Friday, November 28, 2008

Baby Comey...

Khamis (8.10am)
27 November 2008
Hospital Selayang

Alhamdulillah... pada 27 November 2008, jam 8.10 am lahirlah seorang putera comey milik pasangan Noor Azlinda & Hairy... Inda nie opis mate cD, kira best friend cD kat opis nie laaa. Setelah 2 hari kena tahan kat wad, akhirnya Inda selamat melahirkan baby boy seberat 3.06kg. Comey sungguh baby nie, tengok ler pic2 yang sempat cD snap-snap nie..

Sebenarnya pic-pic nie cD amek secara seludup, matilah jadi lanun lagik... Alkisahnya begini, waktu melawat bermula jam 1 pm hingga 7 pm... semalam hujan lebat gilew-gilew, so cD sampai Hospital Selayang agak lewat... lepas kenen-kenan + gedik-gedik kat abang guard tu akhirnya cD dibenarkan masuk ( huhuhu power x cD ngayat?)

Walaupun Inda bersalin normal, tapi dia banyak tumpah darah... cian sangat, time cD datang dia nampak masih lemah lagi.. pe-pe pun Alhamdulillah, semuanya dah selamat... Tahniah buat Inda & Hairy atas kelahiran baby boy yang comey nie...

Comey kan.....



putih gebu sungguh, sesuci salju...



Papa contoh? ooppsss...



Tahniah... da jadi mak orang kan....

p/s: lahirmu kedunia adalah lambang cinta dan kasih sayang antara dua jiwa, moga hadirmu mengeratkan lagi ikatan ini, amin...

-cD-

Thursday, November 27, 2008

Cover Girl@Boy?...

Easy,
Breezy,
Beautiful,
Cover Girl... oopsss matilah ade Boy katanya.

Nie la padahnya kalau sindrom Diva sudah meresap jauh ke liang-liang nadi dan menjadi darah beku, oopssss mula la nak gedik-gedik x tentu pasal... Berikut adalah edisi Cover Girl (walaupoooooon ade Boy) @ Bora Ombak katanya... Matilah Tyra sujud sambil menitiskan air mata tengok pic nie.. Rasakan..

Kalau kamoo semua nak tengok bertapa "flawlessnya" kulit muka dak-dak mental nie, sila klik pic untuk besar... matilah korang... huhuhu (pecah pewot gelak sowang2 nie cam orang gilew.. tu le slalu sangat meroyan katanya...

Enjoy, Muahhh muahh kat pp.

chantek ke?

suke pic nie...

Nanges, Fasha over tau...

easy...


breezy...


beautiful...


cover girl @ boy....


pose Jaslene Gonzalez katanya...


Moncong x hengat...



p/s: Easy, Breezy, Beautiful Cover Girl... matilah walaupon ada Boy...

-cD-

Wednesday, November 26, 2008

Mangsa Kekejaman TAG...

Tu diaaa tajuk entri...

Ngapelah la cD selalu menjadi mangsa ehhh, kejam sungguh teman-temanku nie... kekeke sudah jangan nak berdrama swasta petang-petang nie. Ermm Bro Chime yang encem tu telah meng"TAG" cD lagi, memandangkan TAG nie senang cD buat la untuk memenuhi permintaan... Pada cik Hanie, sori... blom berkesempatan nak jawab TAG hang... sabar ehhh.. Bro Chime sungguh kejam coz soh cD jawab 2 TAG sekali... nanges...

TAG #1
*ambil 4 gambar anda dalam watak yang berbeza
*kemudian gambar2 itu disusun dalam bentuk collage
*gambar itu mestilah disnap oleh orang lain. jangan snap sendiri!!
(matilah nak soh sape yg amek, x kira cD snap sendiri jugak)


TAG #2
Take a screenshot of your desktop without moving/closing any of the windows.

tu diaaa, sekali model charmbracelet kuar...

Ermmm rasakan cD nak TAG orang len plak, kamoo semua kena jawab ehhhh.. jangan ngade-ngade tamoo buat plak... ermm nak TAG sape ehhh?

1. Ucuk
2. Hanie
3. Sakura

p/s: Hope Bro Chime berpuas hati ngan jawapan cD nie... len kali jangan la kejam sangat, sambung nanges...

-cD-

Dinner @ Bora Ombak...

Sabtu Malam
22 November 2008
Dinner@Bora Ombak
Edisi Makan-Makan
Ampang, Kuala Lumpur

Alkisahnya, selesai je sesi lontaran vokal berkarat ari tu... masing-masing kelaparan cam x makan setaun, puaslah mencari lokasi tuk menyantap katanya... Sowang-sowang kekwat tau tempat nie x kena, tempat tu x kena... mentang-mentang baru kuar studio, feel Diva tu x abes lagi katanya... Last-last kitorang g Bora Ombak, hambek ko santapan ala-ala dewa dewi Bali katanya...

Banyak gak perubahan kat Bora Ombak, makin meriah gitoooo. Kitorang memilih "Bisik 4" tuk acara santapan sambil gedik santai... Ermm selesa skit coz bole telentang, menonggeng, bersila dan bersimpuh bagai. Bosan gak asyik duduk atas kerusi kan, sesekali nak gak yang santai.. Pada kamoo-kamoo yang x pernah datang sini, Bora Ombak mengetengahkan konsep ala-ala Bali gitoooo... dari hiasan, kelengkapan dan makanan tu sendiri ada unsur-unsur tradisi Bali. Ermmm Diva-diva verangan nie mana reti makan makanan tradisi bali kan, so kitorang makan wastern jer... balik-balik chicken chop, fish n chip...

Lama gak dok melapak kat sini, hampir 3 jam gitoooo... mana idaknya lepas melantak dok bersandar sambil gosip sana sini, tu blom masuk sesi snap-snap lagi + sesi mencuci molot + gelak cam orang gilew = matilah korang meroyan... kat Bora Ombak nie jer sesi snap-snap kitorang shoot 100++.. (kalau nak tengok pose2 maut tu tunggu next entri...)

tempat santapan kami.... "Bisik 4"



nie ler ruangan kami menyantap a.k.a melantak...


menu Bora Ombak...


Minuman kat sini sedap, tapi nama pelik-pelik sungguh..


calamari yang sungguh sedap...


"fish n chip" yang kaya dengan salutan tepong... matilah tepong gomak...


"chicken chop" dalam pic nampak kecil tapi besar yaa amat...

Nie plak hidangan pencuci molot setelah sakan melepak + sesi snap-snap x hengat dunia, gelak cam orang gilew meroyan gitoooo..


banana boat katanya...



tapai with ice cream... sedap gilew....



ABC... Sedap ke Fasha?

p/s: Memang benar dahulu aku mabuk kepayang, semua melayang atas nama sayang... matilah...

-cD-

Tuesday, November 25, 2008

Vokal Berkarat...

Sabtu
22 November 2008
Red Box Plus
Sesi Vokal Berkarat
Pavilion, Kuala Lumpur

Hari sabtu lepas, cD ngan dak-dak mental telah mengasah vokal yang hampir karat katanya... Mana idaknya last masuk studio rakaman masa bulan puasa, tu pun coz nak siapkan album raye... gitoooo meroyan. Kak Eny la yang kepingin sangat nak melalak nie, anak-anak ayam ikot sajor huhuhhu

Sebulan x asah vokal semuanya ke laut... lemas, karam dan terkapai-kapai huhuhu Diva verangan sorang tu pun pitch berterabur (sape ehhh?) matilah kau... dari solo ke miming ke duet... masih sumbang gak, dia backup lak... akhirnya kabooommm 2 lagu terakhirnya memang berhantu. Tahniah ko memang diva...

Mekacih la pada Kak Eny coz bermurah hati men"sponser" anak-anak ayam masuk studio kali nie... Ermmm next weekend kita g sesi next top model ehhh, this weekend cD ade kuliah... cD sempat post entri nie jer, entri makan-makan a.k.a gedik santai KIV dulu... Tunggu ehhh

p/s: Jauh sudah engkau berlari, penat berlari akhirnya engkau berhenti... kini masanya kau mengatur langkah, berjalan setapak demi setapak...

-cD-

Monday, November 24, 2008

Bila cD, Su & SaCha Meroyan...

Ahad
23 November 2008
One Utama, Petaling Jaya.

Tu diaaa tajuk entri, meroyan kah? huhuhu, alkisahnya selesai g kenduri kat Segambut tu... kami teros ke One Utama. Plannye nak nonton High School Musical 3. Ye la ye la taunya cite 2 da basi, tapi ade aku kesah?? huhuhu kekwat kan... Ermm Su yang beriya sangat nak nonton cite nie, memandangkan cD pun blom tengok lagi (walaupun da basi katanye) so why not....

Show HSM3 nie kul 4.30 pm, ko jangan x tau... basi-basi katanye pun full ok. seb bek cD nie memang jenis yang bersedia awal... sehari sebelom tu lagi da beli tiket, kalau idak nganga la jawabnye. (namooo arr cite pasal movie nie, ramai blogger yang da wat ulasan kan.. Kami nonton ber-3 jer, Ical ikot papanye... huhuhu sebab tu kami meroyan, kalau idak x leh la nak meroyan.. matilah meroyan disalah gunakan, oopsss... (ko ingat meroyan nie mainan ehhh) suke-suke je nak meroyan bagai..

Ehh lupe lak nak habaq, semalam merupakan 1st time Su & SaCha bertentang 4 mata... tapi cam biasa laaa, kekawan cD sume pale gile-gile, 1st time jumpe da meroyan sakan... sonak kan jadi kawan cD, jom le reramai jadi kawan cD, sure x nyesal... kamoo pasti akan meroyan...

keluarga bahagia katanya...


p/s: Mungkin disini kita akan berpisah, kenangan bersama tiada ku lupa...

-cD-