Monday, October 6, 2008

Syawal Di Ipoh...

02 Oktober 2008 - 04 Oktober 2008
Bandaraya Ipoh, Pasir Puteh
Perak Darul Ridzuan


Tahun nie cD berjaya beraya di perantauan katanya, huhuuh... 1st time dalam 26 tahun nie cD beraya di luar Bandaraya Kuala Lumpur. Ermmm idak ler jauh mane pun cD merantau, cuma ke Ipoh je. cD beraya ke Ipoh nie pun coz temankan Khai balik beraya rumah papa dia, kalau idak x dernya nak beraya di perantauan... huhuhu. Rumah papa Khai nie bukanlah asing sangat bagi cD coz kitorang dah pernah datang 2/3 kali sebelom nie...


Kami yang pink....

Segalanya berjalan lancar, suasana raya di Ipoh lebih kurang sama jer ngan KL, huhuhu kekwat kan... cD ngan Khai x berjalan sangat pun kat sana, cuma pergi ke rumah auntie Ani jer, malam plak kitorang merewang sakan... setiap pelusuk bandar Ipoh kitorang ronda...

Dalam seronok-seronok tu ada juga musibah yang menimpa, huhuhu. Hari terakhir kami di Ipoh kereta Khai berasap katanya... Matilah x reti nak periksa air, sampai kering dibuatnya... Kalau kete cD kemain dia pesan suruh check air, minyak itam... last-last kete dia yang kekeringan... hambik ko kekwat sangat, seb bek x meletop kete tu..


Tangki air nie kuar asap ko tau... wat suspen jer...

Seronok gak sesekali beraya di perantauan nie, suasananya berbeza sedikit... mungkin berjauhan dengan keluarga dan sanak saudara, selebihnya sama sahaja. 3 hari di Ipoh terasa begitu singkat, kami bertolak pulang ke KL pada petang hari sabtu. Time nie keadaan lebuh raya utara selatan masih maintain lagi, cuma bila tiba disesetengah persimpangan keadaan sesak sedikit.. Sepanjang perjalanan pulang kami disajikan dengan panorama bukit bukau yang menghijau, sejuk jer mata memandang... Perjalanan jauh pun terasa singkat sahaja...



Ada sesuatu yang menarik perhatian cD disaat menyusuri lebuh raya utara selatan nie, nak tahu apa? Jeng jeng jeng… papan iklan Brands, (pati ayam Brands) alaaaa yang Dafi jadi modelnya tu.. Kalau kamoo semua nak tau, sepanjang kiri kanan lebuh raya utara selatan nie bersepah muka Dafi kat papan iklan Brands… Ermmmm kemain anak menteri sorang nie kan, glamer…

sempat snap satu pic Dafi....

Apa pun, cD seronok sangat-sangat menyambut Syawal tahun nie.. Semoga tahun-tahun mendatang keseronokkannya bertambah lagi untuk cD dan semua.. Amin..

-cD-

14 comments:

kin said...

cD in pink again??!

huhuhu..nak sambung nangges...

-cD- said...

Alaaaa kak kin jangan ler nanges... pink kan jambu... huhuhu

Hidney said...

hehehe terus balik ker lepas reel call tu? ker menunggu panas tu redup sikit? hahaha naik kete tak der bumbung ker aper?

DaK haNIe said...

jauh sgt ke ipoh ngan kuala kangsar?
sentap!!

budleee said...

hmm dah agak fiat punto

tak dpt pastu sangat 3 or 5 door punyer rasa2 3 pintu kot

manual... 1.8

if not 1.4 auto dgn manual selection..

i hope u all tunggu keta tu sejuk dulu baru isi air, nanti gasket retak okay..

-cD- said...

x terus balik... haa ahh memang tunggu teduh sket.. 3 jam lepas ucuk call tu baru alik... huhuhu

ada bumbung ler ucuk, tapi leh buka, kalau panas cene nak buka...

-cD- said...

ermmm kuala kangsar tu kat mane ehhh? cD geografi fail.... huhuhu larik...

-cD- said...

ermmm betul ler tu budlee, fiat punto 3 pintu.. kene tunggu sejuk ke? ari tu terus isi air, pastu kan cam menggelegak jer... seb bek x meletop.. huhuhu

DaK haNIe said...

majok 88 tahun ngan cd...
huwaaaaaa T_T

-cD- said...

88 taun? huhuhu kita jumpe alik time hanie umo 114 laa ehh.. time tu da x majuk kan? huhuhu

amirul usheruff dzulkarnain said...

motip tak pakai sepatu berlian...??

-cD- said...

tertinggal kat kl ler.. takot bawak ke ipoh nanti kena curik...

budleee said...

hik2 jgn di ulangin isi air time dia panas2 gelegak tuh.. tunggu 15 minute or so..

biasa lah kereta italy. dia org kan tak tahan panas :p kena check air sentiasa...

just like our old mercedes 190e, kena check air selalu takut over heat.

-cD- said...

mekacih budlee.. ermm hope dia baca komen nie n ingat sampai bebila...