Tuesday, December 9, 2008

Confession No.1...

Ermmm da lama cD nak publish entri nie, tapi masa x mengizinkan dan hari nie barulah berkesempatan... Kamoo kenal ngan Afgan? Errr sape Afgan nie?

Afgan Syah Reza dilahirkan di Jakarta, 27 Mei 1989 (19 tahun) adalah penyanyi Indonesia. Anak kedua dari empat bersaudara pasangan Lola Purnama dan Loyd Yahya ini merilis debut albumnya berjudul Confession No.1 di bulan Januari 2008. Album yang diisi dengan 13 lagu ini banyak dipengaruhi pop, soul, R&B, dan jazz. Tentu kamoo pernah dengar lagu "Terima Kasih Cinta" kan, single tersebut telah melayakkan Afgan menerima platinum. Nak tau lagi tentang Afgan, google sendiri...

Akceli... cD nie bukanlah fanatik sangat ngan lagu-lagu indon nie... Penyanyi Indon fav cD pun x ramai, tapi siyes Afgan telah mencuri hati cD... kekekek (hatiku dicuri katanya...) Ada satu lagu yang benar-benar berkesan dan berbekas di hati cD dalam album Confession No.1 nie, dengarkan trek no.4 "Entah"... Lirik dan melodinya terasa dekat, arghhhh nanges..

1. Tanpa Batas Waktu
2. Terima Kasih Cinta
3. Klise
4. Entah
5. Yang ku Tahu Cinta Itu Indah
6. Hanya Ada Satu
7. Betapa Aku Cinta Padamu
8. Sadis
9. Shanty Lussy
10. I.L.U
11.Hilang Rasa
12. Biru
13.My Confession

Kalau kamoo semua nak tau cD da ada full ablum "Confession No.1" nie + lagu Bonus "Padamu Ku Bersujud"... jangan jelez... dan seperti biasa sape-sape yang berminat bolehlah hubungi cD.. kekeke

p/s: Beli yang ori ehhh... tapi kalau nak pirate gak cari cD... matilah jadi lanun.

-cD-

8 comments:

you are now in my zone said...

like afgan songs too... ;)

-cD- said...

Bagus bangat kan? matilah cakap indon...

[yAN!e][pUTraJAya] said...


best bangat deh..

muehehhe...

jadi kah nak bergedix ari ahad nih?

(^_^)

akusiktauk said...

terima kasih cinta utk segalanya..[power ayat tuh..]
lgpn afgan mmg da feymes kat negara dia sndiri.

-cD- said...

Yanie

Layan je yanie.. ermm jadik ler, gedik sakan ler

-cD- said...

Lan

ermm terlalu banyak pengertian dalam bait2 liriknya... puitis.

materials said...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!
nike dunk

ka said...

Redtube Cam