Saturday, February 28, 2009

Kehilangan...

Bicaramu ku hayati
Senyummu ku ingati
Tiada guna ku tangisi
Memori itu tak akan kembali....

Ku tak peduli
Cintaku tak dihargai
Sangsi terus ragui hati
Nyata kini menggamit sepi
Akhirnya kasih melangkah pergi....

Rasa kesal bergelora
Rasa rindu menghantui
Rasa sepi tidak terperi
Air mata turuni pipi
Kini tinggal hanyalah serpihan
Yang bergelar kenangan

Kehilangan... itulah yang ku rasakan....

p/s: Pengorbanan kekal milikku...

-cD-

Cuba Untuk Mengerti...

Telah ku lakukan semuanya
Telah ku korbankan segalanya
Namun ku sendiri tak pernah mengerti
Apa yang engkau fikirkan
Apa yang engkau inginkan

Ku tahu diriku bukan kekasih
Ku tahu diriku turut terhiris
Ku tahu diriku terus menangis
Namun ku cuba untuk mengerti
Apa yang engkau fikirkan
Apa yang engkau inginkan

Apalah mampu kudratnya, Apalah lagi dayanya... Segalanya telah dikorbankan, semampunya telah diusahakan.. Namun dirinya tidak pernah mengerti, tidak pernah mahu simpati. Selagi air mata terus mengalir, engkau tetap dihati ini cintamu sebati disanubari.

p/s: Cuba untuk mengerti....

-cD-

Friday, February 27, 2009

Terkilan...

Untuk hidup bersama Mu,
ku impikan Bahagia..
Untuk hidup bersama Mu,
ku idam Rindu Setia..

"Awak.... saya terkilan dengan jawapan awak. Saya mengerti situasi yang awak alami, tapi bagaimana dengan saya? Mengapa saya je yang harus mengalah? Sukarkah untuk melepaskan kenangan itu... nyata awak belum bersedia sepunuhnya... Saya terkilan awak...

p/s: hidup umpama pentas dan drama... cD la pelayar utamanya, matilah...

-cD-

Dinner Ngan Ucuk Reel...

Rabu malam
25 Feb 2009
Restoran Intai-Intai
"Dinner ngan Ucuk"



Setelah 2 hari Ucuk sebok dengan aktiviti "promosikan diri" yang pastinya tidak dirancang sama sekali ittew... akhirnya pada malam rabu lepas barulah kami berkesempatan menghabiskan masa bersama... Nyata usaha ucuk mempromosikan diri berjaya, tetapi kata pemutusnya agak mengecewakan kerana risiko yang agak membimbangkan, mungkin itu bukan rezekinya... cite ape nie? huhuhu crossing fingers katanya.

Patutnya malam tu kami dinner ber-4, tetapi malangnya Abang eQ ngan Akak Sha x dapat join sekali... Terkilan gak la, coz bukan senang nak gather sesama cam nie... Rindu saat-saat yang kian berlalu, maybe dikesempatan yang lain kami dapat bersama... (wedding akak Sha nanti laaa ekkk)...

Orang kata ber-2 lebih baik, memang sahih kata orang tu huhuhu... sempat la temankan ucuk shopping n jejalan kat Pavi/KLCC... Puas jejalan pewot mulalah berkeroncong minta diisi, so kami decide g dinner kat Intai-Intai. Ucuk memang teruja sangat coz x pernah sampai sini katanya... Sonok tengok reaksi ucuk sebaik sampai di Intai-Intai "Waaaaaa... Waaaaaaaaa.. Waaaahhhhhhh... Teruja ngan panorama dihadapan matanya.. Menu makan malam kami agak simple tapi tersangatlah sedap dan menyelerakan... Walaupun cD dah berkali-kali ke sini, tapi x pernah lak try "Nasi Goreng Intai-Intai Istimewa"... memang sedap... hidangan nasi goreng nie dilengkapkan dengan butter prawn yang juga sangat sedap... Kenyang sungguh... pembasah tekak cD pula seperti biasa semestinya "Peturi" (pegaga+epal+kasturi) dan tembikai... Ucuk lak minum "Kibana" (Kiwi+Banana)...


sempat gak snap-snap...




Sedap....



Licin....



butter prawn yang sangat sedap...




tembikai, peturi & kibana...

Kalau Abang eQ n Akak Sha join skali tentu lebih sonok... Dinner sambil dengar irama kodok yang bergempita... huhuhu.

p/s: Mekacih ucuk.... crossing fingers...

-cD-

Thursday, February 26, 2009

Kenapa Ye?

Kenapa ye?
Bila diri terasa selesa
Hati mula berbunga
Cinta berputik rasa
Tiba-tiba curiga melanda...

Kenapa ye?
Bila hati terasa rindu
Kasih berubah sendu
Perasaan turut keliru
Tiba-tiba cinta layu...

Kenapa ye?
Bila muka macam jeruk
Diri ingin terus dipujuk
Agar cepat terasa sejuk
Waaaaaaaa cD merajuk....

Kenapa ye?

p/s: Tolong jawabkan!!! Terkadang x faham, bila cD keraskan hati, cinta seakan mati... bila cD mengalah terasa makin lelah... Kenapa ye?

-cD-

Sunday, February 22, 2009

Wish Me Luck...

Terluka hatinya lantas merajuk
Teruslah merajuk merawat pedihnya
Hati yang luka mahu dipujuk
Pujuklah agar sembuh laranya...


Matilah merajuk katanya...
Ampun dan maaf dipinta coz tak ter"update" blog nie untuk beberapa ketika, bukan merajuk bukan juga merayu dipujuk, cuma bz dan agak sibuk. Matilah sempat berpantun. Ekceli cD agak bz sket.. sibuk mentelaah katanya, maklumlah ngah final exam skang.. Baru abes paper "communication" dan "sains pemikiran etika". Next week paper "ekonomi" lak, so wish me luck ehhhh... Selesai je exam nanti cD janji akan buat comeback, huhuhu.. Cayang kamoo sume, muahh muahh kat pp.


p/s: Im not finish loving you...

-cD-

Wednesday, February 18, 2009

Mengapa Dee? Episod 3...

Apa korbankah percintaan
Apa korbankah kesetiaan
Mengapa aku masih diduga dan terus diperuji
Sedangkan semua telah kuturuti
Hingga tersisih diri sendiri…


Bertahun Dee memendam rajuk, bertahun juga Dee memujuk hatinya supaya tidak menangis lagi. Nyata usahanya sepanjang 2 tahun ini menampakkan hasil dan berjaya mengelabui mata-mata disekelilingnya. Namun hakikatnya hanya tuhan yang mengetahui, kesan luka 2 tahun lepas masih terasa dan tersisa parutnya, kecacatan kekal yang harus Dee tanggung sepanjang usianya. Mujurlah kitaran waktu sentiasa berputar, selang peredarannya mampu mengikiskan sebahagian duka dan luka yang tersisa. Walaupun kenangan itu telah menjauh, namun ada ketikanya Dee harus akui terkadang ianya tetap datang kembali, lantas mecuit lagi memori itu….

Hrmmmm…
Keras keluhan yang dihemburkan, nyata memori silam yang bertandang sedikit sebanyak menggoyahkan emosi Dee. Jika bertahun Dee mampu menepis tiap bayangan yang mampir, tetapi mengapa tempias sesaat itu juga yang bisa membasahi kontang laranya?
“Wake up Dee”… jerit batinnya seakan menghembuskan suatu semangat baru. Hidup terlalu indah untuk dibazirkan dengan kedukaan, engkau tidak bersendirian Dee… sekilas sekuntum senyuman terukir, jika dahulu pengorbanan seakan sebati dalam kehidupannya, kini nyata pengorbanan itu bukanlah milik Dee lagi. Sekilas itu juga muncul seraut wajah yang sering dirinduinya… Dee akui sememangnya dia bahagia, tapi mungkinkah kebahagiaan ini berpanjangan? Persoalan yang Dee sendiri tiada jawapannya…

Mengimbas kembali detik pertemuan itu membuatkan Dee senyum sendiri..

“Awak kat mana? Saya nervous la…”
“Sama laaa, Dee pun nervous gak”

Sama sekali tak termimpi oleh Dee untuk jatuh sayang semula, tapi semakin dihindari semakin dekat ia menghampiri. Mengapa Dee? Soalan yang hingga kini tiada jawapan pasti, segalanya mungkin….

"Thanks sayang kerna hadirmu melenyapkan kelam hatiku, sentuhanmu sinari hidupku, kasihmu basahi kontang laraku dan kamoo sumber inspirasi hari-hariku…"

Diana Luqman


Siapakah yang berjaya mencuri hati Dee? Mungkinkah kebahagian milik Dee?... Tunggu...

p/s: Jika episod 2 makan masa 7 bulan, episod 3 nie lak 5 bulan... Matilah tatau bila kisah nie akan brakhir... Sori ehh jalan cite kelam kabut sket, susah nak matikan watak utama tu... kalau Kamoo semua x faham refer Episod 1 & Episod 2.

-cD-

Friday, February 13, 2009

Puteri Gunung Ledang The Musical 3 Hebat...

Khamis malam
12.02.2009
Istana Budaya, Kuala Lumpur
Puteri Gunung Ledang The Musical - season 3


Tiada kata-kata yang mampu diungkapkan bagi menyatakan rasa hati dan kepuasan yang dikecapi dalam satu malam. Satu malam yang dilimpahi dengan irama cinta agung Gusti Putri & Hang Tuah... Tanpa disedari gugur juga titis-titis mutiara jernih, lantas membasahi gebunya pp hati-hati yang diresapi aura agungnya cinta dan pengorbanan kasih Gusti Putri... Waaaaaaa nanges. Siyes Datin Seri Tiara Jacquelina memang hebat, ternyata beliau benar-benar mengotakan janji untuk menjadikan pementasan PGL terakhirnya sebagai Gusti Putri adalah PGL yang pastinya akan dikenang...

Kekasih jangan berduka
Yakin kita kan bersama
Hati ini satu walau jauh di mata
Ikatan cinta
Luhurnya dijiwa

Hati pujuklah perasaan
Jauhi segala keraguan
Sayang untukmu kukorbankan
Demi satu harapan
Kepangkuanmu kasih
Keranamu kekasih

Hadirmu bagai cahaya
Damai resah dan gelora
Hati kita satu walau lara melanda
Asmara cinta
Tiada hujungnya....

teruja sangat...

Bukan Datin Seri Tiara seorang saja yang harus dipuji... kredit juga pada Stephen Rahman-Hughes yang menghidupkan watak Hang Tuah. Gemersik sungguh alunan vokal Stephen nie.. teruja gile, ada satu part tu dia mampu melontarkan vokal sehingga pitch tertinggi.. memang hebat. Apalah maknanya Kesultanan Melayu Melaka tanpa Sultannya kan? Tahniah juga buat Adlin Aman Ramlie yang gah sebagai satu-satunya sultan Melaka yang pandai menari... x sangka Adlin boleh menari sehebat itu. Apa kurangnya AC Mizal , dia mampu menjiwai watak Gusti Adipati Handaya Ningrat dengan bersahaja, dan tidak terkecuali watak Bayan yang dipertanggungjawabkan ditangan Ida Mariana. Rentak tari, muzik dan magis seakan bersatu membangkitkan aura cinta agung terhebat ini.. Tahniah Puteri Gunung Ledang....

sesi bertemu peminat...

dekorasi yang ada "kelas"

p/s: Sangat terkesan disanubari, apatah lagi bila teman bicara setia disisi menemani... Pandanglah ku dan ingatilah semula sumpahmu yang kita akan abadi sehidup semati....

-cD-

Thursday, February 12, 2009

Picnik Yang Kontroversi...

Ahad
08.02.2009
Taman Putra Perdana, Putrajaya
Picnik Bersama Blogger


Ermmm sori le coz cD lambat sket update story nie... bukannya apa, cD nie bukannya pandai sangat nak edit-edit pic, pastu nak memilih diantara ratusan pic yang ada... matilah proses penyingkiran dan pemilihan katanya... Kalau entri lepas cD da cite pasal menu, kali nie cD nak share memori sepanjang kami ber"picnik" lak... Fefaham je la, kalau dah berkumpul reramai cam nie, tentunya banyak aktiviti yang berlaku kan... antaranya sesi gosip bersama cik kiah, sesi gedik santai, sesi foto-lergik tanpa batasan, sesi sumbangsih dan sesi makan, makan dan makan lagi sampai muntah.... huhuhu

Tapi cD tamoo story pasal sumer tu, coz teman-teman blogger tegar yang terlibat dah pun publish citer yang serupa. Kalau kamoo semua nak sangat tau kisah picnik nie, silalah jenguk-jenguk ke SINI ---->> Yanie, Hanie, Sakura, Ecah dan Kasih. Pelbagai versi telah disajikan oleh mereka mengikut kreativiti memasing... Senang keje aku kan.. matilah..

Ermm bersempena dengan Valentine yang x berapa hari je lagi tu, cD ade story yang kiranya kontroversi la juga... huhuhu matilah aku.... Berbicara tentang Valentine, rasanya kita sebagai umat islam umumnya tentu tahu hukumnya kan... x perlulah untuk cD berhujah panjang, masing-masing boleh membuat keputusan dan berfikir mengikut logik akal. Tapi sebagai manusia, terkadang batas-batas itulah yang sangat rapuh dan mudah pula dipandang enteng oleh kita semua... cD juga tidak terkecuali... cD akui, terkadang cD alpa sehinggalah berlakunya adegan-adegan yang agak kontroversi.... Apakah?? Huhhhh... Ermm cD menyusun sepuluh jari, memohon ampun dan maaf diatas kekhilafan diri ini, cD sendiri x menyangka aktiviti ber"picnik" ditengahari ittew telah mengundang kontroversi yang bernama "Skandel"... huhuhu matilah meroyan.

cD n Yanie...

cD n Sakura...

Kasih Natra or Hunny Bunny??

Matilah... bila digelar jejaka dilema...

matilah lagi....

Ayooooo sangatlah kontroversi....

Ekceli cD x ade niat nak timbulkan kontroversi, apatah lagi berskandel sana sini... tapi semua itu adalah permintaan, haruskah cD menghampakan harapan mereka? Matilah kau, huhuhu tapi cD tabik ngan ec@h coz dia mampu menepis godaan untuk berskandel-skandelan... dia cuma mampu bersenggol-senggolan sajor... takut abang askoke kah????

setiaku hanya pada abang askoke...

Pada hati-hati yang terluka, juga pada mata-mata yang menitiskan air mata bila melihat dan membaca coretan ini.... hanya lafas "Maaf" yang mampu cD luahkan... kekekeke



Thanks pada Nad n Rizal yang gigeh menjadi jurugambar untuk edisi "Skandel" nie...

p/s: Hidup terlalu indah untuk dibazirkan... hargailah tiap detik dan waktu bersama temanmu, entri ini sekadar gurauan... jika ada diantaranya berkecil hati, maafkanlah... kredit pada Yanie & Hanie untuk pic yang dicuri... huhuhu

Malam nie nonton PGL... Sonoknye...

-cD-

Sunday, February 8, 2009

Picnik Katanya...


Happy Birthday Sakura...

Ko mampu g picnik tetengahari buta? Matilah.... sorang-sorang jadi mat/minah kontrak indon dok angkat makanan g cari tempat tuk ber"picnik" katanya.. Plan picnik nie sebenarnya dah lama dirancang, itu pun siap pinda-pinda tarikh lagik... dan hari nie, 8hb Februari 09 terlakarlah sejarah blogger-blogger tegar yang ber"picnik" di tengahari buta... huhuhu.

Antara blogger-blogger tegar yang turut hadir termasuklah cD sendiri, Hanie, Yanie, Sakura, Nad, Kak Kasih, Ecah dan member Sakura yang x ade blog.. Rizal namanya... Kitorang bukan saje-saje cari pasal ber"picnik" di tengahari buta ehh, tapi ada agenda yang lebih penting iaitu meraikan Hari Ulang Tahun ke-25 Sakura... Happy Birthday Sakura...

Ermmm entri kali nie cD just nak kongsikan antara menu-menu yang terlibat... Semuanya sedap, terutamanya nugget cik Yanie yang dimasak dengan penuh kasih sayang katanya... Kek coklat cik Hanie yang sungguh gebu dan lembab, puding jagung kak Kasih, kebab Sakura, Spaghetti cD dan minuman Ecah yang bisa menghilangkan dahaga.... Kita tunggu next entri yang penuh dengan aksi "fotogedik" dari blogger-blogger tegar yang terlebih sudah.... Juga aksi-aksi "kontroversi" dan lebih menggegarkan bila blogger-blogger menerjah pusat karok untuk aktiviti "sumbangsih" lagu... kekekke.. Tunggu ehhh.






p/s: Ruginya abg eQ x join sama....

-cD-

Friday, February 6, 2009

PGL Season 3...

Ekceli cD tatau samada patut or tidak entri nie dipublishkan... Sana sini dah kecoh memperkatakan tentang peristiwa yang satu nie, cD sejujurnya tidak mahu ketinggalan dan sebolehnya ingin jadi sebahagian kecil daripada pementasan yang pastinya dinantikan oleh semua. Siapa mahu lepaskan peluang seumur hidup begini? Umum juga telah mengetahui, bahawasanya pementasan kali ini adalah yang terakhir di terajui oleh Tiara Jacquelina... pastinya sesuatu yang lebih menarik akan dipersembahkan...

Semalam check tiket on9, sedey sangat coz tiket katanya dah habes.... tapi x bermakna segalanya sudah berakhir kan, tadi seawal jam 9.30 cD lari kejap menuju ke Istana Budaya.. Ko mampu mengular ke Istana Budaya time keje? Matilah kalau bos cD tau, ekceli pagi tadi ada ceramah motivasi, so boleh la cD skip kejap kan.... Thanks kat Nuar coz bagi semangat untuk cD beratur seawal jam 9 am katanya.... Alhamdulillah, kalau dah rezeki x kemana kan... masih ada tiket bahagian "A" dan "B".. harganya x yah la cD g tau, dah tentu-tentu tiket murah dah sold out... Tanpa fikir panjang cD terus setuju untuk membelinya, ermm dapat diskaun 30% lagi... huhuhu time-time begini kad matrik amatlah berguna sekali...

blur... kang kata menunjuk-nunjuk lak...

Pastinya ada hati-hati yang akan terluka... cD sebenarnya serba salah... Ermmm cD nak minta maaf awal-awal pada Khai, Kak Eny dan Fasha coz tiket ada 2 je... Matilah x mampu nak beli bebanyak... Ermmm kalau mampu pun cD x dapat nak belikan coz tiket sememangnya dah sold out... Time cD g tadi cuma tinggal 3 seat jer... weekend lak memang awal-awal dah habes... Sorry ehhh uolls...

p/s: g ngan teman bicara le.... huhuhuhu

-cD-

Tuesday, February 3, 2009

Teman Bicara...

Seronok ye bila adanya seseorang yang sudi menjadi pendengar dan setia melayani keletah tatkala kita berbicara... perasaannya sukar digambarkan dengan kata-kata, ianya seakan satu getaran yang berada didalam satu gelombang yang sama... x mengapa jika kamoo tidak memahami, sejujurnya hanya cD dan dia saja yang mampu merasai betapa hebatnya perasaan ini. cD sebagai penglipurlara hanya bisa mencoretkannya, moga-moga rasa yang satu ini mampu cD biaskan agar kamoo mengerti dan fahami apa yang sedang cD alami...

Secara dasarnya, setiap seorang dari kita mampu menjadi pendengar, tapi tidak semua diantara kita mampu memberikan respon terhadap apa yang diperdengarkan... maka jadilah ianya sebagai medan untuk melepaskan sesuatu kebuntuan yang terbuku dihati... Pendengar ibarat alat untuk menyalurkan sesuatu yang terpendam tanpa mampu disimpan sendirian. Seseorang yang mampu mendengar dan kemudiannya memberi respon terhadap isu yang dibicarakan itulah yang dikatakan teman bicara. Bukan saja setia mendengar, tapi mampu memberikan respon pada tiap point-point yang dibicarakan... (dia juga mampu membahas, membangkang, menyokong dan menyuarakan pendapatnya sendiri) dan apa yang paling menarik, dia juga pandai mengkritik dan petah berdebat dengan kata-kata manisnya... Inilah yang diperlukan oleh setiap insan dalam menghadapi liku-liku kehidpun seharian. Hidup seakan terasa lebih indah dan berwarna warni dengan adanya teman berbicara yang bisa berkongsi segalanya... Cuba bayangkan 10 or 20 tahun akan datang, bilamana usia dimamah waktu... saat-saat begini kita amat memerlukan seseorang untuk berbual dan berbicara tentang kehidupan... tanpa teman bicara tentu sunyi kan... Alhamdulillah, cD telah temui seseorang yang layak digelar teman bicara, Thanks sayang... Eeuuuwwww... ngengada bunyinya kan tapi itulah hakikatnya, AAJ semua jangan dengki ehhh..

"Begitulah hakikat hidup ini
Segalanya tiada yang abadi
yang pastinya cD tidak sendiri
Adanya Kamoo menemani..."

Jika dahulu cD sering jadi teman bicara pada teman-teman yang memerlukan, setia mendengar setiap permasalahan dan cuba memberikan respon yang diharapkan... cD juga sering dijadikan medan untuk meluahkan perasaan yang berbuku-buku.. apalah gunanya teman jika sekadar gelaran, cD sentiasa cuba memberi yang terbaik walaupun terkadang masih tersisa celanya... Kini cD miliki teman bicara, lain rasanya tapi nyata cD menyukainya.... Adanya seseorang yang setia mendengar dan sudi berkongsi segalanya. Hari ini indah kerna adanya dia, esok pastinya lebih bahagia juga kerna adanya dia... Pengorbanan kini bukanlah milikku lagi kerna adanya dia teman bicaraku...

p/s: Penerima x selamanya menerima, terkadang dia juga ingin memberi... Segalanya yang termampu...

-cD-

Monday, February 2, 2009

Thanks...

Every time I close my eyes
I thank the lord that I've got you
And you've got me too

And every time I think of it
I pinch myself cuz I don't believe it's true
That someone like you loves me too

p/s: 143...

-cD-