Thursday, September 30, 2010

Khai Pergi Buat Selamanya...

Al-Fatihah, Khairuddin bin Md Zin
30 Jun 1982 - 30 September 2010
17 hari di HKL (15 hari Wad Neuro, 2 hari ICU)

Setelah 17 hari bertarung nyawa, melawan segala dugaan yang mendatang.. akhirnya Khai menghembuskan nafas terakhirnya pada jam 3.15 am tadi. Ternyata Allah SWT lebih sayangkan Khai, kini dia pergi buat selamanya. Sepanjang tempoh 15 tahun mengenalinya, banyak yang telah kami kongsikan bersama.. suka duka, gelak tawa semuanya tiada lagi. Apa yang tersisa kini cumalah memori bersama.

Banyak persamaan antara cD dan Khai yang membolehkan kami akrab sentiasa. Kami berkongsi tarikh lahir yang sama, kedua-duanya anak bongsu, saiz kasut yang sama, citarasa juga hampir serupa. Maknanya tahun depan cD sambut besday sorang-sorang je la, Khai dah x ada lagi. Terasa benar kehilangan, awal tahun ari tu Abah pergi, kini Khai pula menyusul...





p/s: Bersemadilah dengan tenang, memori bersama x mungkin cD lupa.. Al-fatihah

-cD-

17 comments:

Sakura Chenta AheytarO said...

cd...takziah..
semuga Cd TABAH MENGHARUNGI hidup tanpanya..Allah lebih sayang kan dia...

alfatihah untukya dan arwah abah Cd,,
Alfatihah

-cD- said...

Terima Kasih Sakura..
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang2 yg beriman..

amin..

h a n i e said...

al-fatihah untuk arwah..
baru jumpa dia sekali masa balik melaka dulu kan...first & last.. huhuhu..


semoga rohnya di tempatkan di kalangan kekasihNya..aminn


p/s: sayu sgt T_T

-cD- said...

Terasa sangat kehilangan arwah..

Ahmad Zubir said...

jenayah akan dikebumikan di mana?

Kamarul XY said...

Boleh tau alamat umah khai ?

tasekM said...

alfatihah.



.

sakeenah HIJAB said...

takziah buat family khai.. semoga dia ditempatkan di kalangan orang yg beriman di sisi Allah

Anonymous said...

assalamualaikum,
dapat berita ni dari evodz...
saya memang x kenal dgn khai maupun cd tp tak salah rasanya dtg untuk mengucapkan salam takziah..
Semoga rohnya dirahmati Allah dan ingatlah bhw perancanganNya juga yg Maha Sempurna.

-budakbasah-

Anonymous said...

Salam sejahtera,

Penderitaan dan pemergian allahyarham En Khairuddin bin Md Zin mencuri kembali parut kenangan yang sama di alami oleh sahabat/office mate saya.

Mulanya kepala beliau pening, terasa dicucuk2 untuk beberapa minggu,beliau pengsan dan muntah darah di rumah dan terus dikejarkan ke ke Hospital, MRI mengesahkan ada foreign object di otak beliau, dipindahkan ke hospital lain, thorough checked up, beliau disahkan mengidap tb and a score of other diseases. I know, he knew and the doctors knew what had infected him. Selepas jangkitan kuman di paru2 beliau di bersihkan, beliau dipindahkan ke hospital 'specialist'. Pada masa itu, beliau nampak sihat, boleh berjalan, bertutur dgn lancar dan mampu berjenaka.

Pada petang hari di hospital specialist tersebut, beliau di beri doses of drugs and his body were unable to absorb some of the drugs. He collapsed. His brain failed to function. he was immediately sent to OT (operating theater), but his weakened heart beat forced the cancellation of his brain operation. MRI was performed again. His brain was fulled with a yellow stained liquid. Nanah. His both eyes were infected and he can no longer see around. Liters of heavy doses of liquid pain killers was injected into his veins but the attempts to 'recover him' was futile. He failed to response. he lied motionless for few days.

Fortunately, just like your Khai, he was thronged with visitors, day and night. And all of them have a common question to pose to his motionless body: What went wrong with my son / my cousin/ my nephew/ my friend/ my boyfriend/ my buddy/ my classmate/ my office mate/ my team leader, etc. Doctors wont tell, except to say infection or tuberculosis..

Technically he was dead but to allow arrivals of his family members and relatives from all around the globe, he was put on a life support machine. Just for 3 days. The life support machine was taken away from him at 11am, 4th November 2009.

So cD, life and death ni semuanya adalah ketentuanNYA.

Al_Fatihah untuk allahyarham Khairuddin bin Md Zin.
Sesungguhnya kita sesama Islam adalah bersaudara. Banyak2 lah bersedekah ayat2 suci al quran untuk beliau semoga beliau tenang dan aman di sisiNYA.

Assalamualaikum,
ahmadtarmize678@yahoo.com

-cD- said...

Terima kasih atas doa dan ucapan takziah dari kalian semua.. Arwah telah selamat dikebumikan di tanah perkuburan islam taman danau kota.

Semoga arwah bersemadi dengan tenang dan damai, Amin..

kin said...

Al- Fatihah.

fmac said...

i may not know arwah but menitis air mata bile membaca mengenai beliau. 1st time baca time keje menitis air mata..then baca again blog ni after work masih menitis air mata.. huhuhuhh

takziah buat keluarga arwah. Al-Fatihah

talkwithmykeyboard said...

al-fatihah..

i dun knw who khai..
i also dun knw who cd..[tgk dr blog sis hanie bru tau]
but after bc ni..sebak sgt..

Pg Hj Saiful Rizal said...

al-fatihah buat arwah, maaf cD, zal baru nak bukak blog arini... bersabarlah yer, kalau kita sayang kat dia, doa kita takkan putus2 untuk dia okey... hugz

MaWar MeRah said...

assalamualaikum cd

agak lama kak ayu tak jenguk blog cd. dan akak terkejut bila baca entri cd. walaupun akak tak kenali arwah khai tapi dari entri-entri cd yang terdahulu akak dapat mengenali arwah khai serba sedikit. akak dapat rasakan keakraban cd dan arwah khai. akak tumpang bersedih cd. kuatkan hati.
banyak berdoa untuk kesejahteraan khai di sana.

al-fatihah.

farouq said...

al-fatihah...:(