Friday, March 20, 2009

Sirah Junjungan...



Assalamualaikum...

Wahhhh tetiba berubah konsep, maklum la malam nie cD nak g nonton "Sirah Junjungan", teater muzikal islam katanya... matilah kena panah petir lak kang merapu yang bukan-bukan. Ermmm cD nie sokong x kira apa juga pementasan, baik penglipurlara dongeng mahupun yang berkisar tentang kehidupan dan juga keagamaan. Tapi kebanyakan orang lebih gemar kepada muzikal yang terbuka berbanding muzikal yang berunsur keagamaan seperti Sirah Junjungan nie. Kekadang sedey gak coz pementasan sebegini dipandang sepi, ngape ehhh?

So 18-20 Mac nie tibalah giliran Diva Dato' Siti Nurhaliza, time nie jugalah jualan tiket ibarat goreng pisang panas berbanding malam-malam sebelomnya... cD akan nonton malam nie, pementasan malam terakhir Siti setelah 3 malam dipentaskan... Jom la reramai meriahkan teater muzikal nie, sokonglah akak Erma Fatima kita tu... cian kat dia.


Antara Petikan Akhbar:
Tiada banyak perubahan ketara yang dilakukan di dalam teater Muzikal Islam ‘Sirah Junjungan’ yang dipentaskan buat kali kedua mulai semalam, 9 Mac hingga 22 Mac di Istana Budaya, Kuala Lumpur.

Selain tajuknya yang ditambah ‘Tahajud Cinta’, pengarahnya, Eirma Fatima atau sebelum ini dikenali sebagai Erma Fatima membuat perubahan dari segi latar set, props, beberapa orang pelakon, dan pertambahan penyanyi latar. Jika dahulu, hanya penyanyi Jamal Abdillah, Al-Fahmy, Tuty dan Salleh dari kumpulan Brothers yang menyinari muzikal tersebut. Kali ini, masih mengekalkan Jamal, Eirma turut menjemput beberapa penyanyi popular seperti Amy Search, Datuk Siti Nurhaliza dan Mawi.

Penyanyi-penyanyi ini akan melakukan persembahan nyanyian mengikut giliran iaitu Jamal mulai semalam hingga 14 Mac, Siti (18-20 Mac), Mawi (21 Mac) manakala Amy (22 Mac).

p/s: Ketika Islam dicabar..Rasulullah S.A.W dihina. Bangkitlah wahai umat Muhammad demi mempertahankan akidah dan kebenaran yang diyakini.

-cD-

10 comments:

chimera said...

bagusnya budak cd nii.... anak sapelah agaknya ni ek...

hidup mesti kena balance... dunia dapat, akhirat pun dapat... gituuuu...

miSz.haNie said...

manjang x hajak!!
mencik... T_T

-cD- said...

Anak buluh betong.. oopsss huhuhu alaaa kalau PGL leh beli tiket 200 sirah junjungan kena la tengok gak... haa ahh baru balance kan..

-cD- said...

Hanie

Sowie, nie pun semalam baru beli tiket, cD bawa badan jer..

mr.syazwan said...

CD..
WAN pun da berkesempatan menonton teater sirah junjungan ini..
tpi masa jamal abdilah..
MMG BEST!!!
(^_^)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

majukkkkkkkkkk....
pi tgk tak hajak2 ayam serama...

**sekali tgk pic dato ct....mcm muka yanie pun ada....**

hahhahaha...laaaaaaarik....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

cahayaqaseh said...

suka tak ajak akak cd ni..huhuhu...
lain kali ajak tau...
kalau tak akak golek-golek atas jalan raya tu....merajuklah kononnya tu

-cD- said...

mr. syazwa

mekacih ehh coz singgah n komen.. ermm memang best kalau niat kita g nonton tu nak timba n tambah ilmu... bukan kerana artis yang membuat persembahan..

-cD- said...

Yanie

majuk laa, nanti ada show lain namoo ajak yanie.. kekeke

-cD- said...

Kak Ayu

ramainya nak majuk.. huhuhu k la len kali cD wat rombongan cik kiah, reramai kita g ehh.