Wednesday, November 26, 2008

Dinner @ Bora Ombak...

Sabtu Malam
22 November 2008
Dinner@Bora Ombak
Edisi Makan-Makan
Ampang, Kuala Lumpur

Alkisahnya, selesai je sesi lontaran vokal berkarat ari tu... masing-masing kelaparan cam x makan setaun, puaslah mencari lokasi tuk menyantap katanya... Sowang-sowang kekwat tau tempat nie x kena, tempat tu x kena... mentang-mentang baru kuar studio, feel Diva tu x abes lagi katanya... Last-last kitorang g Bora Ombak, hambek ko santapan ala-ala dewa dewi Bali katanya...

Banyak gak perubahan kat Bora Ombak, makin meriah gitoooo. Kitorang memilih "Bisik 4" tuk acara santapan sambil gedik santai... Ermm selesa skit coz bole telentang, menonggeng, bersila dan bersimpuh bagai. Bosan gak asyik duduk atas kerusi kan, sesekali nak gak yang santai.. Pada kamoo-kamoo yang x pernah datang sini, Bora Ombak mengetengahkan konsep ala-ala Bali gitoooo... dari hiasan, kelengkapan dan makanan tu sendiri ada unsur-unsur tradisi Bali. Ermmm Diva-diva verangan nie mana reti makan makanan tradisi bali kan, so kitorang makan wastern jer... balik-balik chicken chop, fish n chip...

Lama gak dok melapak kat sini, hampir 3 jam gitoooo... mana idaknya lepas melantak dok bersandar sambil gosip sana sini, tu blom masuk sesi snap-snap lagi + sesi mencuci molot + gelak cam orang gilew = matilah korang meroyan... kat Bora Ombak nie jer sesi snap-snap kitorang shoot 100++.. (kalau nak tengok pose2 maut tu tunggu next entri...)

tempat santapan kami.... "Bisik 4"



nie ler ruangan kami menyantap a.k.a melantak...


menu Bora Ombak...


Minuman kat sini sedap, tapi nama pelik-pelik sungguh..


calamari yang sungguh sedap...


"fish n chip" yang kaya dengan salutan tepong... matilah tepong gomak...


"chicken chop" dalam pic nampak kecil tapi besar yaa amat...

Nie plak hidangan pencuci molot setelah sakan melepak + sesi snap-snap x hengat dunia, gelak cam orang gilew meroyan gitoooo..


banana boat katanya...



tapai with ice cream... sedap gilew....



ABC... Sedap ke Fasha?

p/s: Memang benar dahulu aku mabuk kepayang, semua melayang atas nama sayang... matilah...

-cD-

13 comments:

you are now in my zone said...

cd mmg duta makanan taw :D suker tgk dier snap each menu tuh...nmpk menyelerakan jer shot tuh ;)

-cD- said...

matilah kontrak maria tunku sabri cD sapu... jalan jalan melantak sakan...

miSz.haNie said...

ahaha..pastukan....
ade org tu kn....
bising nk diet....
sb....sb.....tettt!!!
[xnk taip kat sini..]
hehehehehe

-cD- said...

wahhhh wahhh
tettttttt katanya...
ermm Maria Tunku Sabri x kesah pun, dia makan jer.. cD pun layan je laa.. huhuh matilah gemok..

Anonymous said...

matila ABC tu konsep kongsi ngan khai tapi mek yang makan matila ko khai mak makan sorang ko nyer ABC lalalla..aisha ladrianna lamma neway mek suka posed diva tu matila kena carotzzz uolls!!!

Anonymous said...

cd jangan luper email gambo kat fsha kay...TQ

-cD- said...

Fasha

amalkan konsep sharing is caring ke? matilah...

-cD- said...

Fasha

cuba check inbox gmail tu.. ari senin lagi da e-mail tau.. nak sentap nie

kak eny said...

harus la cd.. sharing in caring meh.. :p

tukang order lain, tukang makan pun lain, lebih tepat -> tukang perabehhhh.. :p

-cD- said...

matilah statement, seb bek cD order sendiri n makan sendiri.. huhuhu

Anonymous said...

sentapzzzzzz!!!!whuaaaa nak ngadu kat dia whuaaa!!!

kak eny said...

konsep perbelanjaan berhemah jugek :p tak baik membazir yek.. nanti kena kawan ngn mak lampir lak :p :p

alerts said...

A friend told me this place I have been looking for, I come, it turned out, I have not disappointed, good Blog!
runescape money