Wednesday, October 29, 2008

Makan Steamboat Katanya...

Ahad Petang ke Malam
26 Oktober 2008
Restoran Flaming Steamboat Buffet
Sunway Pyramid, Petaling Jaya...


Ahad lepas kitorang g makan steamboat kat Sunway sempena meraikan besday Kak Eny... Patutnya kalau ikot plan asal, kitorang nak celeb kat Redbox Plus... sesi masuk studio rakaman sampai lebam katanya, tapi diatas sebab-sebab yang x dapat dielakkan plan tu terpaksa dibatalkan... sedey x dapat asah vokal katanya...
Idea makan-makan nie pun x kurang hebatnya.. Bab makan memang kepakaran kami so x yah nak ajar semuanya pandai-pandai belaka, matilah pelahap...

Lokasi makan-makan kali nie kat Sunway jer, Restoran Flaming Steamboat Buffet katanya... Bayar RM18, ko makan la sampai muntah... gitooooooo konsep. Memang kenyang gile, selagi x muntah ko jangan benti.. makan makan n makan lagi...

Best gile makan kat sini.. macam-macam ada.. puas makan steamboat, leh pekena aiskrem, buah-buahan pun ade... tu belom kira pencuci molotnye lagi... ade coklat n white coklat skali...

Keadaan dalam restoran... (kitorang makan kat luar, open air katanya...)

Antara makanan yang kami lahap petang tu...


4 dara pinggitan.. sumer nie kawan-kawan kak eny..



Bile pewot da kenyang... pe lagi sesi snap-snap la plak katanya, sakan nie bergambar x kira tempat, kat parking lot, tepi longkang semuanya kami redah...

Cakap banyak pun x guna kan, so tengok jer la pic-pic nie ehhh...

Hope kak eny happy sepanjang hari tu, hanya itu yang termampu kami berikan... next year kita buat lagi happening ehhh, muahhh muahhh kat pp.

p/s: kalau nak makan steamboat datang ler sini, bayar RM18 ko makan la sampai muntah... cD x tipoooooooooo.

Kak Eny bersama adiah besday... bebear besar tu cD yg kasi... wahhh nak gak g tau.. kekeke

-cD-

15 comments:

Anonymous said...

matila kata pelahap pastu letak pulak gamba naok badokk kat ctu dah rupa paus getu jer...aisha fasha akdrianna...

azizisamsudin said...

cd, nie kan TUAN TANAH KEDAUN KAN>>>???

muke dia mcm garang je...

** larikk komen muke orang katenye ...

Kak Eny said...

abeh semua gambo posing2 melampau kena publish *matilah malu pulak niiii*

dia garang time meroyan bile model2 dia wat pe'el jek encik zizi :p

-cD- said...

Fasha - anak badak? mane?? anak gajah ade laaa.. oopssss larik...

-cD- said...

zizi - haa ahh tu ler orangnye.. memang garang nak mampus.. mak hayam besar katanya.. muka je garang cam nak makan orang, tapi hati dia baik sangat...

matilah memuji... larik.....

-cD- said...

Kak Eny - Malu? x der maknanya.. abis ingat model2 jer leh posing maut, tokeh agensi pun nak jugak katanya..

Lyd said...

sedapppnyerrrrr....... huhuhuhu
saye suke mkn steamboat!!!..

-cD- said...

lyd - gile kenyang lyd, x ade la di"hanjeng"kan cam makan kat nelayan ari tu... opssss tercarut lak

Anonymous said...

tgerak lak nk lalu cni pas g blog yanie td..
mlm td pn dd mkn steamboat tp kt johnyys je..
ehh smpt lg gigih mblog wpun exam?
hihiii...

-DD-

-cD- said...

cD da sudah ler... kampus KL awal dari Sintok... Dowang sebok exam cD baru mula semester...

Lyd said...

kekeekkekek leh lak tercarut...
tak biase mkn kat sini..
salu p Johnny je if nk mkn steamboat..huhuuhhu

-cD- said...

kena biase-biasekan ler.. kat johnny tu da slalu sangat.. nanti kita g hajak hanie, ima, irma, farah joe n john..

Lyd said...

wahhhhhh setujuuuuu sangat tu... :)

you are now in my zone said...

wah, betol2 leh jd duta JJCM nih ;)

-cD- said...

matilah maria tunku sabri nanges... cD potong jalan dia... oopsss