Thursday, October 16, 2008

Ngedate Ngan Sue...

Rabu Petang
15 Oktober 2008
Stesen Bas Jalan Duta,
Mak Tim (Keramat)

Matilah tajuk kontroversi...

Ermmm semalam lepas keje cD ngan Su ke Stesen Bas Jalan Duta.. Agak-agak kitorang wat ape ehh kat sana? Ko gile nak shopping kat stesen bas? dah tentu-tentu ler g cari tiket bas kan... Cian gilew kat Su coz puas mencari tiket ke Kuala Kangsar, dari Pudu ke Putrajaya ke Jalan Duta... hasilnya nan Ado jugak.. sedey... Setelah difikir, ditanya dan dirumuskan baru ler kami tahu, hanya satu syarikat bas sahaja ke Kuala Kangsar iaitu Tranasional... Iye ke? tatau plak sebelom nie... patut ler payah benor nak mencari tiketnya.. cian kat Su..

Hampa ketiadaan tiket ditambah lenjun kena hujan yang mencurah-curah petang semalam, suasana sejuk pun jadi hangat... tu x termasuk menghadap jalan raya yang menghanjeng lagik... Arghhhhh letihnya hidup di kota berlumpur nie, cecececehhhh. Time sejuk-sejuk ginie pepaham jer la, pewot mula berirama keroncong... so pe lagi, jom makan... nie sonok nie cita bab makan, semalam kami singgah "Mak Tim" - Sajian Asli Warisan Johor. Ya Allah, sedap sungguh makanan kat sini... cD makan Mee Bandung Muar, punyelah sedap... terangkat dibuatnya, Su plak order soto... ade meehon + nasi impit + burgerdil = sedap gilew...



Kami yg sedondong, hitam/silver...

Time makan tu sempat gak ler sms Abang eQ, mana tau leh join kitorang.. malangnya abg eQ bz study kat UM, nak exam katanya... Ermmm cD cian kat abang eQ, ngapelah korang jelez sangat ngan life dia?? Biarkanlah dia dengan caranya, hari nie abg eQ terpaksa tutup blog buat sementara.... Ermmm

p/s: Agak-agak Su terima x cadangan cD? huhuhuh..

-cD-

14 comments:

DaK haNIe said...

sekampung ngan dakhanie rupenye dak sue nih..
heheheheeh
bas tu jek yg smp ke stesen cd oii..
yg len2...merempat la ko tepi hiway tu...
wakakakak

amirul usheruff dzulkarnain said...

aiyooo..mak tim tepi roundabout tu jugak yg jadi pilihan korunk kan..

mee rebus enak lor...

cik wanie said...

la susah2 CD ajer yg antar kak sue ke kuala kangsar,
blh cenggitue...
herhehehheehehehhee:)

oh patutlah abg EQ mintak email,
katanya lps nie blognya diprivatekan:)
sian kat abg EQ kan

-cD- said...

Hanie - bukan sekampung ler hanie, just nak g beraya umah sedara.. huhuh

p/s: teroknya, hanie penah merempat x kat highway tu? oopsss..

-cD- said...

Acap - Mak Tim best.... jom...

-cD- said...

Wanie - Ermm x yah susah2 wanie, ramai yg nak tolon antarkan akak sue tu... huhuhuh

Lyd said...

blog cd ni penuh ngn entri gambo mknn jer eh... tp.. CD ni bukannyer kaki mkn sgt... tgk aritu mkn sikit jer..... hehe

cik wanie said...

hehehehehehe,
yer ker,
hurm,
x pun meh lah wanie antarkan kak sue tue,
blh x???
lalalalalalala....

hurm,
tentang langau dan lalat nie adalah adat dlm berblogging nie,
ada yg suka dan ada yg x,
hurm...

dear,
nak jemput g majlis terbuka wanie,
sabtu depan 25hb,
dtg ngn ebg EQ lah,
wanie ada jemput dia gak,
jemputan terhad tau:)
hehehehehe

-cD- said...

lyd - cD x leh mamam bebanyak, nanti jadi tong... oopsss..

-cD- said...

Wanie - mekacih ehh jemput cD, tp cD x leh nak join coz 25 & 26 cD ade kuliah...

huhuh nanges..

Lyd said...

alaaa tak efek pun... tgk CD ni maitain jer..:)

DaK haNIe said...

sb dier nih nakal..
sb tu die kene TAG arini..
hahahahaha - gelak jaat nih..
[balas dendam ^_^]

amirul usheruff dzulkarnain said...

mak tim ke yg best..restoran mak tim yg best..errr...

-cD- said...

eauuuuwww... makanan kat mak tim ler..