Monday, August 9, 2010

Cuci The Musical 2 Terbaek...

8 Ogos 2010
Istana Budaya, Kuala Lumpur.
8.30 pm


Semalam cD berkesempatan untuk menonton teater "Cuci The Musical" musim ke-2. Selayaknya tepukan gemuruh yang bergema satu Istana Budaya buat semua pendukung watak utama sehingga ke penari dan penyanyi latarnya.. Terbaek sangat. Tahniah buat Hans coz mengilhamkan satu naskah yang sungguh hebat sehingga mampu dipentaskan buat kali keduanya.

Siapa mampu menidakkan bakat Afdlin Shauki? Idea dan lagak spontannya bukan hanya mencuit, malah mampu menggeletek sesiapa jua. Perut adalah asetnya yang paling berharga, scene Afdlin menjadi "tunggul" sangat-sangat menggelikan hati ini. Serius x tipu... Afdlin juga berjaya menonjolkan kematangan vokal dengan elemen soal dan R&B yang sangat mengasyikan. Best ok tone Afdlin, dia patut buat album lagi. Cuci hilang serinya tanpa Jojo, watak yang diamanahkan pada Awie. Seorang abang yang bermuka ganas tapi lembut hatinya, gemalai liuk lentuknya tapi str8 katanya... kau mampu? cD ngan akak seat sebelah yang tidak dikenali itu gelak sakan ok, macam digeletek. Siapa x kenal Awie kan? vokalnya cukup mantap dan tersendiri. Tahniah juga buat Nabil selaku famili baru cuci, Lu Pikir la Sendiri, watak lu Terbaek bro. Walaupun lu buat lawak, lu sendiri yang gelak, maka seistana bersorak... Jac juga mantap vokalnya... bak kata Jojo, bau kari.... x banyak yang boleh dikomen dari watak Jessy, Jac dah berikan yang terbaek. Vee... ermm... kita kenali dia dengan lakonan yang menobatkannya sebagai pelakon wanita terbaek. Kita juga kenali dia dalam sehati berdansa yang berjaya mencungkil bakat tarinya sehingga dinobat sebagai Juara. Tetapi yang kita x kenal adalah vokalnya.. Nyata Vee mampu menyanyi sebaik penyanyi realiti. Sesungguhnya bakat itu adalah kurniaan.

Pendek kata cD tersangatlah berpuas hati, amat terhibur dan enjoy sakan. Harap Cuci mampu menandingi naskah PGL sehingga mampu dipentaskan untuk musin ke-3. Amin..











p/s: Thanks cik Eny...

-cD-

8 comments:

Boy said...

tak hajakkk..
sob.. sob..

-cD- said...

Aloooooo, tumpukan pada kerja ehhh. Masa untuk berpoye-poye anda sudah tamat.. hahahah

ezam said...

giler bapak mahal tiketnya.


tunggulah kuar kt pasar malam nanti.

-cD- said...

hahaha bertuah kalau jumpe kat pasar malam.. belikan cd satu ehhh hehehe

W. Hidney said...

update jugak blog ni hehehe. post seterusnya, pantun di bulan puasa... hehehe

-cD- said...

hehehe..

1st Ramadhan mengantok gile
semua kerja jadi tergendala
entry pantun nanti2 le
report menanti berjela-jela

hahahahha

azizisamsudin said...

dengar kate cuci the muzikal nie lagi best dari 1 season ..

time 1 season dulu tgk la .. 2nd nie x tgk pun .... :((

tunggu PGLTM kalau ade lagii ..

sindu sgt2 lagu2 dalam pgl ..

-cD- said...

Sangat-sangat best ok...

Kemunculan Nabil n Jac x mengecewakan.. terbaek..

Ermm PGL tam pa Tiara tiada serinya..