Wednesday, January 21, 2009

AJL 23...


pose sebelum masuk stadium...

Ermmm sori le kalau Kamoo semua rasa enrti nie dah basi, nak wat cene komitmen cD terlalu banyak dan mendesak... hehehe hope alasan nie kukuh dan boleh diterima pakai. cD wat entri nie bukan tuk memberi ulasan or komen terhadap AJL yang telah berlansung dengan gemilangnya, just nak kongsi moment terindah cD n the gang dan ZF yang gigeh menyokong Ziana Zain (kak G) sampai ada yang putus urat coz menjerit tanpa henti... matilah propah.


pose dalam stadium....
(ZF sumua duduk sebelah media ok... adelah muka yang masuk paper nanti)


hijau/putih....

AJL 23 memang boleh dibanggakan coz hampir 90% artisnya hebat dan mantap, walaupun terselit satu dua kepincangan dalam pengendalian programnya rasanya masih boleh dimaafkan... Oppsss terkomen gak, tahniah diucapkan pada yang menang dan syabas pada semua yang masuk final coz Kamoo semua memang hebat...

Pada kak G, walaupun x menang sebarang anugerah, kak G tetap juara di hati peminat terutamanya ZF semua... Cayang kak G. Malam tu kak G telah memberikan sedaya mungkin dan kami semua berbangga dengan kemampuan vokal kak G yang menghampiri usia 41 tahun, ko mampu tarik key cam kak G?? Kalau x mampu jangan biadap, just senyap ok... matilah sentap. Tahniah juga pada MUH yang mengungguli kategori pop rock dan seterusnya merangkul gelaran Juara Lagu ke-23. Emmm sape lagi ehhh... Owhhhh abang pejal, tahniah le coz menang 3 kategori sekali gus (persembahan terbaik, vokal terbaik dan juara kategori balada) satu persembahan yang bertenaga dan fresh... sonok sangat time cheryl, ally dan faizal umumkan Juara Lagu ke-23... bila nama MUH disebut, kami ZF melonjak n menjerit sakan... kempunan peminat-peminat abang pejal tu... kekekek oopsssss.

Berbaloi rasanya bersesak-sesak untuk masuk ke stadium dan menjadi sebahagian dari rancangan AJL 23 kali nie, aluminasi muzik yang sangat hebat dan bertenaga. Alamak tertinggal lak juara kategori etnik, tahniah buat Farawahidah walaupun kemenangan anda tidak dijangkakan... oopsss tercarut lak.

ko mampu? "keep ur eyebrow up".....

penting nie, x de tiket x leh masuk....

stadium putra dibanjiri peminat AJL dan muzik tanah air...

padat...

meriah...

kami yang comey...

sebahagian ZF yang gigeh menyokong kak G..
Sebelah kiri tu Kamal.. dia kenal cD, tapi sori la cD x cam sangat.. katanya kenal melalui abg eQ..

x sangka jumpe Nuar...

p/s: Memoriku genggamilah, biarkan aku beralah....

-cD-

20 comments:

akusiktauk said...

tetap minat indie band.
MUH.
he3.

myZone | When Anuar opens to public said...

betol tuh, saper mampu tarik high key cam ZZ dalam usia 41? takde saper leh beat sustain note ZZ...

Salam Tijari said...
This comment has been removed by the author.
chimera said...

huh! tak puas hati jugak... patutnya ziana dpt vokal...

eQbalzack said...

yeay! j0m kita mengumpat kak ziana zain lagi...lagi...dan lagi...

p/s: patut la dia mengamuk! fans ZZ rupanya cD ni...

-cD- said...

Lan

emmm MUH layak menerimanya...

-cD- said...

Nuar

kannn...
sape mampu tarik high key gitu?
bayangkanlah nyanyi dalam stadium yang besar dan di iringi okestra, suara kena kuat n lantang. X de maknenya ziana "jerit"..

huh, sentap baca komen kat youtube.

-cD- said...

Bro Chime

emm tatau nak cakap cene honestly, kak G ada flater note time die hit tp skali jer.. cuba dengar sampai surga/Faizal.. bukan flater note jer but the end of the key melody dia dah off tune..

lagi satu juri sekadar tonton jer..dorang tak nilai pon.. bukan dengar pakai earphone pon korang sumer perasan x? x sorang pun pakai earphone...yang menang memang dah ader..juri datang just tunjuk muka jer...

-cD- said...

Abang eQ

brani sungguh kan....

aku menulis kerna dia said...

mcm tk best entry ni....huhuhuhuh

Hidney said...

abang eq... jom lah kita ngumpat kak ziana lagi wakakaka

hish, jelesnya ucuk dpt gi AJL. reel tengok kat tv jer huhuhu

-cD- said...

Ombk

elehhh x dapat ikot sama tu yg x best kan? oopssss..

-cD- said...

Ucuk

ngumpat jgn x ngumpat, kena ciom molot tu baru tau kan... huhuh

cepat2 pindah kl...

Remy.com said...

alasan boleh diterima cd, huhu...

yg penting enhjoy jer kan?

eQbalzack said...

pssttt...ada gossip kak ziana lagi ni...berisi je dia skrg. bawak budak ke cD? hehe

ina said...

salam cd!!hehehe
lor..tk lari jauh la yek
kawan nuar rupanya
hahahaah

-cD- said...

Remy

seb bek alasan diterima, alasan tu jer yang boleh dipakai...

siyes, mmg enjoy sangat2..

-cD- said...

Abang eQ

ehhh x minat ZZ pun leh tau gosip tu.. kekekek, tunggu sidang akhbar ehhh

-cD- said...

Ina

Hi ina, ermm mmg da lama kawan ngan nuar...

Anonymous said...

hehehhe nak mintak asam jawa lepas g konsert tu...fasha