Monday, August 17, 2009

Romantik Katanya...

Setelah sekian lama menyepikan diri, tetiba Abang Chime yang encem tu berani menyuruh cD menjawab tag yang x perlu.... Suka-suka je nak soh cD jawab tag, sawang kat umah nie pun x abes dikemas lagi.. hahaha.

Berikut adalah soklan-soklan x perlu yang harus di jawab...

- Anda adalah?
cD yang comey, cute, gebu dan disayangi oleh semua... matilah jawapan berangan.

- Pendapat anda tentang
a. Handphone...
Suatu KEPERLUAN dan bukannya KEHENDAK, jika suatu masa dahulu hp merupakan KEHENDAK bagi melengkapkan gaya hidup mewah dan simbol status seseorang... tetapi kini hp adalah KEPERLUAN bagi setiap insan. Hp memudahkan kita berkomunikasi walau dimana sekalipun anda berada, Nokia - Connecting People katanya...

b. Camera Digital...
Masih tergolong dalam kategori KEHENDAK manusia walaupun ianya hampir menjadi KEPERLUAN bagi insan-insan yang gila bergambar seperti cD.. matilah kutuk diri sendiri.

c. Buku/majalah...
Buku/majalah dah sah-sah adalah KEPERLUAN bagi cD, tapi bagi kamoo yang BIMBO rasanya buku/majalah nie x penting kot. Membaca adalah amalan mulia, kalau x nak jadi BIMBO rajin-rajin lah membaca ehhh.

d. Hobi memancing..
Perlukan banyak kesabaran.. seswai untuk Abang eQ, coz dah menjadi hobinya memancing nie.

e. Modelling.

Ermmm ko chantek sangat ke nak jadi Model? Setakat tinggi 5 kaki, berat lak berKG-KG... jangan mimpi la nak jejak pentas catwalk. Satu lagi ko mampu ke pakai heal 4-5 inci? Kalau semua kriteria nie dipenuhi, tyra sure menitiskan air mata time ko catwalk depan dia...


- Kenderaan anda.
cD ada sebijik savvy kaler merah yang dah berusia 4 taun. Dulu cD ada sebijik Moskito kaler merah gak, tapi sedeynya moskito tu kena curi (baru pakai 9 bulan)...


-Hobi anda...
Terlalu banyak... Antaranya makan, movie, bowling.... sesi Next Top Model, makan lagi, movie lagi, mandi sungai, bawa kete lelaju - takat nie baru 3 kali eksiden...

-Aktiviti sampingan anda...
Tengok tv sambil kunyah jajan... Ermm kekadang bergosip kalau ade story yang hot...

-Aktiviti utama anda..
Accounting... kalau tension sangat ngan keje cD berhenti sebentar dengan kit kat... Matilah sempat komersial break katanya...

-Anda seorang pemarah...
Rasanya TIDAK.. Siapa pernah kena maki ngan cD sila angkat tangan.. x ada kan... hahahah. Jarang sangat nak marah orang, kalau sentap pun cD jumpe Mak Esah je... oopssss so sediakan payung sebelum kena SEMBUR... hahahah


Sekiranya anda sorang wanita (soalan ni untuk peserta lelaki)/Sekiranya anda lelaki (untuk peserta wanita)
Sekiranya cD wanita - Beyonce sure nenges, hahaha matilah gila. Ermm boleh g opis pakai heal 5 inci, make up mampan, dapat bf yang encem dan kaya, kikis duit dia banyak-banyak... hahahah gila x?

Anda Romantik..
Sangat... tapi makin hari hati cD makin kering.. Maybe satu hari nanti hujan pasti membasahi kontang dataran hempedu ini... cehhhhhh

Anda Punya gambar yang anda anggap romantik... masukkan di sini dan jelaskan kenapa??
Adoiiii... Ko ngape? x puas hati ngan jawapan, siap minta bahan bukti plak.. Ermmm hambik nie, cene puas hati? Matilah ngedate atas bukit dan memetik bunga di taman larangan katanya.. Romantik la sangat kan...

Kenapa cD rasa gambar ni romantik...
Malas nak jawab... kekwat x?

Lapar?
Tidak, diet.

Mengantuk?
Tidak, bosan menjawab tag nie.

Gembira?
Sentiasa, rugi rasanya bazirkan hidup ini dengan kesedihan.

Sedih?
Tidak lagi, cukuplah sekali Kamoo menghiris hati, menghancurkan kasih yang lama terbina.. hahaha, Pengorbanan Sudah Lama Menjadi Milikku.

Lepas ni nak ke mana?
Masih di opis, balik jam 5.

Sebarkan kepada 6 orang mangsa berikutnya...
X kuasa nyah... hahahahah

p/s: Gila x jawab tag cam tu... Penangan gua kelam kelibut katanya, lama sangat bertapa.

-cD-

8 comments:

♣haNie♣ said...

nanges tgk betis itu..
hahahahahahah!!

+betterSINGLE+ said...

hahahahhahhaa
cayalah kamooo..
xley bla betis..

chimera said...

hahaha... see, sebab tu saya tak mo jadi model ni, pasal tak mampu nak pakal heel 4-5 inch... hahaha

suka gambar romantik memetik bunga ditaman larangan tu.. hahahahah, nampak sunti sgt... solehah sgt. heheh

papepun, terima ksih seba buat jugak tag ni. bukannya apa, sawang dh byk sgt nak bagi exercise sikit buang sawang. kalau setakat sawang ok lagilah... tu hah!! siap kelawar dah buat sarang dah ha... haha

-cD- said...

see betisku juga yang jadi tumpuan... hahaha

-cD- said...

Hanie:

Jeles kan.. betis nie di insuranskan sebanyak 20 juta ok... setiap helaian bulu di betis tu beharga rm1000.. matilah..

-cD- said...

Abang Chime:

memetik bunga di taman larangan harus lah sopan.. kang tersalah sunting parah.. hahaha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> gebu betis yu....hahhahhahah

♣haNie♣ said...

jap...
br perasan..
atas BUKIT ke BUTIK??
hahahahahahahahaha!!
opss~~~