Sunday, November 15, 2009

Mari Berpantun Lagi...

Lama menyepi membawa hati
Hati terluka rawat sendiri
Sepi tanpa sebarang entri
Hadir kini berpantun lagi...

Hahahaha, tetiba muncul entri pantun lagi kan... Lately nie cD jarang ada masa nak update blog, bz tu memang la bz cuma mood untuk menulis tu tidak semesra dulu... bahan dan tumpahan idea terlalu banyak cuma masa untuk di zahirkan sebagai coretan terasa seakan sukar... dengan erti kata lain, "Malas" hahaha...

Jadi, dikesempatan yang tersisa nie, cD nak kongsikan beberapa rangkap pantun kreatif yang spontan hasil nukilan insan-insan kesayangan cD... hehehe. Thanks coz selalu melayan keletah cD. cD nie jenis yang suka ber"sms" sebelum melelapkan mata, kiranya rutin sebelum tido laaaa.. Jom kita layan.

"sms" pantun cD :

Mekar menguntum bunga melati
Harum semerbak ditiup bayu
Walaupun Jauh dekat dihati
Muah muah i miss u.

Balas, balas... haha

"sms" membalas pantun :

Mawar:

Sayang dan rindu tetap dihati
Walaupun jauh beribu batu
Ikatan setia sehidup semati
Miss u too as i always do...

hehe, amacam? ada berani?

Kerol Kapal:

Mekar menguntum bunga melati
Harum semerbak ditiup bayu
Memang jauh ku bawa hati
Agar disana sentiasa merindu...

Wakaka x jadi lah pantun nie, x reti.

Hanie:

Harum semerbak bunga melati
Jatuh menimpa anak sawa
Ku semat rindu kemas dihati
Buat mu kasih pengubat jiwa

Hahaha.. motif mlm2 main jawap pantun?

Ngah:

Bunga rampai berseri murni
Enaknya rasa si gado-gado
Apa memesej memalam ni
Dah dah tido, tido!!

Am:

Mari makan buah
Muahh muahh muahhh...

Ijad:

Sirap selasih tambah madu
Sehingga lupa manis rasanya
Ucap kasih tambah rindu
Hendak berjumpa bila agaknya?

Ucuk:

Kapal berlayar tertinggal sauh
Sauh ditinggal diatas tongkang
Dekat dihati walaupun jauh
Sampai sekarang terkenang-kenang

Hahahaha, kreatif sungguh dorang nie kan... Mekacih coz selalu melayan tiap keletah, tiap sms, tiap call cD.. Kamoo adalah segalanya buat cD.. Cayang kamoo semua, muahhh muahh kat pp.

p/s: malam nanti sms lagi ye.. hehehe

-cD-

14 comments:

azizisamsudin said...

gg pun cyg cd gak !! motif x nak msg ? dah tukar no fon kah ??? hahhahaha...


cd .. gg noves !! sgt2 ...

bolehx kite sayang orang yg baru kite jumpe walaupun kita tau ia hanya sementara .. ??? perlu x kite berlakun yang menyatakan kita sayang kat dia ??? perlu x kite tipu diri kite sendiri ??? gg x leh tipu cd .....tapi tahla ...

ku noves!!

W. Hidney said...

sepi tanpa sebarang entri,
pantun pula buat pengganti,
tergaru hari mahu memberi,
"nah amik!" kata hati...

hihihihihi

♣ haNie ♣ said...

ade pantun lg??

mlm ni tido awal lah..

hahahaha..

yang..mish yu lah.. :P

-cD- said...

Zi:
Alalalal sori ehh, tertinggal la tu, Zi kan selalu sebok.. heheheh nanti cD sms jangan x balas lak ehhh..

ermm kalau da sayang ngape nak berlakun? Pupuk rasa sayang tu walaupun ianya hanya sementara zi, bersyukurlah kerana rasa itu menggamit dan mencuit dikala kita kecewa. Bukan semua insan bertuah seperti kita, ingat ehhh...

kalau x boleh just berterus terang, luahkan apa yang perlu dan tidak perlu dalam mewujudkan sesuatu hubungan.. yang lain2 bukan ditangan kita, berusahalah untuk mencapai kebahagiaan dan seterusnya mohon dan berdoalah hanya padaNya...

p/s: nanti cD buat entri khas ehh hahaha, dapat idea dah..

-cD- said...

Ucuk:
Pantun spontan entri pengganti
Penawar lara dikala sepi
Tiap ketika kamoo di hati
Muahh muahhh muahhh kat pipi

Hanie:
Hahaha, jangan lari..
Miss u too..

azizisamsudin said...

ku tunggu entry barumu ..

sambil dgr SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG-Imran Ajmain ..


"ANTARA DUA.."MEMOIR SEORANG LELAKI... -cD- said...
p/s: perlu ke memilih, jika tiada pilihan? atau perlukah memilih jika pilihan menyakitkan? atau perlukah memilih jika pilihan adalah tidak perlu...

matilah memilih manjang..


KAU datang ketika duka .. Dan bintang bercahya tunjukkku ke jalan Syurga..

GG belajar dari kesilapan la CD ... x nak DIA Dtang hanya ketika duka sahaja ..

ape aku merepek nie ??

ezam said...

kenapa abg E tak dpt pantun???????


tp dpt 1 word je tiap kali sms:

windu!!!!!



miss u 2!!!

cik EPAL said...

panjang betol sms..mms tak ada ke?? hehe :)

-cD- said...

Zi:
Tunggu ehh, nanti ada masa cD update.. heheeh

Abang E:
Malam tadi dah sms kan..
hehehe kan dah kantoi..
x sayang mulot sungguh..

Cik Epal:
Ermm mms bahaya, nanti kena mak esah.. takot.

ezam said...

MLm tadi mmgla dapat..mLm semalam sebelum entry ini ditulis tak dapat....ngehngehngeh.....

YobSumo said...

bikin sendiri ka?

ada talent ni.

Deqrum Laiel said...

hurm...
hurm...
hurm...

tu je...

lalalalalala....

budak bengang said...

tak abih2 dgn pantun keh keh keh

-cD- said...

Abang E:
Nanti tetiap malam cD anta jangan x terlayan sudah.. hahahah

YobSumo:
Spontan yob.. hahaha

Ijad:
Ermmm kelu?
sms kemain lagik kan..
hahaha

Budak bengang:
Bengang ngan sape bro? hahaha pantun jer la, esok2 bersyair plak.. kekeke