Thursday, January 22, 2009

Histeria Katanya...

Halooooo....

Penat rasanya berjalan ditengahari yang terik membara gini, tadi cD kena g pameran "Malaysia IBS International Exhibition (MIIE) di Pusat Konvensyen CIDB, Jalan Cheras... seb bek dekat jer ngan opis. Sonok gak la coz banyak bahan yang menarik dipamerkan kat sini, nanti kalau ada masa cD cuba update entri nie ehh..

cD bukan nak cite pasal pameran, tapi pasal title entri nie... "Histeria Katanya" apa yang histeria ehhh? filem histeria pun dah lama ditayangkan, dah basi pun... Ekceli tadi cD dapat e-mail dari salah seorang ZF (Zianafolks) alaaa kak eny ler, sape lagi mak hayam besar yang sentiasa mengupdate story-story panas kat cD... Mekacih kak eny... Alkisahnya semalam story nie kuar kat paper Utusan, dan yang paling menarik perkataan "histeria" yang diguna pakai...

"Kemunculan Ziana Zain
menerusi lagu Dingin
mencetuskan "Histeria"
di Stadium Putra, Bukit Jalil"


keratan akhbar Utusan semalam...
siap scan tu, mekacih kak eny...



yang nie cD closeup supaya jelas...

cD bukanlah taksub sangat ngan artis yang bernama Ziana Zain nie, cD cam orang lain juga terutama ZF yang meminati kak G sejak zaman "Madah Berhelah" lagi... Bila kuar cerita-cerita x best pasal kak G tentulah ada yang sentap, lumrah la kan... tapi cD x ada la sampai nak gaduh or berdebat pasal isu nie, yang termampu cD lakukan hanyalah mencoretkan rasa hati di blog cD nie... Sebagai peminat kita harus menyokong dan menjadi tulang belakang artis kesayangan kita, bukan bergaduh x tentu pasal... Pada yang mengutuk dan mengeji kak G, cD cuma mampu mengucapkan terima kasih... sekurang-kurangnya Ziana Zain masih menjadi isu dan diperkatakan oleh kamoo semua. Paper utusan semalam pun dah kuarkan statement "Kemunculan ZZ mengundang histeria" so nak bising apa lagi?? Sendiri mau ingat laaa... x salah meminati seseorang artis, yang salahnya apabila artis itu dijadikan isu or topic perbalahan... Halooooo, korang gaduh-gaduh nie dapat apa? Penat dan dosa je...

AJL pun dah berlalu, cD secara peribadi berpuas hati dengan persembahan kak G malam tu, bukan rezeki namanya... tapi itu bukanlah penamatnya, kita tunggu Hits 1 plak... Maybe rezeki kak G kat Hits 1. Semoga "Dingin" menjadi juara di Hits 1, amin....

p/s: Matilah bila sesekali cD melaser... Hampun semua....

-cD-

8 comments:

myZone | When Anuar opens to public said...

effort men'close-up' tu haros dipuji! cayalah! ;)

-cD- said...

Nuar..

huhuhu mekacih, kredit pada kak Eny yg gigeh cari keratan akhbar nie...

chimera said...

HIDUp KAK G! Hidup ZIANA ZAIN! - Saya pun penyokong Kak Zaiana jugak walapun tak fanatik... *juri2 masa mlm tu diorg syok kat paizal tahir** - hehehe.

eQbalzack said...

malang sungguh yang kena histeria tu....

p/s: tukar channel bila kak ziana nyanyi. takut urat tunjang leher dia putus! hehe

Hidney said...

hidup kak ziana!!!

eQbalzack said...

apa ni reel...? berpaling tadah ni! hahaha

Chef Aduka said...

ERmmmmmm....tak perlu pi bukit jalil tgk ziana zain.....dok ingat lagik makan sebelah meja ZZ di kedai mamak faveret dia,DAWOOD kat sec 6 shah alam.....hehehehe...katanya marah anak dia si aiman tuh pun naik urat leher!!!!

arep said...

i pun kipas susah mati ZZ... cayalah...