Sunday, October 5, 2008

Pagi 1 Syawal...

Satu hari di Hari Raya
Ku lihat cahaya bersinar indah
Langit cemerlang tak terkira
Tanda kuasa yang Maha Esa
Memberi nikmat pada manusia

Satu hari di Hari Raya
Ku dengar irama yang sungguh indah
Ku coba mendekati padanya
Kira irama itu adalah
Suara pujian pada yang Esa

Satu hari di Hari Raya
Aku menangis tanda gembira
Aku menangis tanda ku cinta kepadaNya

Satu hari di Hari Raya
Ku lihat wajah suci ibuku
Ku lihat wajah kasih ayahku
Ku gembira....
Mungkin inilah dia kebahagiaan

cD diapit oleh Abah & Mak... Cayang mak ngan abah..

Haloooooooooooooo... opssss, Assalamualaikum... Yeyyyy im back, sori ler coz cD bercuti panjang katanya sampai x de masa nak update blog "cdapee" nie... Ermmm Alhamdulillah Syawal tahun nie disambut dengan meriah sekali...meriah-meriah pun cD sekeluarga tetap dalam mood kesederhanaan, x baik bersaudara dengan syaitan katanya, oopssss... Seperti kebiasaan di pagi 1 Syawal, kami adik beradik akan berkumpul untuk bersalam dan memohon keampunan/kemaafan dari Mak & Abah... (tiap taun sure ade drama air mata time salam-salaman nie, huhuhuh) cD adalah yang terkecuali ehhh, biasa la anak bongsu kan sering dimanja dan disayangi, huhuhu kekwat...

Tahun nie angah x dapat berkumpul bersama coz balik ke rumah mertua di Jengka, keluarga cD bukanlah besar sangat kami cuma 5 beradik jer (Along, Angah, Kak Anum, Kak Ikin n cD)... tapi kecoh yaa amat... mana idaknya Along ada 4 askar yang hyper, plus 4 lagi askar Kak Anum, nasib baik Angah ngan Kak Ikin masing-masing cuma ada seorang je, tapi dua-dua tu lagi hyper aktif dari 8 yang tadi.... matilah konsep beraya dengan askar katanya... Nasib baik cD cuma ada 10 orang jer anak buah, kalau ramai tatau ler cene..



Liyana dan Natasya....



Along n family...

Kak Anum n family

Kak Ikin n Tasya...



cD n Aleya Natasya...

Camnie le rutin kami sekeluarga tetiap tahun... lepas bersalam-salaman plus drama air mata, huhuhu ketupat palas dan rendang adalah mangsa berikutnya... apalagi santapan diraja katanya, jom makan... Kenyang jer pewot teros bergegas ke Masjid tuk solat sunat Aidilfitri, tu ler ragam keluarga Pak Razak... kekekek

p/s: cam nak buat open house je next week.. huhuhu

-cD-

4 comments:

No OnE said...

pics kat sini paling sha suka cD...malangnya sha tak bnyk amik pic dgn family kerana sibuk sgt pagi raya tu..huhuhu

-cD- said...

ermmm cD pun sama... bukan senang nak bergambar cam nie.. setahun sekali jer... tiap taun mmg cD tunggu saat nak amek pic nie...

you are now in my zone said...

cd sgt chumel di pagi raya! :D

-cD- said...

huhuhuu sangat la kan?