Saturday, October 18, 2008

Heels + Catwalk = High Fashion Model???...

Ermmmm matilah entri yang dinanti-nantikan kini akan dipublish... Segala spekulasi, kontroversi dan umpat/caci/maki/carut akan terjawab... huhuhu. cD telah mendapat green light dari pemilik kaki berbulu ittew untuk mendedahkan identitinya, setelah sekian lama bersembunyi dan berlindung di balik tabir, kini beliau bersedia untuk membuat "comeback" katanya... Matilah kena carut lagik...

Hampir 7 tahun beliau berehat dari dunia modeling, rindu terhadap catwalk jangan cakap ler, teramatlah sangat... Rindunya bukan sahaja rindu pada runaway, malah beliau juga rindu pada kekawan model yang lain... Alangkah seronoknya sewaktu memperagakan Victoria's Secret bersama Tyra 7 tahun lepas... matilah aku...

Kini, secara eksklusif... hanya di http://cdapee.blogspot.com/ cD mempersembahkan pemilik kaki berbulu ittew... Terimalah.... Jeng jeng jeng.

Ko chantek ke?? Matilah....

Ko brani catwalk kat KLCC?
matilah time x ade orang ko brani sangat kan??

Antara pic yang dirakamkan khas untuk pengakuan eksklusif nie...
Maafkan dia coz dah 7 tahun x beraksi... tapi satu janjinya, dia akan membuat "comeback" dan merampas tahta Nasha Aziz... oopssss



Bergambar bersama sponser besar "tokeh butik kedaung" katanya...

p/s: Jangan saman cD coz mendedahkan berita hangat nie, cD sekadar ingin berkongsi sahaja... harap kamoo semua terhibur... matilah kena gam ngan RTM...

-cD-

56 comments:

cik wanie said...

jap jap jap,
nak gelak jap.....
wakakakakakakakkakakaka...
kan dah agak dah
CD punya keje kan,
sbb tahu dari seluar yg CD pakai tue,
hurm....

kelakar tol lah CD nie,
hurm...

gelak sekali lagi,
WAKAKAKAKAKKAKAKAKAKAKAKAKA,
hurm

Tokeh Butik Kedaung said...

matilah..! identiti sponser dah terdedah samer!!! latest request frm acap, to my model*ade ke? ahaha!* - ko nak ke? saklahnye... mak collaborated dgn La Senza jek skang. Victoria's Secret da lame tinggal *matilah galakan lagi katenye!*

kin said...

Ya Allah....
cD dtg umah kak kin nanti pakai selipar aje, occay.
Rentikan jer la pakai high heels itu...
Tak sesuai youuuu...huhuhu
Tangkap nangges teresak2 tgk cD wat jln kucing ...huawaaa3

Lyd said...

warghhhhhhhhhhhhhhhh...!!!! dah agak dah..!!! bukan je PAPA je yg jahat.. CD pun jaaaatttttt...!!!

siap ler jumper nti...
nk ajak hanie cabut sme bulu kaki CD tu....

tungguuuuu kite jumper nnti..!!!

i-chimera said...

hallamak... ni ke model dia?? ni pemenang next amerika top model musim ke berapa ni... tak penah nampak pun... next sintok top model kot....

sian kasut tu, dah meraung-raung ha... hahahahaha... gelak sambil tepuk dahi...

RizaL said...

mmg dah agak dah, mengikut byk dan susunan bulu-bulu beliau, mmg tak diragukan lagi... mmg sesuai sgt dgn perwatakan ala2 diva ngesot.. teruskan usaha... next stop, heels in Pavilion~!

tokeh butik kedaung said...

model ni mak dah sign kontrak seumur hidup, utk menggayakan segala heels yg ade *siap la ko, matilah menyapot*

hampon mak2 hayam sumer, kalo bekenan nk ambik jadik model design2 u all, mak ok jek.. cancel contract takat USD3.5 million, diulang-dlm USD! *dah sudehhh.. jgn nak verangan lelebey ade yg sanggop byr k!*

ready for nxt stop, request tu ha.. Runway Pavilion katenye!*matilah baju kepak besar kaler putih x siap lagi!*

-cD- said...

Wanie - Wahhh sakan gelakkan cD ehhh.. sesekali nak hiburkan kekawan kat blog cD nie apa salahnye kan? huhuh

-cD- said...

Tokeh butik kedaung - haruslah dedah sama, sponser basar katanya.. mak hayam pun sujud matilah..

ermmm tu la pasal, La senza da ikat kontrak seumur hidup, kalau memperagakan koleksi Victoria's secret sure kena saman.. mak tanak...

-cD- said...

Kak Kin - Alaaa kak kin sesekali nak jadik ratu lawak, oopssss.. ermmm mmg pakai selipar pun, selipar jepon.. huhuh

-cD- said...

Lyd - matilah nak cabut sumer bulu kaki cD? ok ok, x yah susah-susah nak shave lagik pasnie.. mekacih lyd.. huhhu

-cD- said...

i-chimera - ANTM cycle 12 ler... episod nie belom kuar lagi coz Tyra nak wat kejutan coz kaawan lama dia menang... matilah dicarut...

-cD- said...

Rizal - mekacih zal atas sokongan dan dorongan, matilah pembakar semangat katanya.... Pavilion nantikan kemunculan diva terlampau nie.. oopsss

-cD- said...

Tokeh butik kedaung - sujud mak hayam... janji x akan lari dari agensi walaupun elid model management ade merisik khabar.. katanya sanggup bayar USD 1 Billion.. matilah meroyan

Tokeh butik kedaung said...

pon tgh meroyan - pk baju x siap lagi ni!! *konsep kepak besar katenye*

ya ampuuunnnnn......harap2 x kena panah petir memasing!

amirul usheruff dzulkarnain said...

tokeh butik kedaung..make sure by the end of this week kepak tu dah siap..I nak tgk collaboration between La Senza and XOXO..and to CD, aku dh bincang dgn jimmy choo and dia setuju nak sponsor heels bertakhta berlian covered with gold 24 carat..

tuan butik kedaung, kalo nak bulu ayam, ke bulu itk ke, segala bulu yg ade mintak kat mak ayam shermin..

show akan diadakan di pintu masuk pavilion bermula pukul 7.15pm..c u there,...

(matilah kena panah petir sesekor..)

tokeh butik kedaung said...

mane pulak mak nk carik mama shermin nih.. butik mak xde koleksi sebarang bulu.. yg berjurai, berpintal, berlabuci bagai ade lew :p *matilah nak memenuhi konsep bulu pulek*

akusiktauk said...

woooo..
dh tau cdy punyer kaki tuh.
he3.

Anonymous said...

wakakakakakakakaka aksi catwalk tu serius k....x tahan nk tgk hahahahahah anyway sembah ratu catwalk


Mie...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dah agak dah kaki budak nih...

muehheheh

hampeh dot com nyer cD....

buweeeeeeeeeeeeeeekkkkk..

=p

-cD- said...

Tokeh butik kedaung - errrr kalau nak tamatkan kontrak boleh? mak x sanggup...

-cD- said...

Acap - yes yes... akhirnya impian jadi nyata, rasanya ari tu jimmy choo perasan time kami wat catwalk... matilah catwalk depan butik jimmy choo yg baru dibuka kat KLCC..

-cD- said...

Tokeh butik kedaung - errrrr selain bulu ayam/itik/angsa x leh ke? cuba buat kelainan sket... i tanak sama konsep ngan org lain ok

matilah kekwat.. cepat siapkan sebelom next week, kalau idak i lari ke agensi lain.. matilah si tanggang

-cD- said...

lan - mmg ler kaki cD.. larikkkkk

-cD- said...

Mie - i x penah memain time wat catwalk.. ko nak mati memain time catwalk... x dapat job lain ler gamaknya..

-cD- said...

Yanie - alaalalala yanie, jangan ler marah..

-cD- said...

to all:

tunjukan cD arah kiblat.. matilah insaf, tanak kena panah petir...

p/s: sekadar suka suki sempena hari raya... ampun maaf dipinta.

cik wanie said...

cd....
ala mmg lah kita blh hiburkan hati kwn2 kita,
tapi kekadang "LALAT" nie x faham dan buat2 x faham....

apapun thx sbb u make me smile...
thx again my dear....

kita jumpa sabtu nie ok:)

amirul usheruff dzulkarnain said...

CD, i already talk to ahmad kasan, dia setuju nak bagi bulu merak...untuk catwalk nnti, ur body will be covered with gold dust kaler biru..ade berlian di atas kening..bulu mata sepanjang 5 inchi aku dh pesan dr kawan aku from medan..esok sampai..

lalalalala...

-cD- said...

wanie - cD nie jenis mesra alam, so lalat n langau suke kat cD.. matilah dicarut.. tapi kalau lalat n langau nie nyusahkan idop cD senang jer... hapuskan mereka...

-cD- said...

matilah... sponser bertambah katanya, x jadi insaf ler.. bersediakah anda untuk menggegarkan Pavilion dengan aksi catwalk terlampau...

koleksi terbaru tokeh butik kedaung + la senza + bulu2 + heels terbaru jimmy choo = matilah kau kena panah petir...

DaK haNIe said...

entry yg ditunggu2 katanya..
ahahahahaahah
[arini br dpt tgk...cehhh]
dh bis heels berlian..
nk tunggu model kebaya of da year lak...
lalalalalalala..

-cD- said...

Hanie - ermm kebaya maybe next year... coz bz ngan tour koleksi bulu2an katanya... matilah..

tokeh butik kedaung said...

nak cancel contract bleh, tapi lepas selesai FUR CONCEPT TOUR ni occay!:p *matilah dah ade name lak ni*

Mr. Acap, pls note ye. Tell amat kasan, i nak dia guna bulu unta. Model i tanak bulu ayam/itik segala. Nak lain dari yg lain katenye. Kalo dpt bulu polar bear lagi bagus*tak ingat demand kan? hambek kau! ko ok ke bulu beruang? kih kih*

mekap ditaja oleh Lancome. Konsep-smokey. Again, mr. acap, i need to cut short bulu mata yg u order tu. Nti model i xleh bukak mate, tersungkur lak kekdahnye atas runway tu. Maklom lew mascara range high definition waterproof katenye, berat ko..

*matilah menyapot lagiiikkkk*

Anonymous said...

MATILA KAKA TGK ADEK2 KAKAK BER HEELS SEGALAK HAYOHH KORANG MMAPU PAKAI HEELS DGN KAKI BERNULUZ ITU DSAMBIL; WAT TONGGENGAN MANJA KAT KLCC HAYOHH TYRA MAKAN HATIEE TGK...KAKAK TRUS PECAH PEROT BILA TGK ENTRY INI WAHHH SPONSOR TAK MAU KALAH NIEE HAYOHHH MATILA GETUUU JER!!!....AISHA FASHA ALDRIANNA SUJUD DIVAAAAA!!!!

-cD- said...

tokeh butik kedaung - matilah tour nie makan masa 3 taun.. hambek ko pose2 bimbo time sain kontrak ari tu...

acap, cene permintaan i + mak hayam i tu.. bole ke konsep bulu beruang? i x kira, i nak jugak.. kiranya comeback i menjadik melert n marbelus...

lancome kew? abis kontrak ngan CD tu cene.. x kena saman kew guna produk lain?

-cD- said...

Fasha - wahhhh sejak bila tambah "Aisha" di pangkal nama? pose2 insaf dan berjubah kah?

tokeh butik kedaung said...

ayoo.. kontrak ngn CD lom abes kew..? xpe lah, Lancome taja mak je lah! sponsor pon nak mekap hape! *matilah enterprem samer, wakhakhakha!*

aisha fasha sendel - i nak hambek u ganti Miss J Alexander bley? Runway coordinator i kosong lagi ni, Miss J kekwat lak sejak 2 menjak ni. Bz katenye memikirkan concept runway nxt cycle*matilah verangan!*

-cD- said...

matilah sudu lebih dari kuah katanya.... ehhh kekwat plak dia nak upah fasha jadi runway coordinator, koleksi bulu2 i da siap ke lom.. show next week ok..

sentap...

Tokeh butik kedaung said...

kate mak hayam.. harus lah kan! *matilah kalo mak aku tau niii...!*

regarding fur collection, i tunggu sponsor bulu la ni, mane x nampak lagi ni haa... Mr. Acap, its done or not yet? Model i da sentap ni *sedang berusaha gigih memujuk beruang gamaknye*

Anonymous said...

harus lepas nie akak miss j bagai pakai jubah segala ko mampu wat catwalk pakai jubah bagai lalalallala akak stuju jadi miss j tapi mak konsep pakai jubah plus purdah bagai hayohhhh matila ditelan bumi sujudddddd gitew jer!!!...aisha fasha aldrianna

tokeh butik kedaung said...

harus mak hayam pitam jap lagi ni..konsep bulu dgn padanan jubah, tudung ala2 poster ayat-ayat cinta giteww.. Kat mane pulak nak ku tambah kepak beso tu..

harus la kena jemput tante Rossa nyanyi lagu ayat2 cinta pulek... as background muzik katenye!

matilah..

-cD- said...

matilah lari konsep, sentap nie... show yang patutnya glam dan kusam... sentappppppppp

tanak pakai jubah, x seswai ok.. abis la senza tu nak pakai kat mana kalau dah abis kena selubung??

matilah korang kena telan bumi...

-cD- said...

motip panggil tante rossa? kalau dah lari konsep berjubah bagai harus la ibu hetty kos endang... betol ke ejaannya tu..

matilah...

Anonymous said...

matila lepas nie kena panggel tater rossa bagai konsep lagu bodyrockers tetiba nak lagu ayat2 cinta bagai harus pas ni jubah belah hungga ke peha uolls mak bagai nak gila catwalk berpurdah bagai hayohhhh gitew jer...sujudddd!!! aisha fasha aldrianna

-cD- said...

Ya Allah...

Tunjukkan aku arah kiblatmu..

p/s: nanges ngan penuh keinsafan..

tokeh butik kedaung said...

nak kena panggil hazami pulak kew..? lagu Kiblatku katenye

dah sudehhhhhh...!! i hampir2 meroyan niii.. dah jadi konsep tunggang langgang pulek.. abes lari kekdahnye kang segala co-sponsor ni.. bukan senang tau nk soh La Senza, CD, Jimmy Choo taja show ni *walopon katenye....* kembalikan blink2..............

*ya tuhan..selamatkanlah hamba mu iniii....*

amirul usheruff dzulkarnain said...

tokeh butik kedaung, i dh import bulu polar bear from north pole..dgn org2 eskimo skali aku import..

untuk makeup, aku dh deal dgn 3 brand..pilih la mana satu..BOBBI BROWN, GURLEIN or GIORGIO ARMANI

between, brand jam BAUME & MERCIER mintak tolong peraga kan collection jam tangan diorang..ok ke..?

matilah berangan tahap dewa nih..

-cD- said...

x sia-sia buat comeback... murah rezeki, banyak sungguh sponser yg masuk.. matilah...

Tokeh butik kedaung said...

so Mr. Acap, make sure semua tu smp on time occay! nak fitting lagi ni.

Dah polak ko import ngn org eskimo tu, ok gak la. Buat props man bole tu, buat lap2 peloh..

Nak peraga jam tangan pon bole gak cuma make sure collection tu bersesuaian dgn theme show ni ye :p

Anyway, mak terlupa lak. Segala gelang rantai ni i nak set South Sea Pearl by Rafflesia, so jgn lupa ye Mr. Acap :p

*matilah verangannnnnnnn....!!*

No OnE said...

ya Ampun..naperlah adikku sorang ni..

-cD- said...

akak sha - entri suka suki ler... matilah Rafflesia pun masul list sponser ke?

tokeh butik kedaung said...

harus lah.. kate comeback yg melertz n mabelesss *nak jugak kan*

mak x bersalah ye.. salahkan ANUAR ZAIN!! akekekekekekekeke!! wujudnye sepatu berlian iteww adalah kerana tetttttttt... :p

btw, Mr. Acap - everythgs occay? *matilah x abes selagi show x buat.. ya ampuunnnn*

amirul usheruff dzulkarnain said...

bulu polar bear akan sampai esok, penghantaran guna DHL..

pearl tak sesuai dgn show kali ini..tapi aku dh dapat sponsor utk brg kemas drpd bvlgari..

tapi kalo nak kedai emas kt pasar keramat pun boley jugak..

matilah kena carut idup2 kan..

this thursday kita dh bley start practice..artis jemputan untuk event tu including mariah carey, ustazah nur baiyah and dato dr fadzilah kamsah..

(matilah CD kena kaunseling masa tgh catwalk kan..aku larikk dulu..)

-cD- said...

Pengumuman...

show weekend nie tetap diteruskan, walau apa juga dugaan dan rintangan yg mendatang... Tapi show nie juga adalah yg terakhir, kiranya cD buat comeback yg akan dikenang seumur hidup ler..

terharu dengan kehadiran ustazah nur baiyah dan dato dr fadzilah kamsah tu... hope x terbakar time wat catwalk..

p/s: Acap, plez sediakan air banyak-banyak.. mana tau keadaan x terkawal.. matilah...

-TAMAT-

you are now in my zone said...

CD TINTONGGGGGGGGGGG!!! :D