Sunday, October 5, 2008

2 Syawal @ Raya Kedua...

Kemeriahan Hari Raya cD tidak habis pada 1 Syawal sahaja kerana kemeriahan tersebut diteruskan pada 2 Syawal di Klang katanya... (rumah Ain dan Mona plak)... Sakan nie beraya sana sini sampai kembong gak ler pewot dibuatnya.... Mana idaknya, makanan sedap-sedap di depan mata.. rezeki jangan ditolak katanya. Nasi lemak adalah menu utama di rumah Ain, gila sedap nasi lemak yang mak Ain masak, diulang ehhh mak Ain yang masak... huhuhu. Ada sambal udang, ayam goreng rempah, rendang ayam + daging semuanya sedap-sedap.. cD telah melanggar pantang katanya, sepanjang bulan puasa ari tu cD x sentuh walau sebutir nasi pun, tapi kat rumah Ain sepinggan nasi lemak cD sental... huhuhu

Mona, Akak Sha, Ain, cD dan Abang eQ...

Puas dijamu dengan nasi lemak di rumah Ain, kami beransur ke rumah Mona plak... Mona awal-awal dah g tau menu kat rumah dia simple jer, mee goreng Mona katanya... Sementara menunggu Mona menggoreng meenya di dapur, kami disajikan pula dengan bihun goreng adik Mona... ermmm sedap gak bihun air tangan adik Mona nie, student Engku Omar katanya, suka la abang eQ dapat jumpe ngan junior dia...

Siap jer Mona menggoreng, kami melantak lagik... Ayooooooo kembong pewot dibuatnya, tapi sedap punya pasal 2 pinggan jadik mangsa... huhuhu. cD happy gile raye tahun nie... puas sangat-sangat beraya... Balik jer dari Klang cD bertolak ke Ipoh plak, temankan Khai balik beraya rumah papa... nantikan entri Ipoh nie ehhh...

3 jelitawan dalam hidup cD... huhuhu makan hati..


Abang eQ jadik mangsa ambilkan pic nie...

p/s: Bahagianya hidup seorang insan yang bernama cD... Terima kasih tuhanku..

-cD-

6 comments:

eQbalzack said...

abg eq selalu jadik mangsa...tak kisah punnnnn!

Hidney said...

rambut ucuk dah panjang... gi potong

No OnE said...

muka time ni semenggah sikit since baru mekap..masa kat umah akak raya tu tak mekap pon, muka cam lontong penyek skit.wuahahha...
but anyway, m happy too coz this year dah ebrtambah korum raya eh cD.tidak last year mak sorang jer u.borak la sampai ptg..hahaha

-cD- said...

Bukan selalu pun abg eQ, setahun sekali jer... huhuhu.

-cD- said...

namooo potong... nak simpan panjang, leh ikat nanti huhuhu

-cD- said...

ala akak sha mekap ke idak chantek juga, huhuhu.. memang hapi sangat-sangat, berdua lebih baik katanya kan?