Wednesday, January 28, 2009

Sedey...

Cuti CNY taun nie amat membosankan, bayangkan dalam 4 hari bercuti nie cD abeskan masa ngan ngangkang depan tv jer... pogem tv lak cam hanjeng... Ekceli 3 ari jer cD dok ngangkang depan tv, ari sabtu tu sempat juga poye-poye ngan kak Eny n Khai. X adalah poye sakan pun, just g karok kat Redbox, Garden... Hambek ko kena RM200++ tapi puas hati coz dapat melalak sampai lebam... Best sangat time layan Isabella, terasa cam AJL plak...

Ekceli bukan pasal karok yang cD nak storykan, tapi ada satu story yang agak sedey juga laaa.. Waaaaaa nak nanges dulu, cD nie kiranya jenis yang agak rajin membawa kete tapi amatlah payah nak g wat servis... Last sekali servis time mileage cecah 54k patutnya bila mileage dah cecah 59k or 60++ kena la servis lagi kan... tapi nan ado still redah lagi x hengat dunia nie... Sehinggalah satu ketika "Ma Yayang" tu semput dan lelah ditengah-tengah jalan, haaaa time tu baru gelabah dan cuak bagai... jeling-jeling mileage dah cecah 79k, ko mampu redah walaupun x servis dalam 20k? Hebat kan....


"Ma Yayang" yang telah sembuh... kekeke

So semalam tanpa rasa bersalah cD g la servis "Ma Yayang" tu... Ingatkan semput biasa jer, lepas tukar minyak itam kiranya keadaan akan kembali seperti biasa... tapi ado... nan ado. 2 dari 4 silinder "Ma Yayang x berfungsi, tu yang buat dia semput dan x cukup power bila naik bukit.. Abang pomen tu kata plug masuk air, ermmm bila plak la cD redah sungai dan laut?? Rasanya x penah, abang nie main serkap jarang je... tapi bila tengok keadaan memang sedey, plug tu sampai hitam.. katanya api x sampai tu yang itam... Demi sayangkan "Ma Yayang" cD turutkanlah... tukar menatang yang bernama "coil" tu jer dah cecah RM500, sedey... tukar sekali lampu depan yang dah setaun x berfungsi ngan servis tu mencecah RM800++. Nanges tau, semalam jer terbang RM800.... Waaaaaaa

Lenkali cukup jer mileage tu reti-reti la g servis ehhh, jangan tunggu da semput baru nak cari abang pomen...

p/s: Khai... ko jangan brani-brani nak pedajal aku ehhh... huhuhu, sebelom ko wat enrti aku post dulu...

-cD-

8 comments:

Hidney said...

sayangilah kereta anda huhuhu

myZone | When Anuar opens to public said...

mujur kete tuh wat hal di kala tuannya berkepok duet kan, kalu time genting xdak duet..mau hazab tuh...

suesamsudin said...

kahkahkah...tulah....sib baik kete tu x majuk...kalo x, mahu kuar kete baru... ;)

eQbalzack said...

wahai cD...kita kalo tak servis pun mau air naik ke kepala...kann..kannn..kannn

miSz.haNie said...

dr aritu x g servis??
hahahahaha..
caya lah cd... =P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bila nak bawak yanie naik YAYANG nih....?

he he he

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

No OnE said...

YAY!!!!lepas ni keta cD ada LAMPU DEPAN!!!!Yay!!!!

budleee said...

aiyo.. 20k...

dah ler keta tu kena servis every 10k..

isyk2....

:D