Tuesday, January 13, 2009

Bebanan Kerja Yang Membebankan...

Waaaaaaaaaa...

Rasa cam nak nanges je, huhuhu ngade kan... baru kena wat keje sket dah merungut, manje sangat la ko nie cD... Tu dia laser diri sendiri katanya, dulu boleh la ngangkang, layan tenet, layan blog 24 jam tanpa henti... skang hamek ko, tugasan tanpa henti plak. Dulu cD x penah keje ari sabtu, weekend adalah time untuk berpoye-poye, skang kene keje... last saturday cD keje dari 9.30am sampai 5.30pm, nanges.... (ekceli memang x keje sabtu, tapi kena siapkan report LPO yang boss nak)



Antara tugasan yang cD terima tiap 5 minit...
baru sket nie, report LPO x buat lagi...

Ermmm semua nie adalah cabaran dalam persekitaran kerja yang baru, sebenarnya inilah yang cD mahukan... sentiasa sebok dengan tugasan tanpa henti, setidak-tidaknya peredaran waktu tidak terasa sangat. Bayangkan 4 tahun dulu cD cuma bz sehari @ dua je dalam seminggu... tu pun time nak meeting or bentangkan report... selebihnya enjoy, kekeke. (cD x makan gaji buta ehhh, memang skop tugasan cD kecil... just handle 1 projek je dalam setahun).

Persekitaran kerja baru nie menjadikan cD lebih dewasa... opssss mmg dewasa dah pun, maksud cD lebih matang dan bertanggungjawab pada tugas dan amanah yang diberikan. Lepas nie nampaknya sikap manje n ngengada tu kena kikis skit-skit dan maintain mana yang patut je... huhuhu. Emmm coretan cD berakhir disini, ada tugasan yang perlu cD buat... (skil penulisan cD da lari laaa, cam bosan je bila baca balik... waaaaaaaaaaaaa)..

p/s: Rindu lagi...

-cD-

9 comments:

myZone | When Anuar opens to public said...

name pn bebanan kan, haruslah membebankan...go go caiyok, cd! :D

miSz.haNie said...

haihhh..
xper...awal tahun katanya
harus bz dobi gitu..
chaiyok..chaiyok..
[mesti hanie mcm cd kn..kl tukar keje br...huwaaaaa...dh xleh nk berpoye2]

-cD- said...

Nuar

huhuhu mekacih nuar,ok je cuma kena biasakan diri maklumla dah lama sangat goyang kaki kan..

-cD- said...

Hanie

ermm merancang nak tinggalkan puncak genting kew? huhuhu meh le ke kl, ari2 leh poye2.. ermmm bole ke ngan keadaan skang? nanges..

miSz.haNie said...

cd...
hanie mmg nk tinggalkn puncak genting ni ponn...
xkose dh duduk tinggi2 menggapai awan ni...
hukhukhuk..

eQbalzack said...

ciannn kat dia....hehe

Anonymous said...

kerja ke hari sabtu uollsss matila kena carutzzlalalalla....fasha

-cD- said...

Fasha

ermm sekali tu jer la, x de maknanya nak keje sabtu lagi.. sentap.

materials said...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am still tempted to say: really good!
runescape gold