Friday, November 14, 2008

Madagascar 2 Escape Afrika Pecah Pewot...

Khamis
13 November 2008, 8.30 am
Madagascar 2 Escape Africa
TGV KLCC, Kuala Lumpur

Gile laaa cite nie, pecah pewot dok ketawa dibuatnya... semalam cD ngan Khai, Kak Eny & Fasha g nonton movie nie... 1st day ditayangkan teros kena serbu ngan dak-dak mental nie.. Kalau korang penah tengok Madagascar (2005), sure korang familiar ngan watak Alex, Gloria, Marty & Melman kan... Haiwan liar yang menjadi penghibur bagi pengunjung zoo New York.

Jika dahulu mereka berjaya melarikan diri dari zoo New York dan sampai ke kepulauan Madagascar. Kali nie mereka ingin meninggalkan Madagascar dan pulang semula ke New York. Ternyata usaha mereka gagal apabila kapal terbang yang dinaiki terhempas... semuanya gara-gara the penguins (skipper, rico, kowalski & private).. pecah pewot tengok aksi dowang nie... yang menariknya mereka terhempas dan terdampar di dunia liar Africa yang merupakan tempat asal usul Alex. Banyak aksi-aksi menarik yang bisa menggeletik dan memecahkan pewot kita... seb bek x tertanggal rahang nie dok ketawa jer...

so pe tunggu lagi... cD dengan rasminya memberikan 5 star untuk cite nie, seswai sangat la time cuti sekolah skang nie kan... Kamoo semua bole la datang nonton ngan adik ke, anak ke... nak bawak satu family pun ok gak...

p/s: I'll never love this way again...

-cD-

15 comments:

RizaL said...

dah tgk awal citer nih cuma tak sempat nak blog, mmg pecah pewot (eh betul ke tu) nak dibuatnya, masa beruk2 tu mintak maternity leave tu kelakar giler :P huhuhu

Anonymous said...

gilezz tgk crita nie macam tgk teater lak kat klcc tu kan cd lallala mana gambo vouge mek matila kena carutzz pasni...larekkkkk!!!aisha aldrianna lamma

akusiktauk said...

he3.
ade tgk babak monyet mogok nk mnta cuti bersalin? tp diaorg tu lelaki.
giler r!

Hidney said...

mcm best jeh... nak gi tengok la

you are now in my zone said...

muvi ni mmg sgt fun!!! :D luv it!

budleee said...

haha

i like to move it move it :D

le célibataire said...

biasa je movie ni....so so je [hahahaha...lari sambil tk de perasaan]....

-cD- said...

rizal

ermm cuba check balik, pewot tu pecah ke idak... huhuhu.. mana tau kot2 monyet jantan afrika leh beranak.. oopssss

-cD- said...

Fasha

ermm pic meletop tu simpan dulu... nak wat entri khas katanya...

-cD- said...

lan

ramai ehh suke part cuti bersalin tu.. cD suke time nenek tu bertumbuk ngan alex... sakit pewot..

-cD- said...

ucuk

memang best, ucuk kena g nonton..

-cD- said...

nuar

cD kasi 5 star... sonok + puas + fan sesangat

-cD- said...

budleee

you got to move it, move it..
hhuhuuh

-cD- said...

Ombk

sudahhhh, kekwat...
cian tengok sengsorang... nanti cD tamankan ehhh

materials said...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am still tempted to say: really good!
runescape gold