Friday, October 30, 2009

Makan-makan...



Lama gak cD x post entri makan-makan kan? Hahaha asyik dok makan je, mana tak bertambah gedebus badan nie. Last week lepas penat shopping sakan ditambah pula kekeringan tekak sesudah melontarkan vokal yang mantap bersama cik Eny... Kami telah terjah HR Steak House di Kampung Baru, lama gak x singgah sini coz selalu pekena air buah kat chop & steak aje... Sedap gila air mangga/tembikai kat situ...

Kiranya makan malam ari tu adalah pra sambutan ulang tahun buat cik Eny kita laaa.. hahaha. Sambutan yang meriah akan menyusul nanti, InsyaAllah... mungkin termasuk dalam perancangan cuti-cuti Malaysia akan datang nie kan.. hahaha tunggu.... Malam tu juga kami hampir-hampir muntah untuk menghabiskan hidangan yang dipesan.. bukan tak sedap, tapi kuantiti hidangan dalam satu pinggan tu banyak sungguh.. puas la makan orang kata... Kenyang gilaaaaaaaaa.

p/s: Makan malam yang romantik sambil mengadap KLCC... hahaha..

-cD-

Monday, October 26, 2009

Happy Birthday Kak Eny...

Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 Kak Eny...
Happy Birthday 2 You


Happy Birthday Kak Eny, Thanks coz selalu jadi teman dan kakak yang terbaik buat cD. Mekacih atas segalanya yang telah Kamoo korbankan demi untuk membahagiakan adikmu ini. Hanya doa dan linangan air mata kesyukuran mampu cD hamparkan, semoga hidupmu sentiasa dilingkari kegembiraan dan kebahagian.

Selamat Ulang Tahun Sayang...

p/s: Ermm ok x alunan "Selamat Ulang Tahun Sayang" semalam? hahahah

-cD-

Sunday, October 25, 2009

Melakar Sejarah...

Jauh sudah kaki melangkah
Segala kenangan terasa indah
Walau jiwa semakin parah
Langkah ku gagah biar berdarah

Nyata sejarah sukar diubah
Walaupun parah terus ku gagah
Kerna kenangan bukanlah noktah
Sekali terlakar selamanya indah

Font sizeMengorak langkah hingga penyudah
Hanya ini mampu ku gubah
Pohonkan doa semoga tabah
Sebelum hayat temui noktah...

p/s: Cuba melakar seindah indah, moga abadi sebagai sejarah... Nyata cD pasrah...

-cD-

Friday, October 23, 2009

Pilihan..

Kehidupan adalah satu pilihan
Terpulang samada maju ke hadapan
Mahunpun terusan ketinggalan

Mengapa harus ada penyesalan?
Perlukah terusan dipersoalkan?
Inilah lumrah kehidupan
Tiada apa yang berkekalan

Yang tinggal hanyalah harapan....

p/s: Apakah pilihan Kamoo?

-cD-

Wednesday, October 21, 2009

Happy Birthday Su, En Shahril & Dani...


Hari nie 21 Oktober 2009, 3 teman cD menyambut hari lahir serentak.. Selamat Ulang Tahun kelahiran buat Su, En Shahril (ombk) & Dani... Tiada apa yang mampu cD beri melaikan ucapan Selamat Ulang Tahun Sayang... Semoga hidup Kamoo bahagia dan bergembira selalu.. Amin.

Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 Su...
Happy Birthday 2 You


Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 En. Shahril...
Happy Birthday 2 You


Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 Dani...
Happy Birthday 2 You

p/s: maafkanlah bila ku selalu membuatmu marah dan benci padaku, ku lakukan itu semua hanya untuk buatmu bahagia.

-cD-

Monday, October 19, 2009

Kecewa...

Lama ku tunggu saat itu
Saat hadirnya bersama cahaya
Masih menunggu tetap disitu
Yakinnya diriku masih percaya

Wujudnya cinta walau kecewa....

Walaupun lama saat berlalu
Sehingga suria membenam cahaya
Menunggu Kamoo kurasakan perlu
Yakinkan aku mampu berjaya

Kecapi cinta walau kecewa....

Masih setia masih menunggu
Malam ku sepi tanpa cahaya
Sayu sang bayu memuput berlagu
Yakinlah aku tidak berdaya

Menunggu Kamoo aku kecewa....

p/s: Kecewa mahupun bahagia kita yang memilihnya...

-cD-

Wednesday, October 14, 2009

Mari Berpantun...

sms memantun:

Mataku pejam fikiran melayang
Gusar terasa calar perasaan
Maafkan abang maaf oh sayang
Terkadang bicara sekadar gurauan

sms membalas pantun:

Lidah kelu mulut bisu
Tak terkata terus senyap
Tau je abang memang begitu
Busyok xdenya nak sentap

p/s: Matilah acara berbalas pantun sebelum tido kan....

-cD-

Tuesday, October 13, 2009

Happy Birthday Am...

Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 You
Happy Birthday 2 Am...
Happy Birthday 2 You

Mulut menguap mata mengantok
Pening kepala tersenggok-senggok
Bersengkang mata tergosok-gosok
Happy Birthday Am di Sintok...

p/s: Matilah pantun happy birthday katanya... Jawab am.. jawab...

-cD-

Monday, October 12, 2009

Kita Hampir Ke Sana...

I missed the times that we almost shared
I miss the love that was almost there
I miss the times that we use to kiss
At least in my dreams...
Just let me take my time and reminisce
I miss the times that we never had
What happened to us we were almost there

p/s: Percayalah, kita hampir ke sana... tanpa restu mengiringinya, kita tetap kandas jua...

-cD-