Friday, August 27, 2010

Segalanya Terbungkam...

Pada zahir tidak terlihat
Ada garis yang terbentang
Tapi batinku sering berkata
Biar ada batasannya

Salam Ramadhan ke 17, terasa berat untuk cD mulakan coretan ini. Entah mengapa Ramadhan sekali ini berlainan benar seperti tahun-tahun yang berlalu. Hati bertambah sayu bila terkenangkan "Abah", lain benar rasanya berbuka dan bersahur tanpa adanya "Abah". Al-Fatihah buat Abah. (Abdul Razak bin Omar).

Ramadhan sekali ini juga menyuburkan rindu disetiap rongga dan liang-liang rasa. Rindu kepada insan-insan kesayangan cD. Entah mengapa cD merasakan insan-insan tersayang ini seakan menjauh. Seakan adanya batas yang menjadi benteng dan dinding pemisah antara kita. cD RINDU. 1 sms cukup untuk menghilangkan keruan ini, cD x minta lebih... Sukar untuk cD fahami situasi ini, jika cD bersalah maafkanlah. (teruja menerima call dari su pagi tadi, setelah sekian lama akhirnya cD mengerti... tabahkanlah hatimu). Rindu juga pada ucuk dan akak sha, tuhan saja mampu mengerti apa yang kita kongsikan selama ini.

Mengharungi sisa Ramadhan ini, cD tidak mengharapkan lebih. Cukuplah jika diberi kesempatan dan ruang kemaafan jika ada terkasar kata, terlanjur perbuatan. Maafkanlah.

Kuat mana diikat
Pasti akan terlucut
Andai disambung lagi
Tidak sekuat dulu
Kerana cuma aku yang menarik
Bukan lagi tanganmu

p/s: Andai mampu diulang kenangan itu, bahagialah janjinya...

-cD-

10 comments:

Boy said...

cheer up cD

ezam said...

Sayangi daku
Peluklah daku
Janji dengan ku
Semai cinta nan satu


>.<

W. Hidney said...

al fatihah...

nanti bila dah kat kl, jgn jemu plak nak jumpa hari2 hehehe

azizisamsudin said...

Salah usah dicari Seharusnya berdua Kita menghadapi menanganinya...
Andai mampu diulang kenangan itu, bahagialah janjinya???? tidak semua kenangan itu itu menjanjikan bahagia ... hidup mesti diteruskan .. pandang ke depan ...:D

Bila terbit sang suria
Begitulah semangat tegar
Meskipun musim kan silih berganti
Ku terus melangkah
Daku gagahi
Mencari arah
Oh Tuhan
Sinari lah kiblat ku
.............................
BTW .. Al Fatehah kepada yang sudah tiada ..

-cD- said...

Boy:
Lega dapat meluahkan ape yg terbungkam..

Abang E:
x perlu sayang..
tapi tetiap bulan masukkan 5k dalam akaun.. hahahha

Ucuk:
Mekacih cuk.
x kan jemu punya laaa.

Zizi:
Tanpa kenangan hidup bagai ada kekurangan. Kenangan mengajar kita erti sebuah kehidupan.

azizisamsudin said...

sukung 150 % ... kenangan yang terrindahh .... samsonn ...

feenaz's world said...

tabahkan hati n kuatkan semangat....

Pg Hj Saiful Rizal said...

setiap kali berlangsungnya raya... zal takde apa pun nak disambut.. every year is the same... walaupun zal masih ada ayah masih ada ibu, raya is like any other day.. takde keistimewaan, kekadang bila tengok tv, org sambut meriah first raya ngan famili... zal selalu berfikir 'why is my family isn't like that'...

sahur, berbukak... takde keistimewaannyer... sebab mostly famili tak berkumpul...

hp zal.... dalam seminggu... usually... i don't receive anything, dapat pun sms dari mobile provider, iklan itu lah ini lah...

anyway, all i can say... consider yourself lucky and be happy about it okey :)

al-fatihah buat abah cD, he was a lovable father, i'm sure of it....

ps: klu kengkawan tu tak msg, cD la msg dulu.... klu nk tunggu, kecewa mcm zal je nanti dibuatnya kan....

kin said...

lamanyaaaa... tak masuk blog ni... rindu nyeh ;)

SELAMAT HARI RAYA cD !

Nur Syamazatulaini Binti Abd Samat said...

Pg Hj Saiful Rizal: were mostly had same situation
cd: bersyukurlah k...=)