Tuesday, October 14, 2008

Dinner Bersama Abang eQ...

Ahad Malam
12 Oktober 2008
Dinner Bersama Abang eQ
(Tetamu Istimewa Sahaja katanya)
Teratak Abg eQ, Ukay Perdana, Kuala Lumpur.

Sakan berkaraoke sebelah petangnya... malam plak kami ada janji ngan Abang eQ, " Dinner Bersama Abang eQ " temanya... huhuhu, berkali-kali abg eQ sms ingatkan cD datang dinner kat Ukay Perdana bersama Ucuk & Akak Sha. " Korang semua tetamu istimewa abang, jangan x datang plak.." Wahhh statement, tetamu istimewa... cD tatau kalau ade yang sentap, tapi memang kitorang istimewa pun dalam hidup abg eQ kan kan kan?? huhuhuh.. Bertahun-tahun kita berkawan, tapi tiap kali jumpe sure x penah bosan... inilah yang dikatakan ikatan serasi nan abadi gituuuuuuuuu....

Malam tu kami lewat lagi, janji kul 8 pm.. tapi kami sampai kul 9 pm.. huhuhu dek kerana tetamu istimewa kami tetap disambut dengan senyuman & pelukan, oopssss.. jangan jelez.. Ermmm banyak juga makanan yang disediakan, tapi bukan abg eQ yg masak semua ehhh... Chef Zizi yang sedia makanan dan dibantu oleh tuan rumah katanya... Ada soto, nasi impit, kuah kacang, rendang, puding... dan kek yang baru kuar oven... semuanya sedap-sedap belaka, mekacih Zi coz susah-susah masak tuk tetamu Abang eQ yang istimewa nie...

Kenyang pewot apa lagi, sesi snap-snap ler plak... huhuhu itulah kami, x sudah-sudah bergambar... masing-masing chantek kan... sudahhhhhhhhhhhh. Banyak sangat pic yang kami snap tapi macam biasa laaa, semuanya untuk koleksi sendiri... Lama gak kami lepak umah abg eQ, sampai memasing dah landing depan tv gitu... ikot hati nak jer bermalam di teratak abang eQ nie...


Sebahagian pic-pic malam tu... happy hour katanya
mereka nie antara insan-insan penting dlm hidup cD...

3 jejaka pinggitan... muah muahh..

ucuk, cD & Abang eQ...


Pic meletop malam tu... akhirnya impian jadi nyata gituuuu..
makan hati x? suka la abg eQ tu...


ngan ucuk lagi...

memasing dah kenyang... landing...
charmbracelet cD dah melekat kat tangan ucuk

time untuk tidooooo..

p/s: len kali nak bermalam teros kat umah abg eQ.... penat esoknya keje, akak sha teros mc katanya...

-cD-

21 comments:

No OnE said...

memang mc pun cD..haha..siap sms cD ckp akak Sha mc..
ececehh..gambar manjer sha n abg Eq ada.aduhh....kang tak pasal gf abg eq marah mak gambar mesra2 gitu...
makanan sgt ler bnyk sampai tak larat nak makan.almaklum kita kan istimewa kan cD?kan kan?

-cD- said...

huhuhu gf abg eQ marah?? ermmm biarkan dia marah... memang sedap, kredit pada chef zizi...

p/s: siap tapaukan kek lagi..

eQbalzack said...

WAHHHH!!! sgt meletop! abg eq pun pikir 1000x nak masukkan pic tu..takot bf sha marah lak..

p/S: sampai sekarang minyak wangi sha lekat kat tangan abg eq...hahaha

eQbalzack said...

nasib zizi ada...kalau tak korang makan maggi je...tak pun makan LAT pun banyak...whiskas ocean fish..hehe

eQbalzack said...

cD...lawa kan lighting pic tu semua...

-cD- said...

ermmm bukan abg ke bf akak sha? oopsss...

nak kasi makan whiskas? sampai ati....

ermmm mmg lawa... sangat...

Hidney said...

aiyoh pic baring terlentang tuh. hahaha buroooook!

best la malam tu kan. ada jugak yg makan ati tengok pix2 ni, terutama yang perasan minyak wangi masih terlekat kat tangan tu. hehehe

lain kali nak buat lagi. bawak bantal n tilam sekali, WAJIB!!!

-cD- said...

ermmm kita yang sakan berkaraoke dah lupe cene bau perfume tu, tapi org yg just beberapa saat berkepit x ilang baunya.. wakkakakahh..

gUrGuRlZ said...

amboiiii...seronoknya budak kiut ne

-cD- said...

huhuh mmg seronok... inilah hasilnya kalau kita tahu menghargai kehidupan dan menikmatinya...

No OnE said...

bau perfume yer abg eQ?wuahahah..nanti next time sha bawak sekali perfume tu sembur satu umah.biar pening abg eQ n LAT sekali..hahaha...
reel nanti bukan kita bawak bantal kita bawak baju sekali sebab leh tido terus umah abg eQ tu...hahaha..
eh eh cD..bf akak sha tu abg eQ ker?waduh2..mau frust nanti wanita2 yang punya hati sama itu abg eQ..ala2 frust mcm dlm filem Ayat Ayat Cinta..ekekeke

eQbalzack said...

abg eq mana ada gf...single je lagik...

p/s: masih mencari..nak dagu mcm ct nurhalija...bibir mcm ning baizura, hidung macam nasha aziz, rambut curl mcm maria farida tuh! mata macam...hhhmmm sha kot...opsss

-cD- said...

ermmm jgn bawak tilam, bantal n baju jer.. leh tido n tinggal teros.. bilik belakang tu kan kosong katanya...

-cD- said...

demand ler abg nie... leh dapat kew?

p/s: gatal... larikkkkk

RizaL said...

huhu apakah silap mataku melihat sesuatu ditangan ucuk itu huhuhu hehehehe.... nice one :)

RizaL said...

aiyoo eq... begitu specific nya calon gf mu itu huhuhu.... :p

-cD- said...

Rizal - pandangan zal x silap, mmg betul ler tu.. ucuk pinjam jer... huhuhu

-cD- said...

Rizal - Jangan x tahu, eQbal Zakaria seorang yg demand dan mementingkan kesempurnaan..

azizisamsudin said...

cd.. jgn lupe datang tau 26 nie .. untuk open hose .. nanti zizi jadi mando je ( feling2jadi mcm reell ) yang membuat keje semuanye diserahkan kat AcaP n tuan Rumah ...

zizi memerhati dari jauh ..

-cD- said...

ehhh kejap, kejap... Acap leh masak kew? oopssss

uszmad (x-psa@mpkj) said...

lama tak contact en eqbal ni... selamat hr raya aidilfitri.. teringat daku pd spegetty mu pd raya 2007..