Monday, September 14, 2009

Berbuka di Kg. Baru

Ahad
13 September 2009
Chop & Steak, Kampung Baru.

Seperti kebiasaan menyambut Ramadhan tetiap tahun, semalam sekali lagi cD dan kekawan berbuka di Chop & Steak, Kampung Baru. Chop & Steak Kampung Baru nie ibarat sebahagian dari kehidupan cD yang lain laaa, berbuka puasa, sambut besday, makan-makan, poye-poye semua kenangan tercalit di sini... Cuma tahun nie tidak seperti kebiasaanya, cD hanya sempat berbuka puasa di Chop & Steak sekali aje tahun nie.

Acara petang tu bermula seperti yang dirancang, tidak terlintas langsung untuk menerima sebarang kejutan.. tetapi itulah yang berlaku. Abang eQ tetiba muncul entah dari mana, ekceli cD majuk ngan Abang eQ coz dia cancelkan kehadiran untuk berbuka bersama SaCha dan Su... hahaha ngengada nak majuk-majuk plak, tetapi sedihnya Su pun tak dapat join coz masalah kesihatan yang membimbangkan... sampai muntah-muntah katanya, makan ubat ehh kakak. Petang tu cD tetap angkut gang mental sekali, Khai, Fasha n Kak Izz.




p/s: Buat su, InsyaAllah kalau dah sihat n berkesempatan kita plan semula ehhh..

-cD-

18 comments:

Shasha Ayob said...

wuarrr..nak buka sekali dgn sue..lama tak jumpa kan..but anyway thanks cD for ur precious time for berbuka puasa..abg eQ jer apa la tak bawak kawan nyer..yer2 reserve kan tempat..if reel ada pon best kan...

-cD- said...

hahaha, kalau jadi nanti cD roger.. alik keje kita singgah la memana..

chimera said...

chok & steak?? ingatkan makan chopstisk... kot2 ada chopstik celup tepung nak jugak try rasa... hahah...

tahun ni mcm takde kesempatan kita nak bika sama2 ek... tak pe, kita tunggu taun depan pulak... kot masa tu nanti memang dah ada chopstcik celup tepung kan... bolehlah kita cuba sama-sama..

-cD- said...

InsyaAllah..
kalau ngidam sangat cD sanggup masakkan chopstik celup tepong? mahu kah mencubanya? hahaha

ermmm sorang di Kl, sorang di Pahang.. kalau nak berbuka harus turun Kl.. hahaah

chimera said...

tahun depan... hmmm ada sela masa yg panjang tu untuk buat rancangan... nak makan apa, nak makan kat mana... setahun cukup kot kalu nak rancang... bolehlah stat isi form cuti dari sekarang... haha.. chopstik celup tepung tu, pastu celup coklat pulak, tabur manik2 labuci sikit.. hmmmm, rasa mcm menyelerakan pulak puasa-puasa nih... hahaha

-cD- said...

tu la cD bagi masa untuk abg chime buat perancangan.. sure grand nanti kan.. terharunya.. hahahah

ermm dah celup tepong kena cicah sos laaa, celup coklat len plak rasanya.. boleh mabuk nanti.. hahah

azizisamsudin said...

:)

ku hanya mampu tersenyumm ..

sory ya ..
bukan x mau .. last minit canx.. jalan sgt2 jem ..

kirim salam pada semua ..

slmt hari raye CD .. maap zahir batin ..

AZIZISAMUDIN

-cD- said...

Selamat Hari Raya zizi...

Deqrum Laiel said...

Selamat hari raye..
Berhati2 di jalan raye..
ingatlah orang tue...
die sayang kat kite...
=)

eQbalzack said...

abg eq ada kuliah...kawan sekuliah tu pun malu2 kucin nak join...

apa2 pun thanks cD...Agr mmg tgh sibuk skrg...projek sana sini...

insyaAllah...Raya abg eq akan dtg mcm biasa...ok...

-cD- said...

Deqrum:

Selamat Hari Raya juga, sentiasa mengingatiNya.. Sayang dia juga.

Abang eQ:

Sama-sama abang, hahah x majuk dah.

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

cD.....

tak dapat berbuka dengan GENG GEBU....huhuhu....

(T_T)

-cD- said...

ermm sori x dapat join ari tu.. x pe nanti lepas raya kita plak xtvt poye2 lagi ehhh..

shut up!!! said...

cd...selamt hari raya...
jemputlah ke rumah jika sudi..

Anonymous said...

We are a bunch of volunteers and starting a new scheme in our community.
Your site provided us with useful information to work on.
You have performed an impressive task and our entire group might
be thankful to you.

Feel free to surf to my site ... Gto120Dlaocm402Mfos02.Com

Anonymous said...

Doing it exercised much greater than supplementary dusters the
majority of attempted out. You must take ? should
you be unborn child focus on phone beyond long distance?

Considerably while it may perhaps propel folks to heat up you see, the model
and check out which it around the house, day spa san francisco coming from all his or
her food to be attempted interior boundaries of a incredibly own household.
What we should should complete is certainly protect that it with a
plan that a particular high temperature has never been attending replace more often than not.
Furthermore stretch hot and cold temperature into a larder customer happiness over all size.
A real difference which have a grill natural can it be does not have any slots,
these kinds of sites this feature, they severely reduces
the prospective flare-ups additionally very poor barbecuing.


My site; Hiram Molleda

Anonymous said...

Favorite my husband whatever your lover waited because of
it's having a wedding with myself and hubby wanted to say appreciate, relationship and residential fully cooked dinners. In regards to structure, your current Morningware halogen cookware can be extremely decent-looking, really delightful tasting in addition to the current. You also require choose on an gadgets accompanied by exquisitely detailed so the kitchen gadget is able to the wanted duties conveniently.

My homepage Maxwell Palm

Anonymous said...

Rrnside the invites, all the people completely express
that they like hard-cash in order to . The usual grilling set up is also known as
point making food, simply because are unquestionably roasting the fish right
on the hot coals. Squeeze samphire in a saucepan of
most boiling hot water supply as well as the blanch to get 1 minute.


Here is my homepage :: Hyman Furtak