Tuesday, October 7, 2008

OST Mama Mia...

1. Honey, Honey - Amanda Seyfried, Ashley Lilley, Rachel McDowall
2. Money, money, money - Meryl Streep, Julie Walters, Christine Baranski
3. Mamma Mia - Meryl Streep
4. Dancing Queen - Meryl Streep, Julie Walters, Christine Baranski
5. Our Last Summer - Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard, Amanda Seyfried, Meryl Streep
6. Lay All Your Love On Me - Dominic Cooper, Amanda Seyfried
7. Super Trouper - Meryl Streep, Julie Walters, Christine Baranski
8. Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight) - Amanda Seyfried, Ashley Lilley, Rachel McDowall
9. The Name Of The Game - Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard
10. Voulez-Vous - Cast Of Mamma Mia The Movie, Philip Michael, Christine Baranski, Julie Walters, Stellan Skarsgard
11. SOS - Pierce Brosnan, Meryl Streep
12. Does Your Mother Know - Christine Baranski, Philip Michael
13. Slipping Through My Fingers - Meryl Streep, Amanda Seyfried
14. The Winner Takes It All - Meryl Streep
15. When All Is Said And Done - Pierce Brosnan, Meryl Streep
16. Take A Chance On Me - Julie Walters, Stellan Skarsgard
17. I Have A Dream / Thank You For The Music - Amanda Seyfried

Ermmm sonok gile coz cD dapat donlot OST Mama Mia nie semalam... Full album lagik, jangan jelez ehhh. Kesemua lagu dalam nie adalah lagu-lagu popular dan meletop dari kumpulan ABBA. Bagi penggemar kumpulan ABBA tentu tahu kehebatan lagu-lagu mereka kan? Melalui movie Mama Mia, kesemua pelakon utama seperti Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan dan ramai lagi telah menyanyikan semula lagu-lagu nie... guess what, semua lagu tersebut meletop sangat-sangat dengan gubahan melodi yang diberi nafas baru... cD sendiri dah 2 kali nonton movie nie, memang terhibur... Seswai sangat pada kamoo-kamoo diluar sana yang meminati filem muzikal, x sabar nak tunggu High School Musical 3 plak...

Sempena Syawal yang mulia nie cD nak buat amal jariah sket, sesape yang nak OST Mama Mia nie cD sedia mem"burn"kannya untuk kamoo.. huhuhuhu matilah jadi lanun cetak rompak.. serius, cD x tipoooo, sapa nak g tau jer... cD bukan apa, rasanya setiap orang harus memiliki koleksi OST terhebat nie... Pada "The Diva's" jangan risau, cD dah burnkan awal-awal korang punya..

p/s: esok malam ada open house kat rumah kak Lisa (Manager Ziana Zain)... ermmm cD telah dijemput sebagai ZF tidak rasmi katanya.. matilah nak g ke tanak... Kak Eny dah bising tu.. matilah...

-cD-

4 comments:

amirul usheruff dzulkarnain said...

awaahhh..jgn verangan nyanyi lagu dingin ok..ahahaha

-cD- said...

x der maknanya lagu Dingin... tarik key puncak kasih jer... larik....

amirul usheruff dzulkarnain said...

nyanyi la lagu syurga di hati kita..ahahahaha...bila nak karoke bersama nih..

-cD- said...

ermmm syurga da lama tinggalkan hati ini... merana di dalam neraka katanya...

ermmm rasanya ahad nie nak g... nak join? pas dinner umah abg eQ.. opssss...