Monday, November 21, 2011

Kenapa Tiada FB?...

Hurmmmm..

Mengeluh panjang cD dibuatnya, soalan2 yang kiranya agak membebankan untuk diberi penjelasan. Sukar untuk dimengertikan, itulah ungkapan yang sesuai untuk menggambarkan mengapa cD tiada akaun FB. Katalah apa saja, luahkan rasa terbungkam, namun pekung terpahat didada. InsyaAllah, satu ketika jika diizinNya bertemu juga kita di "maya" ini.

Buat teman2 yang lama menanti kehadiran cD di "maya" ini, teruslah bersabar. Rajuk cD bukannya lama... hahaha. Ye ke x lama? Makan tahun juga nak sembuh lukanya, tu x termasuk kesan parut yang masih lagi mengalirkan darah yang x berwarna. Kelas ko Jah, udah2 la drama queen... x de sape nak pujuk....

Hurmmmm... mengeluh lagi.

Maybe malam ni cD akan menyimpulkan segala kekusutan, jelaskan segala kekaburan, agar terjawab segala persoalan. Jom kita flashback ke 6 - 7 tahun yang lepas, ketika Myspace, friendster, ekawan dan segala tok nenek lain yang menjadi kegilaan remaja waktu itu. Kegilaan yang sama seperti FB dan Twitter sekarang. Yaa, cD pun x terkecuali.. cD antara jutaan insan yang mempunyai akaun disetiap laman sembang sosial yang ada pada waktu itu. Mungkin masih ada yang ingat kewujudan cD di myspace... Profile yang agak gila2, penuh dengan pic cari makan katanya... hahahah menggeleng bila diingat-ingat. Disinilah bermula segala episod yang mengubah keseluruhan hidup cD. Persahabatan, cinta, kasih sayang dan segalanya bermula disini, Alhamdulillah, teman2 yang cD kenali masih kekal sehingga ke saat ini. Cuma episod cinta dan kasih sayang berakhir awal, x mampu untuk cD membawa sequelnya... hahahah

Cintalah puncanya.... agak klise disitu.. tapi itulah sebenarnya punca mengapa cD mengasingkan diri daripada segala social network yang ada. Agak bodoh juga keputusan yang dibuat, biasalah... adik2 baru nak naik, emonya mengalahkan orang meroyan. Cinta datang dan pergi, tiada siapa mampu meramalkannya. Social network mampu melahirkan bait2 cinta, dan social network jugalah yang menghancurkan segalanya. Dunia tanpa sempadan, aktiviti tanpa sekatan... bila cinta bernafsukan setan, maka cD menjadi mangsa keadaan. Tak sangka niat memperkenalkan si dia pada "kamoo" punca perpisahan kita.

Bila cinta tak lagi untuk ku
Bila hati tak lagi pada ku
Mengapa harus dia yang merebut diri Kamoo
Bila aku tak baik untuk Kamoo
Bila dia bahagia diri Kamoo
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Terkadang aku menyesal, mengapa ku kenalkan dia pada Kamoo...

p/s: Jealous tengok status fb kekawan...

-cD-

2 comments:

achik ezam said...

FB was soooooo yesterday......meh ar join twiter meh :))

Aleeya Atinza Saaid said...

CD...wat la fb ke twitter..akak ada both hehehe