Tuesday, December 9, 2008

cD Mangsa "Qurban"...

cD tatau nak mulakan story dari mana... Semalam satu tragedi telah menimpa cD, kira musibah yang amat dasyat laaa.. waaaa tatau nak nanges or nak gelak guling-guling... Kesimpulannya cD nanges kejap pastu gelak bagai nak gile... matilah meroyan. Ermm nie kisah yang benar-benar terjadi pada cD, bukan rekaan dan x ade tokok tambah... semuanya real dan telah cD alami sendiri semalam...

Jeng jeng jeng...
Apakah yang telah terjadi? Dikala semua umat islam riang menyambut Aidil Adha cD plak murung dan suram cam kambing, lembu, kerbau dan unta yang bakal menjadi mangsa korban katanya... Matilah cD jadi mangsa korban ke? Musibah yang melanda cD nie boleh dikira sebagai balasan laaa.. Tu diaaa balasan katanya, apakah dosa cD sehingga diperlakukan sebegini... Time orang semua sebok menjalani ibadah "Qurban" cD lak sebok dan gigih ke OU untuk menonton movie... Hamek ko time lembu, kerbau, kambing dan unta meronta-ronta cD plak bersuka ria menonton movie... agaknye nie la penyebabnya kan, alpa sangat... Ya Allah ampunkan hambamu ini... waaaaaaaaaaa

Ishhh cam siyes je bunyinya kan... tapi apa sebenarnya yang berlaku? Kamoo semua pun tentu meronta-ronta cam mangsa korban kan... x sabar nak tau kisah sebetulnya kan.. huhuhuh ye la ye la cD teros ke pointnya... Musibah yang amat dasyat dan paling hebat pernah terjadi pada cD sepanjang hidup adalah kerana "Jatuh Terduduk & Digelakkan oleh Pak Guard"...

Waaaaaaaaa nanges, hanjeng tol la pak guard tu... bukan nak tolong digelakkan lagi, dan yang paling best 2 kali cD mengalami kejadian yang sama.... 1st masa nonton movie, cD nyaris tersungkur masa turun tangga nak cari tempat duduk.. mujurlah nyaris, kalau idak tatau ler satu pawagam gelakkan cD... Ingatkan malang cD berakhir disitu je, jangan mimpi ler coz musibah yang paling dasyat berlaku time cD g ATM Bank Islam kat Jalan Raja Laut, alaaaa kat sebelah KWSP tu.. Semalam kan satu hari hujan... apa la punya malang time jalan menuju ke ATM tu cD telah tergelicik dan jatuh terduduk... waaaaaaaaaa sakit tau bontot. Nasib la x ade orang, yang ada cuma pak guard sengal tu... Malu gile coz dia gelakkan cD, nanges lagi..

Selesai je urusan ngan ATM cD terus masuk kete dan gelak bagai nak gile... Khai ada sama, dia pun gelakkan cD... Hanjeng sangat... cD nanges dan gelak dalam masa yang sama... tobat Aidil Adha taun depan cD nak dok umah jer... waaaaaaaaaaa

p/s: len kali g tolong kerja-kerja "Qurban" bukan g nonton movie... matilah aku.

-cD-

22 comments:

miSz.haNie said...

nih nk bersimpati ke.. nk tumpang gelak ehk....
heheheheheh -- ops! sungguh xtahan cobaan.. =P
adoyaiii... moral of da story..
taun depan..dok jek umah dendiam..
heheheheh

[yAN!e][pUTraJAya] said...

adoyai cD uit..
Awat jadi lagu tu ?
muehehheheh….
Takper2..dugaan tu….
Dia suh beli kasut baru…
Kasut yg CD pakai semlm..
Tapak dah haus…

Keh keh keh..

Lain kali jalan lek lok ek…

(^_^)

you are now in my zone said...

nak simpati ker nak gelak ni? konpius!

huahuahua...nak gelak lah! wakakaka :D

Anonymous said...

matila kena gelak uollsss

RizaL said...

adui cD cD.... tak tau nak komen apa, izinkanlah zal gelak walhal sedikit pun..

"wakakakaka" - sambil tutup mulut tersipu malu...~

seriously... tu la.. org dok buat keje amal... dia dok buat benda lain hehe..

-cD- said...

Matilah da agak pun...
korang sume gelakkan cD, keji sangat... waaaaaaaaaaaaaa

-cD- said...

Hanie

ermmm x de maknenya, taun depan nak buat lagi.. huhuhu matilah kena panah petir lak.

-cD- said...

Yanie

dugaan yang paling hebat katanya.. ermm masalahnya cD x pakai kasut ler.. just selipar jepon.. tu le kesilapan terbesar cD..

-cD- said...

Nuar

gelak la puas2 bukan selalu cD jadi badut penghibur cam nie.. huhuhu

-cD- said...

Fasha

uollss pun tumpang gelak sekaki kan? ehh hp ilang ke Fasha...

-cD- said...

Rizal

ermmm gelak la puas2, cD izinkan.. x mungkin taun depan berulang lagi... harap2 la

i-chimera said...

ok. ok... saya tak gelak.. saya diam je... gelak dalam hati... hehehe.. eh. tergelak jugak lah... hehahaha

lalalalala.. said...

mujur mak tak ikot...kalo tak... lalalalalalalalalala...

sblm tu siap kol.. nak kekwat ngn aku la kan sebab tak dapat gi.. demam katanye :p

-cD- said...

Bro Chime

waaaaaa...
dia gelak jugak...

-cD- said...

mak Hayam

ye la ampon mak ayam... huhuhu baru kekwat sket dah terjatoh katanya... matilah mak hayam hebat..

Lyd said...

ekkekekeke lawak2...
haaaa tu la...org p uat korban die p tgk wayang... kan ke da tergolek.. kekekeke
lawak2...
kalau la lyd ade kat situ, kompem guling2 gelakkan CD.. ekekekekek
tak dapat lyd bayangkan betape monconggg je muker CD tu.. hahahahahahahahhaha

lawak2.. hahahahahahhahahaha
hehehehehehehehehehe...
ekkekekekekekekekekek :P

-cD- said...

Lyd

Kejamnye... gelak x cover plak tu.. waaaaaaaaaaa komen sket punye panjang... nanges lagik.

Lyd Comell said...

gelakkk lagiiii....
hahahahahahahahaha... ehhehehehe
lawak2... ekekekkeekkekekeke...
nape tak suruh mmber snap pic CD terjatuhhh??.. kekekekeke mesti gempakkk gilerrr..!!!
snap gambar kasut bertatahkan belian udah ade... nk jugak tgk gambar cd jatuh tergolek.. hehehehehehehehe

jgnnnn marahhhh yer cd.......
kanggggg klu marah, nti jatuh lagi..ehheeheheheh

tp klu jatuh cinte takpeee tau.. :P

-cD- said...

Lyd

ermm gelak puas2 lyd, bukan selalu cD jadi badut penghibur cam nie... kekekke...

jatoh cinte? lambat lagi...

cahayaqaseh said...

akak pun tak tahu nak tumpang simpati atau nak gelak ....tapi yg nyata hehe...akak dok gelak2 kat depan pc ni..hehe...ampunnnn cd...jangan mare....moral of the story....hari raya dok diam2 kat umah....dan pastikan tapak kasut anda tidak haus sebelum keluar...huhuhu

-cD- said...

kak ayu

ermm galak jer la akak.. org len da puas gelakkan cD.. pasrah jer.. waaaaaaaaa

maicher said...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
nike shoes