan lain, coz semuanya datang awal... akak sha, roy & ayei semuanya dah balik... sedey...

bersama tuan rumah....



Happy Family katanya....


cD & Su lagi...



Abang eQ, Su, Ical, cD & Zizi...


Pe-pe pun cD happy skali lagi... beruntungnya jadi cD, walaupun terkejar sana sini, cD masih tetap happy dengan kehidupan ini.. Syukur Alhamdulillah, amin...

-cD-

Open House Kak Kin...

Sabtu Malam
25 Oktober 2008
Open House Kak Kin
Damansara Perdana, Kuala Lumpur.

Blogger glamor katanya... Su, Abang eQ, Kak Kin & cD...

Damansara Perdana adalah lokasi yang cD tuju setelah beransur dari rumah Put di Kota Damansara... Open House Kak Kin nie memang da lama cD nantikan, bukan ler lahap sangat... tapi yang lebihnya cD nak jumpe n bertentang 4 mata ngan Kak Kin nie... Sepanjang perkenalan di alam maya, Kak Kin merupakan seorang yang sangat-sangat cD gemari... ada saja keletahnya yang bisa mengusik naluri cD, gitoooo memuji.. Ketibaan cD dan Su agak lewat coz sesat katanya... 3 kali pusing-pusing kat tempat yang sama, padahal lokasi yang dituju betul-betul depan mata... buta gamaknya, huhuhu

Sesampainya cD & Su, kami disambut dengan satu statement yang agak kontroversi... tu diaaaa, apa statement yang dilemparkan pada kami?? jeng jeng jeng... "Tu dia, Pengantin dah sampai..." matilah pengantin katanya... cD ngan su memang dah berjanji untuk berpakaian sedondon kaler itam malam tu.. Matilah strategi menjadi katanya... bukan cD namanya kalau x mengundang kontroversi kan?

Pasangan pengantin katanya....


Kami disandingkan malam tu juga, matilah...


Pengapit kami... antara sponser besar cD untuk show di Pavilion, Mr Acap & Zizi
Pengapit pompuan x sempat mengenakan kebaya pendeknya, matilah kau...

x sangka jumpe kawan lama kat umah Kak Kin...
Nie ler Roy, almost 3 year cD kenal ngan Roy n 1st time jumpe kat sini..

cD & Roy...

cD happy sangat kat umah Kak Kin nie... Dapat jumpe n kenal ngan Kak Kin, dapat makan yang sedap-sedap, jumpe kekawan lama n baru... Pendek kata memang puas hati ler walaupun pada awalnya kami tersesat... huhuhu. cD juga berkesempatan bersua muka dengan sponser terbesar cD untuk show di Pavilion tu... kekekeke Mr. Acap, Mekacih sangat-sangat coz sudi mencemar duli dan menjadi pengapit cD untuk majlis persandingan yang penuh kontroversi ittew.. X lupa gak pada seorang lagi member baru yang sempat cD kenal malam tu, Mr. Ayei... walaupun baru kenal kepala ayei nie cam leh ngam ngan cD jer... selamba je orangnya...


Ayei, cD, Su & Roy...

Sebahagian pic-pic malam tu.... apa yang terakam itulah yang terjadi...
kegembiraan dan kebahagian tanpa sempadan...







p/s: Kegembiraan tidak mampu dibeli walau dibayar dengan RM, mahupun $....

-cD-

Open House Put...

Sabtu Malam
25 Oktober 2008
Open House Put (Best Friend Sue)
Kota Damansara, Kuala Lumpur.

Shaz, Put, Su & cD...

Assalamualaikum...

Ermmm last week adalah weekend yang paling meletihkan bagi cD... Jadual harian cD padat dengan pelbagai aktiviti... Bz dengan kuliah yang baru bermula, ditambah pula ngan undangan open house sana sini, mana ngan kenduri kawennya, nak celeb besday lagi... tu x termasuk lagi persedian menyambut pesta cahaya.... oppssss...

Walau letih cene skalipun, cD masih mampu mengukirkan senyuman kepuasan diatas nikmat dan rahmat Allah SWT... Syukur Alhamdulillah coz kebahagian dan kegembiraan sering berpihak pada cD.. cD mulakan dengan open house Put ehhh.. Ermm kalau kamoo semua nak tau Put nie best friend Su... Sempat singgah pun kejap je coz nak bergegas ke open house kak kin pulak. Sonok kenal ngan Put nie coz orangnya peramah n sweet, huhhu. Walaupun kejap cD dilayan dengan baik sekali, mekacih Put...

p/s: berkawan biar 1000, berkasih biarlah 1...

-cD-