Friday, December 5, 2008

Bila cD di"HANJENG"kan...

Apakah???

Sape plak la yang brani meng"HANJENG"kan anak pak Razak nie? huhuhhu gini kisahnya, time outstation ke Penang ari tu cD cuma bawa bag baju n bag laptop... biase la tu kan, tapi time balik ke KL jumlah bag bertambah... kekeke mau idaknya borong jeruk je 8 kilo, hamek ko...

Dipendekkan story, sesampai je KLIA (tuntutan bagasi) satu daripada bag cD x muncul-muncul... sudah bag cD ilang... waaaaaaa nanges, cD telah di"HANJENG"kan... ermm sebenarnya cD x kesah sangat, tapi sedih dan terkilan coz bag tu berat sangat.. penat tau mengusungnya.. Bag yang ilang tu adalah bag yang penuh muatan jeruk seberat 8 kilo katanya... huhuhuh

kat atas tu bag yang ilang.....

Keji sangat coz di"HANJENG"kan dengan bag yang penuh dengan muatan jeruk Penang katanya... Aloooo jeruk bukan sebarangan jeruk tau, ada salak madu 2 kilo, mangga kuning 1 1/2 kilo (1/2 kilo tu abg eQ punye), buah pala dan jeruk buah campur-campur... (berat gilew). Kecewa gak coz walaupun x de barangan yang berharga, tapi jeruk tu pesanan orang-orang KL... terkilan la dowang... Dengan berat kaki cD melangkah ke kaunter "lost n found" untuk membuat laporan... penat nie isi borang bagai, disoal selidik cam penjenayah... tup tup kuar satu statement:

"Nie ke bag Encik??"

Hanjeng.... kata ilang cene leh ade plak nie... sentap ok.. penat menunggu kat kaunter tuntutan bagasi, katanya dah transit ke Phuket bagai, tup tup ada... memang HANJENG.... (tapi sumer tu dalam hati jer laaa, gilew ko nak meroyan depan orang) sambil memanjatkan syukur kepada Allah SWT coz menemukan semula bag jeruk Penang cD... kekekek

pose dalam ERL.... penat sangat...

p/s: pernahkan kamoo di"HANJENG"kan sebegitu?

-cD-

18 comments:

akusiktauk said...

lme x naek erl.
knp x cdy skali g phuket cr beg tu?
alang2 bercuti kn?
he3.

miSz.haNie said...

ihikss...
dh mcm wat bisnes jual jeruk jek..
ade lesen meniaga ke bang..?
ahahaha..
** larikk...

goooooood girl said...

your blog is very good......

RizaL said...

your meroyan is very good...... hehe

azizisamsudin said...

hHhHHhHHHAHAHAHAHAHHAHA... SAPE LA KEJE mas TU KAN ..

LAIN KALI MAKIY JE DORANG .. BARU MELETUPPZZ.. DIVA TURUN DARI LANGIT MEROYAN ..

i-chimera said...

nasib baik jugak dah jumpa balik semula...

chefaduka said...

Nasib baik tak kena kidnap kat penang!!!

budleee said...

huhuhu nasib baik jumpe :)

[yAN!e][pUTraJAya] said...


kalau tak...
nangis guling2 la abg eq mengidam nak makan jeruk tu

hehhehehe


-cD- said...

Lan

g phuket? x payah laaa, nanti ngan cD skali ilang... kekekke

-cD- said...

Hanie

ermm bisnes kecik je akak... perlu ke lesen bagai?

-cD- said...

Rizal

ehh mana plak meroyan.. blom lagi laa, kalau meroyan merasa la dowang kat KLIA tu..

-cD- said...

zi

tah sape la yang keje sana tu.. oopsss, ermm x bek maki2 nie.. Alhamdulillah jumpe gak, nanges sambil sujud syukur..

-cD- said...

Bro Chime

tu la pasal, kalau x cD nanges sowang2 kat sana...

-cD- said...

chefaduka

sape yg brani sangat nak kidnap cD tu... huhuhu

-cD- said...

Budleee

Alhamdulillah, nasib selalu menyebelahi cD..

-cD- said...

Yanie

ermm da abesh abg eQ telan kot, oopssss

superior said...

A friend told me this place I have been looking for, I come, it turned out, I have not disappointed, good Blog!
runescape money