Friday, February 27, 2009

Dinner Ngan Ucuk Reel...

Rabu malam
25 Feb 2009
Restoran Intai-Intai
"Dinner ngan Ucuk"



Setelah 2 hari Ucuk sebok dengan aktiviti "promosikan diri" yang pastinya tidak dirancang sama sekali ittew... akhirnya pada malam rabu lepas barulah kami berkesempatan menghabiskan masa bersama... Nyata usaha ucuk mempromosikan diri berjaya, tetapi kata pemutusnya agak mengecewakan kerana risiko yang agak membimbangkan, mungkin itu bukan rezekinya... cite ape nie? huhuhu crossing fingers katanya.

Patutnya malam tu kami dinner ber-4, tetapi malangnya Abang eQ ngan Akak Sha x dapat join sekali... Terkilan gak la, coz bukan senang nak gather sesama cam nie... Rindu saat-saat yang kian berlalu, maybe dikesempatan yang lain kami dapat bersama... (wedding akak Sha nanti laaa ekkk)...

Orang kata ber-2 lebih baik, memang sahih kata orang tu huhuhu... sempat la temankan ucuk shopping n jejalan kat Pavi/KLCC... Puas jejalan pewot mulalah berkeroncong minta diisi, so kami decide g dinner kat Intai-Intai. Ucuk memang teruja sangat coz x pernah sampai sini katanya... Sonok tengok reaksi ucuk sebaik sampai di Intai-Intai "Waaaaaa... Waaaaaaaaa.. Waaaahhhhhhh... Teruja ngan panorama dihadapan matanya.. Menu makan malam kami agak simple tapi tersangatlah sedap dan menyelerakan... Walaupun cD dah berkali-kali ke sini, tapi x pernah lak try "Nasi Goreng Intai-Intai Istimewa"... memang sedap... hidangan nasi goreng nie dilengkapkan dengan butter prawn yang juga sangat sedap... Kenyang sungguh... pembasah tekak cD pula seperti biasa semestinya "Peturi" (pegaga+epal+kasturi) dan tembikai... Ucuk lak minum "Kibana" (Kiwi+Banana)...


sempat gak snap-snap...




Sedap....



Licin....



butter prawn yang sangat sedap...




tembikai, peturi & kibana...

Kalau Abang eQ n Akak Sha join skali tentu lebih sonok... Dinner sambil dengar irama kodok yang bergempita... huhuhu.

p/s: Mekacih ucuk.... crossing fingers...

-cD-

8 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

menu air kt situ pelik2 jer kan...haha

W. Hidney said...

wah... pix censored pun masuk jugak? haha best gler tempat tu kan? tersgt rugi abg eq dan sha sbb x leh join. tapikan... reel suka part yg 'mempromosikan diri' tu. keputusan belum dibuat lagi tau... mungkin ya mungkin tidak. so jgn berhenti berharap kerana esok mungkin reel akan kata YA!

-cD- said...

Nuar

pelik tu la yang menarik kan.. jangan mabuk sudah...

-cD- said...

Ucuk

memang best pun, kalau idak x le bawak ucuk ke situ. Ehh x wat keputusan lagi? Harap2 perkhabaran gembira laaa..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

restoran intai-intai...?
he he he...
sambil makan sambil intai main mata eh....

hehehhee

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

miSz.haNie said...

bila mau belanje?
**smbil buat muker plg kiutzz..

hehehehe

-cD- said...

Yanie

ishhh time makan x intai2 da, syok makan sambil diiringi irama kodok dan katak pisang.. kekeke

-cD- said...

Hanie

x cukup kiut... cuba lagi ehhh huhuh