Tuesday, January 20, 2009

Bukti Kasih...

Emmm cene ehh nak membuktikan keluhuran kasih, ketulusan cinta dan keikhlasan sayang bila dipersoalkan? Okkk ooooo, cD sendiri tatau cena nak jawab soklan sebegini... terlalu rumit difikirkan bila rasa hati dipersoalkan dan x mampu pula dibuktikan dengan lakaran pena di atas lembaran kertas yang seterusnya menjadi dokumentasi sah sebagai bahan bukti...

"Sesuatu yang lahir dari hati
tidak mungkin mampu dibuktikan dengan perkataan...
tetapi ianya mampu dikukuhkan dengan
kata-kata yang disulami dengan getaran...

cinta, kasih dan sayang bukanlah akujanji
yang mampu dibuktikan pada helaian kertas
sebagai bukti dokumentasi yang sah..."

Cene? Kamoo semua setuju x dengan pendapat cD? Ermm maybe lain orang lain pengertiannya kan, terpulang pada fahaman masing-masing. Ngape cD berbicara soal hati ehhh? Haaaa nyebok le tu nak tau kan? hehehe, just nak lepaskan ketegangan yang melanda nie, penin dok mengadap "myFinancial"... sistem nie seakan asing bagi cD, maklumlah dah 4 taun guna "eSPKB" tetiba kena start dari "zero" semula...

p/s: semalam cD sedar, cD x sakit... apa yang pernah terucap, itulah kebenarannya... ya, terkadang it hurts, tapi itulah yang akan menghangatkan getarannya... 143.

-cD-

15 comments:

myZone | When Anuar opens to public said...

wat origami paling manyak lipatan tuk dia...

takpun wat bintang2 isi dalam botol tuh...

ala2 zaman dolu2...

kidding.. :D

no idea for this entry just wish the best for u... :)

miSz.haNie said...

semakin bermunger chenta aihh..
hehehehe...

keikhlasan tu xperlu di tunjukkan
sb ianya akn jelas kelihatan..

[edisi jiwa kacau!]

aku menulis kerna dia said...
This comment has been removed by the author.
aku menulis kerna dia said...

betul kata si adik kt atas tu...keikhlasan tidak perlukan bukti sebab ianya lahir dari hati..

ombk bagi contoh kay...pahami betul-betul...

" tika CD berada di kelilingi bunga mawar segar, CD akan dapat rasakan semuanya cantik....berbau harum...semuanya lahir sendiri..tanpa paksa...
Adakah pekebun semburkan pewangi untuk semua bunganya untuk jadi..Plastik.....Adakah pekebun itu inginkan kepalsuan ??

samalah juga dengan hati..dia umpama kemewahan mawar segar...tapi pastikan HATI itu tidak menjadi mawar layu.......

gud luck

Remy.com said...

wat origami erk nuar?

origami bentuk burung kan?
berterbangan...

chimera said...

Rasa kasih tu pd saya tak perlulah ditunjukkan sgt dgn perbuatan.. tapi kalau buat pun, buatlah sebab kita nak buat... bukan sebab nak menunjuk2 .jgn harapkan sebarang balasan. - tapi selalunya utk org terkasih ni kita sanggup buat apa saja.
tak perlulah dibuktikan sgt... lambat laun si dia tu akan tahu jugak yg kita buat semua perkara sebab kita kasihkan dia...

selamat berkasih sayang

-cD- said...

Nuar

ishh letih la nak lipat kertas wat origami.. cD sms jer ari2 kat dia, oopssss... kantoi

-cD- said...

Hanie

emm memang x tunjuk pun, kalau menunjuk bukan ikhlas namanya, tu riak or menunjuk.. kekeke

elehhh jeles la tu kan? huhuhu

-cD- said...

Ombk

emmm masalahnya sesuatu yang lahir dari hati tu yang di persoalkan.. mmg cD x ada jawapan bagi soklan tu..

Teringin jadi seperti mawar, bukan saja cantik tp harum juga.. tapi lagi bertuah jadi cD coz adanya dia...

-cD- said...

Remy

watkan tuk cD leh remy? huhuhu

-cD- said...

Bro Chime

setuju sangat, emm turunkan petua kat cD cene bro chime ngan orang sebelah sana tu... kekek

Chef Aduka said...

Askum.....nih awat dok buat entry sedih2 nih????habaq mai,sapa yg buat adik abg nih sedih2???sapa???sapa???....mai abg tenyeh cabai melaka kat mulut dia...suka2 hati dia buat cd sedih no!!!!

Nak pesan la kan....kita ni kena kuat....jangan dok over feeling kat orang.....lite2 dah ler.....sayang...sayang la jugak kan...tapi kena berpada-pada la.....

Nih satu lagik....doka cakap pasai2 mati nih pasai apa????amalan dah cukup dah ka????oppsss...caras katanya....

Jangan dok sedih2...idup kene heppy!!!

Regards ChefAduka@Abg Wan.

-cD- said...

CA

Awat dok kalut nie, cheq x sedey la.. saja propah je... matilah sempat melesar kan..

Chef Aduka said...

AWAT 2009 TAHUN BUAT DRAMA KA YANG??????

Chef Aduka said...
This comment has been removed by the author.